5 tips για μακιγιάζ που δεν «ιδρώνει» ούτε το Καλοκαίρι

13:58 30/7/2020 - Πηγή: iPop

Είναι ο εχθρός σου κάθε Καλοκαίρι. Θες να ‘σαι περιποιημένη και πιο λαμπερή και δεν μπορείς. Γιατί δυστυχώς ιδρώτας και μακιγιάζ δεν πάνε μαζί… Ή μήπως όχι; Υπάρχουν μυστικά για ένα τέλειο μακιγιάζ όταν ιδρώνεις; 

Όσο ο υδράργυρος ανεβαίνει, τόσο περισσότερο ζεσταίνεσαι και ιδρώνεις, ιδρώνεις πολύ και φυσικά το μακιγιάζ σου χαλάει. Όση ώρα κι αν βαφόσουν πάει στράφι, αφού τον στόχο σου δεν τον πέτυχες. Το βάψιμό σου δεν κράτησε κι

ο ιδρώτας υπερίσχυσε για ακόμα μία φορά.

Ωστόσο, μην το βάζεις κάτω, αφού υπάρχουν tricks για να έχεις ένα όμορφο, λαμπερό και σταθερό μακιγιάζ και το Καλοκαίρι, όσο κι αν ιδρώσεις. Διότι ιδρώτας και μακιγιάζ πάνε μαζί!

Ποια είναι τα tips για το μακιγιάζ όταν ιδρώνεις; 

Διάλεξε τη σωστή βάση

Ήρθε η ώρα να αφήσεις στην άκρη το βαρύ makeup, που είναι πιο πιθανό και εύκολο να «λιώσει« πάνω στο δέρμα σου. Προτίμησε ένα αντηλιακό με χρώμα. Για σένα, λοιπόν, που θες και να κυκλοφορείς κάτω από τον ζεστό ήλιο και να είσαι βαμμένη, η καλύτερη επιλογή είναι η αντηλιακή κρέμα με χρώμα.

Απαραίτητα beauty tips για τις ζεστές ημέρες! 

Πες «ναι» στα αδιάβροχα προϊόντα

Δεν κυκλοφορούν τζάμπα στο εμπόριο, αξιοποίησέ τα! Τα προϊόντα με αδιάβροχη σύνθεση θα σου εξασφαλίσουν ένα μακιγιάζ με μεγαλύτερη διάρκεια, ακόμα κι όταν ιδρώνεις. Τι πρέπει να έχεις σίγουρα στο νεσεσέρ σου; Αδιάβροχο eye liner, αδιάβροχη μάσκαρα και αδιάβροχη σκιά. Τα μάτια σου θα φαίνονται απλά υπέροχα!

Και με το ρουζ τι γίνεται;

Μια ακόμα συμβουλή που πρέπει να προσέξεις. Το ρουζ σε σκόνη ενδέχεται να εμφανίσει διχρωμίες, εξαιτίας της εφίδρωσης, κάτι που σίγουρα δεν θέλεις. Γι’ αυτό το λόγο πιο αποτελεσματικό είναι το ρουζσε κρεμώδη μορφή. Προσφέρει καλύτερο και πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ενώ έχει και μεγαλύτερη διάρκεια.

Προσοχή στο κραγιόν

Δύσκολο το κραγιόν το Καλοκαίρι. Μπορεί να ιδρώσει πολύ εύκολα και να κάνει τα χείλια σου να φαίνονται λιγότερο ζουμερά. Προτίμησε, λοιπόν, ένα ματ κραγιόν, που θα σου λύσει τα χέρια και θα σου εγγυηθεί ένα λιγότερο “υγρό” αποτέλεσμα.

Έχε υπομονή

Όταν βάφεσαι πρέπει να έχεις υπομονή και να είσαι πολύ προσεκτική. Μην βιαστείς να βαφτείς ενώ είσαι ιδρωμένη. Περίμενε λίγο να ξεϊδρώσεις κι έπειτα τοποθετείς στο πρόσωπό σου τα προϊόντα. Επιπλέον, ειδικά όταν βάφεις τα μάτια σου, κράτα τα για λίγο κλειστά ώστε να στεγνώσει καλά το eye liner πριν τα ανοίξεις και μουτζουρωθείς με αυτό.

Αν ακολουθήσεις πιστά αυτά τα tips, σίγουρα θα έχεις ένα εντυπωσιακό και λαμπερό μακιγιάζ όταν ιδρώνεις! 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

«Ιδρώνει» το κραγιόν σου; Δες τι μπορείς να κάνεις!

Photos: Pexels

Το άρθρο 5 tips για μακιγιάζ που δεν «ιδρώνει» ούτε το Καλοκαίρι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα