Πανελλαδικές 2019: Τα θέματα που έπεσαν σε Αρχαία και Μαθηματικά

10:43 10/6/2019 - Πηγή: iPop
Μετά την εξέταση στο μάθημα της Έκθεσης, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών κλήθηκαν σήμερα Δευτέρα να εξεταστούν στα μαθήματα Προσανατολισμού αναλόγως την Ομάδα που έχουν επιλέξει. Ποια τα θέματα στα Αρχαία και ποια τα θέματα στα Μαθηματικά.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών

Σπουδών εξετάστηκαν στα Αρχαία. Ποια τα θέματα στα Αρχαία; Βατά ή με παγίδες;

Ειδικότερα, οι μαθητές που διεκδικούν μια θέση στα Πανεπιστήμια της χώρας κλήθηκαν να μεταφράσουν ένα κείμενο του Πλάτωνα και να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικές με το κείμενο και την εισαγωγή.

Το παράλληλο κείμενο που δόθηκε στα παιδιά ήταν του Αισχύλου το «Προμηθέας Δεσμώτης» και το αδίδακτο κείμενο ήταν «Κυνηγετικός», Ξενοφών.

Διαβάστε αναλυτικά τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά. 

Από την άλλη, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής εξετάστηκαν στα Μαθηματικά.

Τα θέματα αυτά είχαν έναν βαθμό δυσκολίας και μπορείτε να τα διαβάσετε αναλυτικά όπως τα δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας.

Διαβάστε τα θέματα στα Μαθηματικά.

Το επόμενο μάθημα είναι την Τετάρτη 12 Ιουνίου, όταν και οι μαθητές των Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξετασθούν στην Ιστορία, οι υποψήφιοι των Θετικών Σπουδών στη Φυσική ενώ οι τελειόφοιτοι των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα διαγωνιστούν στο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Απ’ την άλλη, τα ΕΠΑΛ αύριο Τρίτη θα εξεταστούν σε μαθήματα ειδικότητας.

Να σημειωθεί πως οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων διεκδικούν μία από τις 78.335 θέσεις στα Πανεπιστήμια της χώρας κι εμείς ευχόμαστε καλή τύχη σε όλους!

Διαβάστε επίσης:

Πανελλαδικές 2019: Ποιοι μπορούν να δώσουν στις επαναληπτικές εξετάσεις;

Το άρθρο Πανελλαδικές 2019: Τα θέματα που έπεσαν σε Αρχαία και Μαθηματικά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα