Στον ΠτΔ ο Τσίπρας για την προκήρυξη εκλογών | Ξεκινούν τον αγώνα τα κόμματα

09:31 10/6/2019 - Πηγή: iPop
| ΞεκινούνΣτον ΠτΔ ο Αλέξης Τσίπρας για την προκήρυξη εκλογών, ενώ τα κόμματα παίρνουν τη θέση μάχης. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να παρουσιάσει και το πρόγραμμά του.

Στις 18:30 στο Προεδρικό Μέγαρο θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας για την προκήρυξη εκλογών και τη συνάντησή του

με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Οι εκλογές όπως έχει γίνει γνωστό θα πραγματοποιηθούν στις 7 Ιουλίου ενώ σήμερα Δευτέρα θα ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει απ’ τον ΠτΔ τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη αυτών όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Λίγο αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής και από εκεί θα καταθέσει το σχέδιό του για την επόμενη ημέρα, το πρόγραμμα του κόμματός του για την επόμενη τετραετία.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή η προγραμματική συζήτηση θα πρέπει να μπει στο επίκεντρο της προεκλογικής μάχης ώστε «να αναδειχθεί τι παραλάβαμε το 2015, σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και καταστροφής, και τι υλοποιήσαμε». Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει το σχέδιό του ώστε οι πολίτες να μπορούν να το συγκρίνουν με το πρόγραμμα της Ν.Δ.

Πού θα επικεντρωθεί ο Πρωθυπουργός;

Τι αναμένουμε απ’ τον Αλέξη Τσίπρα απ’ το Μέγαρο Μουσικής; Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επικεντρωθεί στη μεσαία τάξη που επλήγησε περισσότερο στα χρόνια της κρίσης αλλά και στους νέους και τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν.

Ουσιαστικά, ίσως εστιάζει στα δύο τμήματα που φαίνεται πως του γύρισαν την πλάτη στις ευρωεκλογές. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να εξαγγείλει  νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης/τετραετία, να δώσει έμφαση στους νέους εργαζόμενους και τις γυναίκες, να κάνει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και να δώσε επιπλέον, κίνητρα για προσλήψεις εργαζομένων.

Απ’ τη μεριά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει την περιοδεία του ανά την Ελλάδα ενώ έχει ζητήσει από όλους να κρατούν χαμηλούς τους τόνους. Ο ίδιος ανέφερε πως οι πολίτες με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές ανάγκασαν τον Πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές, δηλώνοντας βέβαιος για την πολιτική αλλαγή την οποία είναι έτοιμη να δεχτεί η χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Στις 7 Ιουλίου οι εκλογές και το παιχνίδι μπορεί να γυρίσει…

Credits: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Το άρθρο Στον ΠτΔ ο Τσίπρας για την προκήρυξη εκλογών | Ξεκινούν τον αγώνα τα κόμματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠτΔ, Τσίπρας, | Ξεκινούν,ptd, tsipras, | xekinoun