Πάει στρατό; 4+1 tips για να επιβιώσει η σχέση σας!

17:30 13/9/2019 - Πηγή: iPop

Άραγε στρατός και σχέση γίνεται; Εμείς εδώ στο iPop.gr είμαστε αισιόδοξοι και θα σου αποδείξουμε αμέσως πως όχι μόνο γίνεται, αλλά και υπάρχουν τρόποι για να αντέξει η σχέση σας.

Είτε είσαι αυτός που θα ντυθεί στα χακί, είτε η Πηνελόπη που πρέπει να τον περιμένει 9 μήνες, και για τους δυο σας είναι το ίδιο δύσκολο, γιατί για εσάς στρατός και σχέση πάνε μαζί. Κι αν δεν έχετε σκοπό να καταστρέψετε

αυτή την όμορφη σχέση που έχετε “χτίσει” τόσο καιρό τώρα, τότε οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν όχι απλά χρήσιμες, αλλά και αναγκαίες.

Υπομονή

Pixabay.com

Και σε αυτή την περίπτωση φυσικά η υπομονή είναι αρετή. Κι αυτό γιατί η καθημερινότητά σας θα αλλάξει, το πρόγραμμα του νέου υπηρέτη της χώρας δε θα ταιριάζει με της κοπέλας του και ο ελεύθερος χρόνος θα ‘ναι περιορισμένος μερικές ημέρες. Όμως, κυρίως στην αρχή μέχρι να βρείτε τους ρυθμούς σας και τις ώρες που θα μιλάτε, θα πρέπει και οι δύο να κάνετε υπομονή. Πριν αρχίσεις να κλαις και να αγχώνεσαι, σκέψου ότι ίσως να είναι μία καλή ευκαιρία για να δοκιμάσετε τη σχέση σας. Και αν δεν έχετε ξαναζήσει την απόσταση, τότε μη μου πεις ότι η σχέση σας είναι δοκιμασμένη μόνο και μόνο επειδή είστε μαζί αρκετό καιρό. Μέσα σε αυτούς τους μήνες θα ζήσετε και οι δύο αρκετά πράγματα και θα συνειδητοποιήσετε πόσο αξίζει για τον καθένα σας η σχέση που έχετε δημιουργήσει.

Επικοινωνία

unsplash/ Gül Kurtaran

Η επικοινωνία είναι το άλφα και το ωμέγα της σχέσης από απόστασης. Το ίδιο ισχύει είτε ζείτε σε άλλη πόλη είτε μπαίνει στο στρατό. Μπορεί ο καθένας να έχει το δικό του πρόγραμμα και οι ελεύθερες ώρες σας να μην ταιριάζουν και τόσο πολύ, όμως πρέπει να γίνονται κάποιες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές, ώστε να βρίσκετε χρόνο να μιλάτε. Να μιλάτε κανονικά, σα να μην έφυγε ποτέ. Μην κρατάτε κρυφά γεγονότα και μην τα “φυλάτε” για να τα πείτε από κοντά. Αυτό που αισθάνεστε και θέλετε να πείτε να το λέτε από το τηλέφωνο.

Εμπιστοσύνη

Άλλος ένας κανόνας του στρατού. Να θυμάστε και οι δύο ότι στρατός και σχέση δεν πάνε μαζί αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και καλή συνεννόηση. Γι΄αυτό και όπως είπαμε πριν πρέπει να μιλάτε και να τα λέτε όλα. Και μετά έρχεται η εμπιστοσύνη. Να έχεις εμπιστοσύνη στο ταίρι σου, ότι δηλαδή αυτά που σου λέει ισχύουν και τίποτα παραπάνω. Αν είσαι η κοπέλα που πρέπει να τον περιμένει, μην είσαι υπερβολική με το αν μιλάει με τις ανώτερές του και τις μόνιμες που θα υπάρχουν στο στρατό ή με κάποια άλλη αν βγει στην έξοδο και να θυμάσαι πως αν του κάνεις συχνά σκηνές ζήλιας όσο είναι στο στρατό, δε θα του κάνεις πιο εύκολη τη θητεία του. Αν είσαι ο φαντάρος, τότε θα πρέπει να θυμάσαι ότι για εκείνη η ζωή εκεί έξω συνεχίζεται κι επειδή εσύ πρέπει να υπηρετήσεις την πατρίδα, δε σημαίνει ότι η κοπέλα σου δε θα βγαίνει, δε θα κάνει καινούργια πράγματα στη ζωή της και δε θα μιλήσει με άνθρωπο για να μη ζηλέψεις εσύ. Να είστε και οι δύο λογικοί με τις απαιτήσεις που έχετε και να εμπιστεύεστε το/τη σύντροφό σας, αν δεν σας έχει δώσει και ποτέ δικαίωμα για αμφισβήτηση.

Προτεραιότητες

Unsplash

Φυσικά και πριν φύγει πρέπει να συζητήσετε για τη σχέση σας και να θέσετε ο καθένας σας τις προτεραιότητές του. Για παράδειγμα, αν η σχέση σας είναι σε προτεραιότητα, τότε αυτό σημαίνει ότι στον ελεύθερό σας χρόνο θα μιλάτε, ότι όταν θα έχει έξοδο θα είναι διατεθειμένος να μιλήσετε στο τηλέφωνο και δε θα σε γράφει για να αράζει με τα υπόλοιπα κομάντα στο ΚΨΜ. Αντίστοιχα και για σένα που τον περιμένεις, όταν θα έρχεται με άδεια να σε δει, θα του αφιερώνεις περισσότερο χρόνο από αυτό που υπολόγιζες και θα αλλάξεις και λίγο το πρόγραμμά σου, αν χρειαστεί. Επίσης, αν η σχέση σας είναι σε προτεραιότητα και θέλετε να διατηρηθεί στο έπακρο, τότε καθ’ όλη τη διάρκεια των 9 μηνών του στρατού δε θα λείψουν και οι όμορφες στιγμές, τις οποίες θα επιδιώξετε, οι εκπλήξεις και ό,τι άλλο θα κάνει τη σχέση σας πιο όμορφη και ζωντανή.

Σίγουρα θα έρθουν και δύσκολες στιγμές, που δε θα αντέχεις, που και οι δύο θα νιώθετε άβολα, περίεργα και άσχημα που πρέπει να περνάτε όλο αυτό. Όμως, μην το βάλετε ποτέ κάτω. Αν τα αισθήματα είναι αμοιβαία, δεν αξίζει να τα παρατήσεις. Να δεις που θα περάσει ο χρόνος και σύντομα θα βρεθείς και πάλι στην αγκαλιά του αγαπημένου σου να κάνετε τα επόμενα σχέδιά σας, χωρίς να σας απασχολεί τίποτα!

Αν λείπει κάτι από τη σχέση σου, διόρθωσέ το πριν φύγει για το στρατό:

Τι είναι αυτό που λείπει από τη σχέση σου;

Photo: Pixabay.com

Το άρθρο Πάει στρατό; 4+1 tips για να επιβιώσει η σχέση σας! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα