Οι καλοκαιρινές συνήθειες που πρέπει να έχεις και το χειμώνα!

13:46 13/9/2019 - Πηγή: iPop

Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε, όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κρατήσεις από αυτό το καλοκαίρι. Γίνεται, λοιπόν, να έχεις καλοκαιρινές συνήθειες το χειμώνα; 

Αν νομίζεις ότι το καλοκαίρι τελείωσε και μαζί του έφυγαν και όλες οι συνήθειες που είχες, κάνεις λάθος! Γιατί φυσικά και γίνεται να έχεις καλοκαιρινές συνήθειες το χειμώνα και

για την ακρίβεια πρέπει να τις κρατήσεις για όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Ποιες είναι, όμως, αυτές οι συνήθειες;

Αντηλιακό όλη μέρα

Getty

Επειδή ο ήλιος δεν καίει όπως πριν και δεν έχει 40 βαθμούς δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να φοράς αντηλιακό. Μπορεί να μην το βλέπεις, αλλά οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου βλάπτουν την επιδερμίδα σου και το χειμώνα και γενικά όλο το χρόνο. Γι’ αυτό, ακόμα κι αν το καλοκαίρι έχει φύγει κι εσύ δεν πηγαίνεις πια στη θάλασσα είναι καλό να φοράς μια αντηλιακή κρέμα, ακόμα και με χρώμα αντί για make up, που θα προστατεύει την επιδερμίδα σου.

Κοιμήσου

Studio Firma/Stocksy

Ως γνωστόν, το καλοκαίρι ξεκουραζόμαστε, χαλαρώνουμε και απολαμβάνουμε τον ύπνο. Σίγουρα το χειμώνα δεν μπορείς να χαλαρώσεις το ίδιο με όλες αυτές τις υποχρεώσεις που έχεις, αλλά μήπως θα έπρεπε να απολαμβάνεις το ίδιο τον ύπνο; Εντάξει ναι, δε θα ξυπνάς στις 12, αλλά μπορείς έστω να το κάνεις την ημέρα που το πρόγραμμά σου είναι πιο ελαφρύ, όπως την Κυριακή. Βέβαια, και τις άλλες μέρες δεν σημαίνει ότι πρέπει να κοιμάσαι μόνο 5 ώρες. Ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται 8 ώρες ποιοτικού ύπνου για να ξεκουραστεί πλήρως κι είμαι σίγουρη πως τις έχεις κι όλας ανάγκη.

Πιες νερό

ISTOCK / TASSII

Μην ξεχνάς ποτέ να πίνεις νερό. Επειδή δηλαδή δεν είναι πια καλοκαίρι, δεν ιδρώνεις το ίδιο και δεν κάνει τόση ζέστη σημαίνει ότι δεν πρέπει να πίνεις τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα; Και μην μου πεις ότι πίνεις. Ναι μεν έχεις δουλειές και τρέχεις όλη μέρα, αλλά μην ξεχνάς να ενυδατώνεσαι.

Ξέρεις πότε πρέπει να πίνεις περισσότερο νερό;

Ασχολήσου με τον εαυτό σου

unsplash/bruce mars

Είμαι σίγουρη πως τον Αύγουστο στον ελεύθερό σου χρόνο έκανες πράγματα για σένα. Πήγαινες για μπάνιο στη θάλασσα, έκανες μανικιούρ, πεντικιούρ, spa, άκουγες μουσική, χόρευες, διάβαζες το αγαπημένο σου βιβλίο κι άλλα πολλά που δεν προλαβαίνω να γράψω. Τώρα γιατί δεν τα κάνεις; Ακόμα κι όταν τελειώνεις τη δουλειά γιατί δεν παίρνεις τον εαυτό σου να κάνετε μια βόλτα; Βρες χρόνο κι ασχολήσου με τον εαυτό σου, έτσι ώστε να μην περιμένεις πάλι το καλοκαίρι για να νιώσεις όμορφα.

Γυμναστική όλο το χρόνο

unsplash/Christopher Campbell

Η γυμναστική δεν είναι μόνο για να φτιάξουμε σώμα για την παραλία. Είναι καλό να διατηρείς τον εαυτό σου fit και να μην παραμελείς το σώμα σου. Έτσι δε θα χρειαστεί να τρέχεις τον Μάιο στα γυμναστήρια για να προλάβεις να χάσεις τα κιλά που πήρες το χειμώνα.

Φρούτα

unplash/ja ma

Κι αν πρέπει να έχεις κάποιες καλοκαιρινές συνήθειες το χειμώνα, τότε το να τρως φρούτα και λαχανικά είναι μέσα σε αυτές. Ναι, δεν θα μπορείς να τρως καρπούζι και κεράσια, όμως υπάρχουν τόσα νόστιμα φρούτα να φας και το χειμώνα, ώστε να συνεχίσεις την υγιεινή διατροφή του καλοκαιριού.

Αν θες να κρατήσεις λίγο ακόμα το καλοκαίρι στη ζωή σου, τότε αυτές οι παραλίες θα σου φανούν χρήσιμες:

Παραλίες στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη για να κρατήσεις το καλοκαίρι λίγο ακόμα κοντά σου

Photo: Pixabay.com

Το άρθρο Οι καλοκαιρινές συνήθειες που πρέπει να έχεις και το χειμώνα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα