Αυτό που κάνουν οι Ισπανοί και πρέπει να τους αντιγράψουμε!

15:37 13/9/2019 - Πηγή: iPop

Οι φίλοι μας οι Ισπανοί ξέρουν να ζουν τη ζωή τους πιο χαλαρά κι ευχάριστα και τους απολαμβάνουμε. Και η απογευματινή τους siesta θα πρέπει να μπει και στη δική μας ζωή. Τι σου προσφέρει ο ύπνος τα απογεύματα;

Στη Ισπανία υπάρχει ένας άγραφος νόμος που λέει πως η siesta είναι απαραίτητη! Άνθρωποι αφήνουν ό,τι κάνουν και θα πάρουν έναν υπνάκο για να συνεχίσουν τη μέρα τους και να ξεκουραστούν. Η siesta, λοιπόν, προσφέρει πολλά στην υγεία και ήρθε η ώρα να αντιγράψουμε τους Ισπανούς.

unsplash/Avi NaimΓιατί είναι σημαντικός ο ύπνος τα απογεύματα;

Σύμφωνα με μια

πρόσφατη μελέτη από την Ελβετία, η siesta μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.

Σύμφωνα με ένα άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Time, οι επιστήμονες εξέτασαν τις συνήθειες του ύπνου, την κατάσταση της υγείας και γενικότερα τον τρόπο ζωής 3.5000 ανθρώπων, ηλικίας 35 μέχρι και 75 για περίπου 8 χρόνια!

H έρευνα βρήκε πως ο μη επαρκής ύπνος αυξάνει τους κινδύνους για διάφορα θέματα υγείας, ενώ ένας υπνάκος κατά τη διάρκεια της ημέρας κάνει καλό στην καρδιά, μόνο όταν δεν το παρακάνεις φυσικά!

Περισσότεροι απ’ τους μισούς συμμετέχοντες δεν είχαν ως συνήθεια να κοιμούνται το απόγευμα, 667 είχαν μια μικρή siesta μια ή δύο φορές την εβδομάδα, 411 είχαν πέντε φορές και 370 έξι ή και επτά φορές την εβδομάδα.

unsplash/Jordan Bauer

Οι ερευνητές βρήκαν λοιπόν, πως οι άνθρωποι που κοιμούνται λίγο κατά τη διάρκεια της ημέρας ακόμη και μια ή δύο μέρες την εβδομάδα έχουν χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν προβλήματα με την καρδιά, ακόμη κι αν δυσκολεύονται να κοιμηθούν το βράδυ.

O σύντομος ύπνος τα απογεύματα προστατεύει την καρδιά καθώς την ανακουφίζει από το άγχος και ισορροπεί την έλλειψη ύπνου από το βράδυ. Σκέψου μια ημέρα με υπερβολική πίεση, άγχος και κούραση (όπως είναι δυστυχώς πολλές από τις ημέρες μας)… αν λιγάκι ηρεμήσεις κι αποφασίσεις να πάρεις έναν υπνάκο, να ακολουθήσεις τη siesta των Ισπανών όλα θα είναι καλύτερα.

Δες ποια είναι τα 4 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε Κυριακή!

Άλλωστε όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές, από πολλές διαφορετικές έρευνες η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο του διαβήτη, της παχυσαρκίας, της υψηλής πίεσης του αίματος, του εγκεφαλικού επεισοδίου και άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με την καρδιά.

Και πόση ώρα πρέπει να κοιμάσαι τα απογεύματα;

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το παρακάνεις. Γιατί ο ύπνος τα απογεύματα είναι και λίγο tricky, ξαπλώνεις για λιγάκι και τελικά ξυπνάς μετά από 1, 2 ή και 3 ώρες.

Και κάπως έτσι δεν ξέρεις πώς σε λένε, ποιος είσαι, τι έτος έχουμε. Οι ειδικοί μας λένε πως πρέπει απλώς να κοιμόμαστε 20 λεπτά την ημέρα για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και να τελειώσουμε τη μέρα μας παραγωγικά.

Βάλε τα ξυπνητήρια σου, λοιπόν!

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να φας το μεσημεριανό σου;

Photo: unsplash/Brooke Cagle

Το άρθρο Αυτό που κάνουν οι Ισπανοί και πρέπει να τους αντιγράψουμε! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα