Οι λόγοι για να υιοθετήσεις ένα ημίαιμο σκυλάκι!

14:55 18/2/2020 - Πηγή: iPop

Πολλοί επιλέγουν και θέλουν να έχουν ένα καθαρόαιμο σκύλο, για να γνωρίζουν τη μορφή που θα πάρει, τη συμπεριφορά του, από ποια φυλή προέρχεται κι επειδή το θεωρούν πιο safe. Εμείς που λιγάκι δεν συμμεριζόμαστε αυτήν την άποψη και νοοτροπία, θα σου αναφέρουμε γιατί να υιοθετήσεις έναν ημίαιμο σκύλο.

Οι συγκρίσεις δεν μας αρέσουν σε κανέναν τομέα, ούτε όταν μιλάμε για τα σκυλιά. Ένας ημίαιμος σκύλος δεν είναι κατώτερος από έναν καθαρόαιμο, είναι το ίδιο έξυπνο, αγαπησιάρικο, πιστό, φύλακας.

Γιατί να υιοθετήσεις έναν
ημίαιμο σκύλο;Σώσε μια ζωή

Πολλά ημίαιμα σκυλιά ζουν σε καταφύγιο σκύλων. Υπάρχουν πάρα πολλά που έχουν εγκαταλειφθεί και ψάχνουν μια οικογένεια. Μπορείς να γίνεις εσύ η οικογένεια ενός τέτοιου σκύλου. Από κουταβάκια μέχρι και πιο ηλικιωμένα σκυλιά, σε περιμένουν να τα γνωρίσεις και να τους δώσεις μια ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή!

Κι εσύ θα νιώσεις πολύ καλύτερα γιατί θα έχεις σώσει μια ζωή. Χωρίς διακρίσεις!

Είναι πιο υγιή

Κι όμως! Τα ημίαιμα σκυλιά είναι συνήθως πιο υγιή από τα καθαρόαιμα. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν γενετικά προβλήματα λόγω της αναπαραγωγής.

Επίσης, θα έχουν λιγότερα ζητήματα νοημοσύνης και ιδιοσυγκρασίας. Είναι πανέξυπνα σκυλιά που ξέρουν να επιβιώνουν και να λύνουν βασικά προβλήματα επιβίωσης μόνα τους.

Ασφαλώς, αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρειάζονται φροντίδα και εκπαίδευση ή ότι δεν θα αναπτύξουν προβλήματα με την πάροδο του χρόνου, αλλά έχουν μικρότερη πιθανότητα να παρουσιάσουν γενετικό ελάττωμα.

Όσα πρέπει να ξέρεις πριν υιοθετήσεις ένα σκυλάκι

Είναι πιο οικονομικά

Ακόμη κι αν υιοθετήσεις έναν ημίαιμο σκύλο είναι πιο οικονομικά, από την αρχή μέχρι το τέλος. Σίγουρα, αν αγοράσεις έναν καθαρόαιμο σκύλο θα σου κοστίσει πολλά, όπως και η φροντίδα του. Χρειάζεται πολύ συγκεκριμένη ποιότητα φαγητού και κτηνιατρικής φροντίδας.

Αν κάνεις τις πράξεις… θα καταλάβεις πως ένας ημίαιμος σκύλος είναι πιο οικονομικός και σου δίνει την ίδια ποσότητα αγάπης!

Η ζωή σου μαζί του θα είναι μια έκπληξη

Δεν ξέρεις πώς θα μοιάζει όταν μεγαλώσει! Θα το βλέπεις να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και η μορφή του θα αλλάζει. Και δεν θα ξέρεις πώς θα μοιάζει τελικά, θα είναι μια έκπληξη.

Σε κάθε περίπτωση, μετρώντας το πατουσάκι του, είναι ένας καλός τρόπος για να δεις λίγο-πολύ το μέγεθός του κι αν μπορεί τελικά να ζήσει μαζί σου στο διαμέρισμα ή αν χρειάζεται μεγαλύτερο χώρο.

Όπως κι αν είναι, είναι ήδη μέλος της οικογένειάς σου και θα το αγαπάς όσο διαφορετικό κι αν είναι!

Σε γενικές γραμμές, ένας ημίαιμος σκύλος θα σε ευχαριστεί μια ζωή και με όποιον τρόπο μπορεί για το δώρο που του έκανες, που τον έβαλες στην οικογένειά σου. Θα είναι προστάτης, γιατί ξέρει να προστατεύει τον εαυτό του και την οικογένειά του, καλύτερα από τον καθένα.

Θα σου δώσει όλη την αγάπη που έχει και θα είναι πάντα ευγνώμων. Κι αυτό δεν συγκρίνεται με καμία συγκεκριμένη φυλή.

Διαβάστε επίσης:

Μην υιοθετήσεις σκύλο αν δεν απαντήσεις σ’ αυτές τις ερωτήσεις

Το άρθρο Οι λόγοι για να υιοθετήσεις ένα ημίαιμο σκυλάκι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα