Σε απεργιακό κλοιό η χώρα | Δεν “κουνιέται” τίποτα

10:02 18/2/2020 - Πηγή: iPop

24ωρη απεργία στην Αθήνα, με τη συμμετοχή όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ενώ σε στάση εργασίας προχωρούν το μεσημέρι και οι δημοσιογράφοι.

Η απεργία στην Αθήνα

επηρεάζει πολλούς τομείς, απ’ τις μεταφορές με τα Μέσα και τις ακτοπλοϊκές μεταφορές μέχρι και τα ΜΜΕ που για τρεις ώρες θα έχουν στάση εργασίας.

24ωρη απεργία στην Αθήνα: Ποια Μέσα απεργούν

Ακινητοποιημένα παραμένουν λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, τραμ και μετρό για 24 ώρες, ενώ ξαφνικά και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε πως δεν λειτουργήσουν Προαστιακός και τρένα, λόγω αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητης απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ.

Συνεπώς, παραμένουν ακινητοποιημένες οι αμαξοστοιχίες ΑθήναΘεσσαλονίκη και ο Προαστιακός”.

Στη Θεσσαλονίκη, «κανονικά πραγματοποιούνται όλα τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ καθώς οι εργαζόμενοι δεν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ», όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων του οργανισμού Δημήτρης Τσερμενίδης.

Σημειώνεται, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Τροχαίας, λόγω της απεργίας, δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας-ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ και επίσης θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας ΜΜΜ (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα (Ι.Χ.Ε., φορτηγά, λεωφορεία, δίκυκλα κ.λπ.).

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Σε τροποποιήσεις και αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων προχωρούν οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω απεργιακής κινητοποίησης πέντε ναυτεργατικών σωματείων, με αφορμή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), που συμμετέχει στην 24ωρη παμπειραϊκή απεργία που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην απεργία, αναφέροντας ότι η «κυβέρνηση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή εγκαινιάζει μια νέα επίθεση στα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα».

Τα πλοία που βρίσκονται σε αυτά τα λιμάνια αναμένεται να αναχωρήσουν μετά τη λήξη της απεργίας, ενώ οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Στάση εργασίας στα ΜΜΕ

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας, μετά από απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα ΜΜΕ από τις 12:00 έως τις 15:00.

Το άρθρο Σε απεργιακό κλοιό η χώρα | Δεν “κουνιέται” τίποτα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα