Η κίνηση που ξεχνάς κάθε φορά να κάνεις στο ντους!

11:14 18/2/2020 - Πηγή: iPop

Μπαίνεις για μπάνιο. Βάζεις το σαμπουάν, λούζεις καλά και σχολαστικά τα μαλλιά σου και το σώμα σου. Και επειδή λιγάκι βιάζεσαι, περνάς δύο “χέρια” τα μαλλιά σου και μετά φεύγεις άρον άρον. Τι κάνεις λάθος; Δεν πλένεις τα πόδια στο ντους!

Δηλαδή, περιμένεις απλώς επειδή βρέχονται πώς με αυτόν τον τρόπο καθαρίζονται και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο. Τα πόδια μας έχουν περίπου 250.000 ιδρωτοποιούς αδένες και σε συνδυασμό με τα βακτήρια που ζουν πάνω τους, αυτό δημιουργεί μια μάλλον άσχημη μυρωδιά.

Ωστόσο, δεν πρέπει να πλένεις τα πόδια στο ντους απλώς επειδή μπορεί να μυρίζουν

-αυτός είναι μόνο ένας από τους λόγους. Το πλύσιμο και η απολέπιση των ποδιών είναι εξαιρετικά σημαντικά.

Γιατί πρέπει να πλένεις τα πόδια στο ντους;Για τη μυρωδιά

Όταν πλένεις τα πόδια σου τακτικά και σωστά, τότε βοηθάς να απομακρυνθεί η βρωμιά, τα νεκρά κύτταρα και ο ιδρώτας που συσσωρεύεται στο σημείο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το να τα ξεπλένεις απλώς με λιγάκι νερό, δεν θα απομακρύνει τη βρωμιά, τα πόδια σου θα μυρίζουν και μπορεί να αναπτυχθούν λοιμώξεις.

PexelsΓια τις μολύνσεις

Τα πόδια μας είναι τόσο ευάλωτα στη μόλυνση όσο κάθε άλλο σημείο του σώματός μας και τα βακτηρίδια που τα καλύπτουν μπορούν να προκαλέσουν διαφορετικά είδη φελγμονής.

Το τρίψιμο των ποδιών βοηθά στην απολέπιση όλων των περιττών στρωμάτων του δέρματος μαζί με τα μικρόβια του, ενώ είναι πιο δύσκολο ν’ αναπτυχθούν μύκητες, κάλοι κ.α.. Κάνε απολέπιση στα πόδια σου και θα δεις πόσο αναζωογονητικό είναι.

Για τα προβλήματα με τις αρθρώσεις

Αποδεικνύεται ότι μπορεί να υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ του σκληρού δέρματος στα πόδια μας και τα προβλήματα στα γόνατα, τους γοφούς και την πλάτη. Καθώς το περιττό νεκρό δέρμα δεν αφαιρείται από τα πόδια, στοιβάζεται και γίνεται παχύτερο.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στο βάδισμα και μπορεί αργότερα να επηρεάσει τις αρθρώσεις, τα πόδια, τα οστά και τους μυς!

Pexels

Κόψιμο νυχιών: Ξέρεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος;

Για την κυκλοφορία του αίματος

Ενώ πλένεις και κάνεις απολέπιση τα πόδια σου, κάνε κι ένα καλό μασάζ για την καλύτερη λειτουργία του αίματος. Η κακή κυκλοφορία του αίματος προκαλεί έλλειψη οξυγόνου και περιορίζει τους μυς από την ανάπτυξη. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως πόνος στους μυς, δυσκαμψία, αδυναμία και μπορεί να νιώθεις διαρκώς ένα μούδιασμα στα πόδια.

Άλλωστε ένας κουβάς με ζεστό νερό για να βάλεις τα πόδια σου και να κάνεις μασάζ είναι πάντα καλή ιδέα!

Για τα νύχια

unsplash/Karla Alexander

Εκτός του ότι θα καθαρίζεις και τα νύχια σου, θα αποτρέψεις το νύχι να μεγαλώσει μέσα στο δέρμα. Και ξέρεις ότι όταν συμβαίνει αυτό, όταν το νύχι αρχίζει να μεγαλώνει μέσα στο δέρμα είναι αρκετά επίπονο.

Σκέψου το: Όταν τα πόδια σου είναι μονίμως ιδρωμένα και βρώμικα, το δέρμα γίνεται πιο μαλακό, κάτι που κάνει το νύχι να εισχωρεί σε αυτί.

Διαβάστε επίσης:

Όλοι κάνουμε αυτά τα λάθη στο ντους και επιβαρύνουμε την υγεία μας!

Photo: unsplash/Zbysiu Rodak

Το άρθρο Η κίνηση που ξεχνάς κάθε φορά να κάνεις στο ντους! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα