Θα ερωτευτείς αυτή τη συνταγή για πάβλοβα!

14:08 18/2/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί η πάβλοβα να μην είναι το αγαπημένο σου γλυκό αλλά εμείς υποσχόμαστε πως θα γίνει. Αυτή τη συνταγή για πάβλοβα θα την ερωτευτείς!

Φτιάχνουμε γλυκάκι για να φτιάξει και η διάθεσή μας. Αυτή η συνταγή για πάβλοβα θα σε κάνει να φας κι ένα κομμάτι παραπάνω… Δηλαδή, να την έχεις κοντά δίπλα σου στο σπίτι για να μπορείς να τρως κι από λίγο.

Κι αν περισσέψει μπορείς να πας κι ένα κομματάκι στη δουλειά.

Τι θα χρειαστείς;

Για την πάβλοβα

4 μεγάλα ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου1/4 κουταλάκι αλάτι1 κουταλάκι κρέμα
ταρτάρ1 φλιτζάνι ζάχαρη

Για το topping

1 1/2 φλιτζάνι βαριά κρέμα γάλακτος1/4 φλιτζάνι ζάχαρη2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας2 σαγκουίνι, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε ροδέλες1 πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε ροδέλες1 κάρα κάρα (πορτοκάλι), ξεφλουδισμένο και κομμένο σε ροδέλες2 κουταλιές της σούπας φιστίκια, ψιλοκομμέναΠώς θα τη φτιάξεις;Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.  Σε μια φόρμα για κέικ βάζουμε λαδόκολλα.Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με ένα μίξερ σε υψηλή ταχύτητα τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν αφράτα.Προσθέτουμε αλάτι και την κρέμα ταρτάρ. Χτυπάμε ξανά.Στη συνέχεια, σιγά σιγά ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και μαλακό μείγμα και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να δημιουργηθούν σκληρές κορυφές.Ρίχνουμε τη μαρέγκα, στη λαδόκολλα και την απλώνουμε στη φόρμα.Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αφήνουμε ένα κενό στη μέση της μαρέγκας.Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά και στη συνέχεια, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα να καθίσει για μια ώρα επιπλέον. Έτσι, θα στεγνώσει τελείως. Στη συνέχεια, την αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.Ενώ η μαρέγκα ετοιμάζεται… ετοιμάζουμε το topping. Σε ένα μίξερ χτυπάμε την κρέμα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.Στη συνέχεια, το ρίχνουμε πάνω από τη μαρέγκα, προσθέτουμε τα εσπεριδοειδή, τα φιστίκια και απολαμβάνουμε!Δες κι αυτή τη συνταγή:

Το καλύτερο σοκολατένιο γλυκό έτοιμο σε μισή ώρα!

Photo: bromabakery

Το άρθρο Θα ερωτευτείς αυτή τη συνταγή για πάβλοβα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα