Οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων που δείχνουν περήφανα τα τατουάζ τους παρά την γενικότερη απαγόρευσή τους στην Ιαπωνία

19:10 27/7/2021 - Πηγή: iPop

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο συνεχίζονται και καθημερινά βλέπουμε δεκάδες αθλητές να αγωνίζονται για μια θέση στο βάθρο. Κατά τις αγωνιστικές τους προσπάθειες δεν είναι λίγες οι φορές που ο φακός εστιάζει στο σώμα τους το οποίο πολλές φορές φέρει πολύχρωμα τατουάζ, φράσεις και σχέδια με διαφορετικές σημασίες. Στο Τόκιο έχει καταφθάσει πλήθος αθλητών από όλο τον κόσμο που ο καθένας φέρει την δική του νοοτροπία, τις αντιλήψεις και τα πιστεύω του που συχνά είναι χαραγμένα και στο σώμα τους. Τα τατουάζ των

αθλητών των Ολυμπιακών Αγώνων αποκαλύπτονται σε κάθε τους κίνηση, κάτι που σε μια δυτική χώρα δεν θα προκαλούσε καμία εντύπωση. Στην Ιαπωνία όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Τα τατουάζ των αθλητών των Ολυμπιακών Αγώνων

Παρακολουθώντας τις προηγούμενες μέρες τους αθλητές να αγωνίζονται είναι σίγουρο πως παρατήρησες κάποια από τα τατουάζ τους, τα οποία πολλές φορές συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το λιοντάρι στον ώμο του Βρετανού κολυμβητή Adam Peaty, το μήνυμα στο χέρι του Κινέζου μπασκετμπολίστα Yan Peng, μια προσωπογραφία του Χριστού στην γάμπα του Ισπανού μποξέρ Escobar Mascunano είναι μόνο κάποια από τα τατουάζ που εντοπίστηκαν στα σώματα των ολυμπιακών αθλητών.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η πορεία των Ελλήνων αθλητών, το ηχηρό μήνυμα της Γερμανίας και η ντοπαρισμένη αθλήτρια

Και φυσικά πολλοί από αυτούς διάλεξαν να σχεδιάσουν το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων για να μην ξεχάσουν ποτέ την συμμετοχή τους. Η Γαλλίδα κολυμβήτρια Fantine Lasaffre το έχει στο αριστερό μπράτσο της και η Αμερικανίδα σκοπευτής Kayle Browning στο δεξί καρπό της. Ο Μαροκινός μπόξερ Abdelhaq Nadir στο αριστερό πόδι και η Καναδέζα αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Shallon Olsen στον αστράγαλό της. Η Ιταλίδα αθλήτρια Vanessa Ferrari φέρει το ολυμπιακό σήμα στο πίσω μέρος του λαιμού της τιμώντας και τους αγώνες του Πεκίνου, του Λονδίνου και του Ρίο ντε Τζανέιρο στους οποίους συμμετείχε.

Τι σημαίνουν όμως τα τατουάζ για την Ιαπωνία;

Το ζήτημα των τατουάζ μπορεί για την Δύση να είναι ασήμαντο στην Ιαπωνία όμως παραμένει taboo. Συγκεκριμένα, τα τατουάζ απαγορεύονται σε χώρους όπως τα γυμναστήρια, οι πισίνες και οι παραλίες σε μεγάλο μέρος της χώρας λόγω της σύνδεσής τους με τον υπόκοσμο του εγκλήματος. Τα τελευταία χρόνια τα τατουάζ έχουν συσχετιστεί με τη μεγαλύτερη οργάνωση οργανωμένου εγκλήματος της χώρας, το Yakuza, αλλά η ιστορία αυτής της ιδιότυπης απαγόρευσης ξεκινά από πολύ πιο παλιά.

Κατά την περίοδο 1603-1868 οι εγκληματίες της Ιαπωνίας συχνά στιγματίζονταν με τατουάζ ως δείκτη του εγκληματικού τους παρελθόντος. Ταυτόχρονα, κατά την περίοδο 1868-1912, καθώς η Ιαπωνία άρχισε να ανοίγεται προς την Δύση και προσπάθησε να δημιουργήσει μια καλή εντύπωση στους ξένους, τα τατουάζ έγιναν παράνομα. Αν και η απαγόρευση δεν κράτησε πολύ, το στίγμα του τατουάζ παραμένει μέχρι σήμερα.

Εξαιτίας της πανδημίας, οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων δεν έρχονται σε επαφή με τους κατοίκους του Τόκιο, γεγονός που αποτρέπει την επίκριση για το μελάνι στο σώμα τους. Οι συγκεκριμένοι περιορισμοί όμως δεν χωράνε στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, μια διοργάνωση που έχει αγκαλιάσει το σύνολο των αθλητών ανεξαρτήτως εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού και κάθε είδους επιλογών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων που δείχνουν περήφανα τα τατουάζ τους παρά την γενικότερη απαγόρευσή τους στην Ιαπωνία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακών Αγώνων, Ιαπωνία,olybiakon agonon, iaponia