Καύσωνας με έως και 45 βαθμούς Κελσίου – Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για την προφύλαξη των πολιτών

17:03 27/7/2021 - Πηγή: iPop

Ένα νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να πλήξει την χώρα μας από την Τρίτη 27/07 έως και τις 3/08 με θερμοκρασίες να φτάνουν ακόμη και τους 45 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές. Οι αέριες μάζες που θα καταφτάσουν από την Αφρική αναμένεται να δημιουργήσουν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα με την Γενική Γραμματεία Προστασίας του πολίτη να εφιστά την προσοχή. Οι οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα της Γ.Γ.Π.Π. στοχεύουν στην προφύλαξη των πολιτών από το νέο κύμα ζέστης και ιδιαίτερα των ομάδων υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ:

1. Την Τρίτη (27-7-2021) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα. Οι υψηλότερες τιμές προβλέπεται να σημειωθούν:

   α. Ηπειρωτική Ελλάδα: Στη δυτική Στερεά, το εσωτερικό της Ηπείρου και τη Θεσσαλία (έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου) και στην κεντρική Μακεδονία (έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου).

β. Νησιωτική Ελλάδα: Στα νησιά του Ιονίου (έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου).

2. Την Τετάρτη (28-7-2021) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη σχεδόν τη χώρα. Οι υψηλότερες τιμές θα σημειωθούν:

α. Ηπειρωτική Ελλάδα: Στη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία (έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου) και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου (έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου)

β. Νησιωτική Ελλάδα: Στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (έως 37 βαθμούς Κελσίου).

3. Την Πέμπτη (29-7-2021) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα. Οι υψηλότερες τιμές προβλέπεται να σημειωθούν:

α. Ηπειρωτική Ελλάδα: Στη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία (έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου) και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου (έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου).

   β. Νησιωτική Ελλάδα: Στα νησιά του Ιονίου (έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου) και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου).

Ομάδες Υψηλού Κινδύνου

Η Γ.Γ.Π.Π. υπέδειξε ως ομάδες υψηλού κινδύνου τους ηλικιωμένους, τα μωρά και μικρά παιδιά, τις έγκυες και τις θηλάζουσες γυναίκες, άτομα που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, άτομα που εργάζονται ή ασκούνται έντονα σε ζεστό περιβάλλον, άτομα με χρόνιες παθήσεις, άτομα με οξεία νόσο, άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους.

7 φυσικοί τρόποι να νικήσεις τον καύσωνα αυτό το καλοκαίρι

Οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα της Γ.Γ.Π.Π.

Η Γ.Γ.Π.Π. εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες συμβουλεύοντας:

Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Καύσωνας με έως και 45 βαθμούς Κελσίου – Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για την προφύλαξη των πολιτών εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καύσωνας, Κελσίου –, Πολιτικής Προστασίας,kafsonas, kelsiou –, politikis prostasias