Κάνε το δωμάτιό σου να φαίνεται μεγαλύτερο ακολουθώντας αυτά τα βήματα

16:21 27/7/2021 - Πηγή: iPop

Σε κάθε σπίτι υπάρχει ένα μικρό δωμάτιο το οποίο θα θέλαμε να είναι πιο λειτουργικό. Είτε πρόκειται για το γραφείο, είτε για την κουζίνα μας ο χώρος είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για κάθε σπίτι. Εάν θες να μεγαλώσεις το δωμάτιο σου δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις γκρεμίζοντας κάποιον τοίχο. Υπάρχουν μικρές αλλαγές που μπορείς να ενσωματώσεις και να δεις το μικροσκοπικό σου χώρο να μεταμορφώνεται. Αυτά τα 6 απλά βήματα θα σου δείξουν πώς να κάνεις ένα μικρό δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο απλά και οικονομικά.

Πώς να κάνεις ένα μικρό
δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο

Τοποθέτησε καθρέφτες

Οι καθρέφτες έχουν την ιδιότητα να ανακλούν το φως στο δωμάτιο και να το κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερο ειδικά αν τοποθετηθούν απέναντι από ένα παράθυρο. Μπορείς να τοποθετήσεις έναν μεγάλο ορθογώνιο καθρέφτη στον τοίχο του μικρού σου δωματίου που θα δώσει την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει τα σπίτια μας- 5 τρόποι με τους οποίους έχει επηρεάσει το interior design

Spacejoy/ unsplash

Μην αποφύγεις τα μεγάλα έπιπλα

Υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι στα μικρά δωμάτια πρέπει να τοποθετούμε εξίσου μικρά έπιπλα τα οποία δεν θα πιάνουν πολύ χώρο. Στην πραγματικότητα όμως, τα πολλά μικροσκοπικά έπιπλα τονίζουν το μέγεθος του δωματίου. Μπορείς να επενδύσεις σε ένα μεγάλο πάγκο ο οποίος θα χρησιμεύει και σαν αποθηκευτικός χώρος αλλά και σε ένα σκαμπό το οποίο μπορεί να γίνει και τραπεζάκι!

Επένδυσε στις μακριές κουρτίνες

Ένας άλλος τρόπος να κάνεις το δωμάτιό σου να φαίνεται μεγαλύτερο είναι οι μακριές κουρτίνες. Εάν τοποθετήσεις κουρτίνες από λεπτό ύφασμα και σε ανοιχτό χρώμα από το ταβάνι εώς το πάτωμα το δωμάτιο θα μοιάζει ψηλότερο.

Δοκίμασε τα κρεμαστά διακοσμητικά

Μια πολύ καλή ιδέα είναι να τοποθετήσεις ράφια σε ψηλά σημεία του δωματίου ώστε να δημιουργήσεις αποθηκευτικό χώρο ο οποίος δεν θα στερεί από τα διαθέσιμα τετραγωνικά μέτρα. Ταυτόχρονα, μπορείς να κρεμάσεις διάφορα διακοσμητικά όπως φαναράκια ή φυτά τα οποία τραβούν τα βλέμματα και κάνουν τον χώρο να φαίνεται ψηλότερος και μεγαλύτερος.

unsplash/Paul Hanaoka

Επίλεξε το σωστό χρώμα

Το ιδανικό χρώμα για έναν μικροσκοπικό χώρο είναι σίγουρα το λευκό. Οι ειδικοί ωστόσο, προτείνουν συγκεκριμένες αποχρώσεις του λευκού που θα δώσουν μεγαλύτερο βάθος και ύψος. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό τα έπιπλα και τα διακοσμητικά του δωματίου να είναι επίσης σε ανοιχτούς τόνους. Στο ταβάνι όμως μπορείς να κάνεις την έκπληξη και να επιλέξεις ένα φωτεινό γαλάζιο που θα δώσει την ψευδαίσθηση του ουρανού.

Επίλεξε κομμάτια που δεν καταλαμβάνουν οπτικό χώρο

Τα διαφανή κομμάτια, όπως ένα γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού ή ακρυλικές καρέκλες, καταλαμβάνουν φυσικό χώρο, αλλά τα διάφανα σχέδια τους δεν απαιτούν οπτικό χώρο. Ομοίως, τα έπιπλα που έχουν το ίδιο χρώμα με τους τοίχους στο δωμάτιο μπορούν να αναμειχθούν στο χώρο και έτσι να μην τραβούν την προσοχή.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Κάνε το δωμάτιό σου να φαίνεται μεγαλύτερο ακολουθώντας αυτά τα βήματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα