Ο νέος σχεδιασμός της αρχικής σελίδας του YouTube

16:15 10/11/2019 - Πηγή: iPop

Ο νέος σχεδιασμός της αρχικής σελίδας του YouTube σημαίνει ότι από εδώ και πέρα θα βλέπουμε λιγότερα βίντεο, αλλά μεγαλύτερα thumbnails.

Το YouTube ανακοίνωσε τον νέο σχεδιασμό της αρχικής σελίδας στην desktop εκδοχή του, με τους περισσότερους να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους που η εταιρεία παρέμεινε πιστή στο layout

που τέσταρε αρχικά τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος του YouTube στο The Verge, οι χρήστες θα βλέπουν λιγότερα βίντεο στην αρχική τους, καθώς τα thumbnails είναι πλέον μεγαλύτερα. Παρόλα αυτά, ο ίδιος πρόσθεσε ότι πλέον τα βίντεο θα παρουσιάζονται με περισσότερες πληροφορίες, ενώ θα δίνεται ακόμη η δυνατότητα στους δημιουργούς να βάζουν μεγαλύτερους τίτλους στα βίντεο τους.

YouTube

Σκοπός της συγκεκριμένης αλλαγής είναι οι χρήστες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα να μπορούν να διαβάζουν περισσότερες πληροφορίες για το υλικό που παρακολουθούν αντί να ρίχνουν μια απλή ματιά, όπως έκαναν μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα, ο νέος σχεδιασμός της αρχικής σελίδας του YouTube θα εμφανίζει λιγότερα προτεινόμενα βίντεο, ενώ οι κατηγορίες όπως «Ειδήσεις» ή «Μουσική» δεν θα εμφανίζονται πλέον.

Σύμφωνα με το YouTube, η ομάδα του για τις συγκεκριμένες αλλαγές και βελτιώσεις στο layout, συμβουλεύτηκε το feedback των δημιουργών και των χρηστών κατά τη διάρκεια διάφορων πειραματικών σταδίων.

Μία απ’ τις πιο ευχάριστες αλλαγές στην πλατφόρμα είναι ότι πλέον θα μπορούμε να ρυθμίζουμε το YouTube έτσι ώστε να μην μας προτείνει κανάλια που δεν μας ενδιαφέρουν.

Τέλος, τα βίντεο πλέον θα μπορούν να «προστεθούν στη σειρά». Αυτή η επιλογή ήταν ήδη διαθέσιμη στα Android και τώρα το YouTube δίνει την ίδια δυνατότητα και στους χρήστες της desktop εκδοχής. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν μια σειρά βίντεο για θέαση χωρίς διακοπή.

Διάβασε ακόμη:

Βασικές διαφορές μεταξύ Netflix και Apple TV+

Photo: YouTube

Το άρθρο Ο νέος σχεδιασμός της αρχικής σελίδας του YouTube εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα