Όλα όσα ένας κτηνίατρος θα ήθελε να ξέρεις εάν έχεις κατοικίδιο

15:06 10/11/2019 - Πηγή: iPop

Όλα όσα ένας κτηνίατρος θα ήθελε να ξέρεις εάν έχεις κατοικίδιο μπορεί να σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στη φροντίδα των αγαπημένων σου τετράποδων φίλων.

Τα κατοικίδια είναι μέλη της οικογενείας μας και γι’ αυτό φροντίζουμε πάντα να είναι χαρούμενα και κυρίως υγιή. Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα και γι’ αυτό οι ειδικοί μας δίνουν τις πληροφορίες εκείνες που θεωρούν ότι πρέπει να ξέρουμε εάν έχουμε κατοικίδιο.

Όλα όσα ένας κτηνίατρος θα ήθελε να ξέρεις εάν έχεις κατοικίδιοΜη βασίζεσαι στη ποσότητα
που αναγράφεται στη συσκευασία τροφής

Σύμφωνα με όσα ανέφερε κτηνίατρος στο Insider, στη διατροφή των κατοικίδιων θα πρέπει να ακολουθούμε τον κανόνα του όσο λιγότερο τόσο καλύτερο. Τι σημαίνει αυτό; Η ποσότητα που αναγράφεται στις συσκευασίες τροφής των κατοικίδιων είναι πάντα υπερβολικά πολύ. Τάισε τον σκύλο ή τη γάτα σου πάντα λιγότερο απ’ την ποσότητα που θα διαβάσεις στη συσκευασία.

Unsplash/Paul TrienekensΔεν πρέπει να τους δίνεις ποτέ φάρμακα για τους ανθρώπους

Τα φάρμακα που μπορεί να βοηθούν εσένα να νιώσεις καλύτερα, μπορούν να βλάψουν τα κατοικίδια. Για την ακρίβεια, μη δίνεις ποτέ φάρμακα στο κατοικίδιο σου, χωρίς την απαραίτητη αγωγή απ’ τον κτηνίατρο. Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Γιατί όντως υπάρχουν ορισμένα φάρμακα που παίρνουμε εμείς και δεν βλάπτουν τα κατοικίδια, τα περισσότερα όμως είναι βλαβερά γι’ αυτά.

Το άσθμα στις γάτες μπορεί να μοιάζει με ναυτία

Εάν η γάτα σου έχει συχνά την τάση να κάνει εμετό, αλλά στην πραγματικότητα δεν κάνει ποτέ, τότε ίσως ήρθε η ώρα να επισκεφτεί τον κτηνίατρο και να κάνει ένα checkup στα πνευμόνια της. Σε πολλές περιπτώσεις, τέτοιες ασθένειες μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσω ειδικών θεραπειών και φαρμάκων.

Unsplash/Max BaskakovΚαλή στοματική υγεία

Η καλή στοματική υγεία στα κατοικίδια μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία του, ενώ μπορεί ακόμη και να παρατείνει τη διάρκεια της ζωής τους. Οι οδοντικές ασθένειες στα κατοικίδια μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές ασθένειες όπως καρδιακά νοσήματα και ασθένειες του ήπατος και των νεφρών. Μάλιστα, ένας κτηνίατρος αναφέρει ότι τα κατοικίδια έχουν μια οδοντική ασθένεια απ’ όταν γίνονται τριών ή τεσσάρων χρονών. Είναι σημαντικό να βουρτσίζεις συχνά τα δόντια τους στο σπίτι, αλλά και να επισκέπτεσαι τον κτηνίατρο για οποιαδήποτε αλλαγή παρατηρείς.

Διάβασε ακόμη:

Πώς να ξεχωρίσεις έναν καλό από έναν κακό κτηνίατρο

Photo: Unsplash/Anton Shuvalov

Το άρθρο Όλα όσα ένας κτηνίατρος θα ήθελε να ξέρεις εάν έχεις κατοικίδιο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα