Αφράτο κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο και κράνμπερι

14:29 10/11/2019 - Πηγή: iPop

Αφράτο κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο και κράνμπερι για να σερβίρεις στο Κυριακάτικο τραπέζι ή μετά το γεύμα, στην ώρα του καφέ!

Μια συνταγή για κέικ ιδανική για όσους αγαπούν να μπαίνουν στην κουζίνα, όταν βρίσκουν λίγο ελεύθερο χρόνο, αλλά και για όλους εκείνους που προτιμούν το κέικ λεμονιού ακόμη και από ένα σοκολάτας.

Τι
θα χρειαστείς για το κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο;1 φλιτζάνι φρέσκα κράνμπερι1 2/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 κουταλάκι της σούπας1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου1 φλιτζάνι ζάχαρη2 αυγά1 κουταλάκι της σούπας ξύσμα λεμονιού2 κουταλάκια της σούπας παπαρουνόσπορο1 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1/2 φλιτζάνι γάλα

Για την επικάλυψη:

1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού1/4 φλιτζάνι ζάχαρηΠώς θα φτιάξεις το κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο;Συνταγή:Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και τοποθετούμε μια λαδόκολλα στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε.Πασπαλίζουμε τα φρέσκα κράνμπερι με 1 κουταλάκι αλεύρι και τα αφήνουμε στην άκρη.Στο μίξερ χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη για περίπου 2-3 λεπτά.Προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το παπαρουνόσπορο, το baking powder και το αλάτι.Προσθέτουμε το μισό μείγμα αλευριού στο μείγμα με τα αυγά και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το μισό φλιτζάνι γάλα και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και στη συνέχεια το υπόλοιπο γάλα.Ρίχνουμε στο μείγμα τα κράνμπερι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να συνδυαστούν.Ρίχνουμε το μείγμα στο προετοισμένο σκεύος και ψήνουμε το κέικ για 55-60 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για το γλάσο λεμονιού:

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού σε μια μικρή κατσαρόλα.Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για περίπου 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια το αφαιρούμε απ’ τη φωτιά.Με ένα πινέλο ή ένα κουτάλι, ρίχνουμε το ζεστό γλάσο στο κρύο κέικ έτσι ώστε να το απορροφήσει γρήγορα.Δες κι αυτό:

Pound Cake: Η πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξεις το κλασικό κέικ

Photo: sweetrecipeas.com

Το άρθρο Αφράτο κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο και κράνμπερι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα