Ο καλύτερος τρόπος να λήξεις έναν τσακωμό σύμφωνα με τους επιστήμονες!

12:45 9/8/2019 - Πηγή: iPop

Όλα τα ζευγάρια τσακώνονται για σημαντικούς και λιγότερο σημαντικούς λόγους. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να λήξεις έναν τσακωμό σύμφωνα με τους επιστήμονες;

Όταν τσακώνεσαι με τον καλό σου μπορεί να πεις και μια κουβέντα παραπάνω πάνω στο θυμό σου. Αλλά το θέμα είναι πώς μπορείτε να τα βρείτε μετά από ένα έντονο τσακωμό;

Όταν φωνάζετε και μιλάτε ο ένας πάνω στη φωνή του άλλου, τότε το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να τον πάρεις μια μεγάλη αγκαλιά. Αλλά αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να λήξεις έναν τσακωμό. Αυτό έδειξε μια νέα

έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο PLOS One, ότι οι αγκαλιές ίσως είναι το κλειδί για να λήξεις έναν τσακωμό με τον πιο υγιή τρόπο.

Οι επιστήμονες εξέτασαν έναν δείγμα από 404 ενήλικες κάθε βράδυ για 14 συνεχείς ημέρες αναφορικά με τους τσακωμούς και τις σχέσεις τους. Συγκεκριμένα, τους ρώτησαν για τις κοινωνικές τους δραστηριότητες, τους συντρόφους, τις διαπροσωπικές συγκρούσεις κι αν λάμβαναν αγκαλιές και αναφορικά με τη διάθεσή τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι αγκαλιές συνδέονται με την αύξηση των θετικών δεικτών διάθεσης και τη μείωση των αρνητικών δεικτών.

Όταν οι συμμετέχοντες τσακωνόντουσαν αλλά παράλληλα, λάμβαναν και αγκαλιές, ανέφεραν λιγότερα αρνητικά συναισθήματα και πιο θετικά από ότι τις ημέρες που τσακώνονταν και δεν έκαναν αγκαλιές!

Και τα αποτελέσματα ήταν ίδια ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, την καταγωγή, την οικογενειακή κατάσταση ή την εκπαίδευση των συμμετεχόντων. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας, έδειξαν ότι η διαπροσωπική επαφή, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευτυχία και την επίλυση των τσακωμό.

«Οι αγκαλιές μπορεί να είναι μια απλή αλλά πολύ αποτελεσματική μέθοδο παροχής υποστήριξης τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν τσακωμούς με τους συντρόφους του», αναφέρουν οι συντάκτες της μελέτης.

Την επόμενη, φορά που θα έχεις μια έντονη συζήτηση με τον αγαπημένο σου, σκέψου να τερματίσεις τη συζήτηση με μια αγκαλιά. Γιατί με μια τόσο απλή κίνηση δείχνεις πως είσαι δίπλα στον σύντροφό σου, τον αγαπάς, τον υποστηρίζεις και οι φωνές και ο θυμός δεν θα σας οδηγήσουν πουθενά αλλά θα επιδεινώσουν την κατάσταση.

Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο, αλλά αν πάρεις μια βαθιά ανάσα, σκεφτείς ποιον έχεις δίπλα σου και πόσο τον αγαπάς… τίποτα δεν είναι δύσκολο!

Photo: unsplash/Christian Fregnan

Το άρθρο Ο καλύτερος τρόπος να λήξεις έναν τσακωμό σύμφωνα με τους επιστήμονες! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα