Ήξερες ότι αυτά τα cartoon έχουν βασιστεί σε διάσημους ανθρώπους;

10:51 9/8/2019 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν ορισμένοι χαρακτήρες cartoon που πραγματικά έχουν χαραχτεί στη μνήμη μας από τότε που ήμασταν μικρά παιδιά. Είτε επειδή έμοιαζαν με αληθινούς, είτε επειδή κάτι μας προκάλεσαν!

Ήξερες, όμως, ότι πολλοί χαρακτήρες cartoon έχουν βασιστεί σε υπαρκτά, διάσημα πρόσωπα; Ναι, οι animators πήραν έμπνευση από πραγματικούς ανθρώπους από την καθημερινή ζωή και πάνω σε αυτούς σχημάτισαν τα cartoon που εμείς μέχρι σήμερα αγαπάμε και μάλλον θα αγαπάνε και τα παιδιά μας, αφού αντέχουν στον χρόνο!

Θέλεις να δεις ποιοι από

αυτούς τους χαρακτήρες που λάτρευες ως παιδί έχουν βασιστεί πάνω σε αληθινά πρόσωπα και συγκεκριμένα celebrities;

Χαρακτήρες cartoon βασισμένοι σε… celebritiesAladdin και Tom Cruise

Ο Aladdin έχει σχεδιαστεί από την ομάδα του Glen Keane. Αρχικά, ο ήρωας είχε σχεδιαστεί για να είναι 13 ετών και να «ενσαρκώνει» τον ηθοποιό Michael J. Fox. Kατά τη διάρκεια της παραγωγής, η ομάδα αποφάσισε ότι ο σχεδιασμός ήταν πολύ παιδαριώδης και δεν απευθυνόταν αρκετά στο κοινό που ήθελε. Έτσι, τελικά ήταν ένας ήρωας 18 ετών εμπνευσμένος απόν το ηθοποιό Tom Cruise και μερικά μοντέλα της Calvin Klein.

Divine and Ursula

 Image supplied by Capital Pictures/EAST NEWS   © The Little Mermaid / Walt Disney Pictures

Η Ursula είναι ο αξέχαστος χαρακτήρας της Disney από το The Little Mermaid. Σχεδιάστηκε από τον παραγωγό Ron Clemets και τον σεναριογράφο John Musker. Αλλά είμαστε, σίγουροι πως λίγοι γνωρίζουν ότι η εμφάνιση της Ursula εμπνεύστηκε από την Αμερικανίδα ηθοποιό και drag queen, Divine.

Μπορούμε να δούμε πόσα κοινά έχουν και κυρίως στις εκφράσεις του προσώπου τους.

Belle και Katharine Hepburn

© Beauty and the Beast / Walt Disney Pictures   © RKO Radio Pictures / Wikimedia Commons

Παρά το γεγονός ότι η Disney ήθελε το Beauty and the Beast να είναι μια… «παλιομοδίτικη» ταινία, οι δημιουργοί ήθελαν την Belle να μοιάζει με μια γυναίκα πολύ μπροστά για την εποχή. Η σκηνοθέτρια Linda Woolverton αποφάσισε να αποφύγει τη δημιουργία μια άλλης «απίστευτης» πριγκίπισσας της Disney και ήθελε να απεικονίσει την Belle ως ισχυρή φεμινίστρια.

Και κάπως έτσι… επιλέξανε να βασίσουν τη Belle στην Αμερικανίδα ηθοποιό, Katharine Hepburn, που έπαιξε την Jo March στην ταινία Little Women.

Η Snow White και οι Hedy Lamarr, Marge Champion και Adriana Caselotti

© unknown / Wikimdia Commons   © Snow White and the Seven Dwarfs / Walt Disney Productions

Ναι, η Χιονάτη εμπνεύστηκε από τις τρεις αυτές κυρίες: την Hedy Lamarr, την Marge Champion και την Adriana Caselotti. Η Hedy Lamarr ήταν μια ηθοποιός από την Αυστρία,η οποία έγινε γνωστή από τη γυμνή σκηνή στην ταινία Ecstasy.

Η Marge Champion ήταν διάσημη χορεύτρια, που σύντομα θα κλείσει τα 100 της χρόνια και η φωνή της Χιονάτης είναι από την Adriana Caselotti.

Jessica Rabbit και Rita Hayworth

© Liberty Magazine Inc / Wikimedia Commons   © Who Framed Roger Rabbit / Walt Disney Studios Motion Pictures

Η ταινία Jessica Rabbit εμπνεύστηκε από διάφορες ηθοποιούς, αλλά ο animator, Richard Williams, εξήγησε αργότερα ότι είχε προσπαθήσει να την κάνει σαν τη Rita Hayworth. Επίσης, πήραν έμπνευση για τα μαλλιά από τη λίμνη Veronica.

Tinker Bell και Margaret Kerry

© Peter Pan / Walt Disney Animation Studios   © Margaret Kerry / Wikimedia Commons

Υπάρχει ένας μύθος που αναφέρει πως η αυθεντική version της Tinker Bell δημιουργήθηκε βασισμένη πάνω στην Marilyn Monroe. Αυτό ίσως προέκυψε λόγω του ξανθού χρώματος στα μαλλιά.

Παρ’ όλα αυτά, o Disney animator, Marc Davis ανέφερε πως έμπνευσή τους ήταν η Margaret Kerry. Η Kerry είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και ραδιοφωνική παραγωγός. Το 2006 κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία της, Tinker Bell Talks: Tales of a Pixie Dusted Life.

Bonus: The Metro Goldwyn Mayer logo και Leo the Lion

© P & A-Pacific and Atlantic Photos / Wikimedia Commons   © vignette.wikia.nocookie.net / Wikimedia Commons

Ο Leo το λιοντάρι είναι η μασκότ στο κινηματογραφικό στούντιο του Hollywood, Metro-Goldwyn-Mayer. Από το 1916 έχουν χρησιμοποιηθεί 7 διαφορετικά λιοντάρια για το λογότυπο MGM: Slats, Jackie, Telly, Coffee, Tanner, George και Leo.

Το άρθρο Ήξερες ότι αυτά τα cartoon έχουν βασιστεί σε διάσημους ανθρώπους; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα