Το αδιαχώρητο στον Πειραιά | Χάνουν τα πλοία τους λόγω της κίνησης

09:32 9/8/2019 - Πηγή: iPop

Τεράστια κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά | Χάνουνκαθώς όσο πλησιάζει ο Δεκαπενταύγουστος, οι εκδρομείς που αναχωρούν είναι όλο και περισσότεροι. Μεγάλη προσοχή καθώς πολλοί έχασαν τα πλοία τους λόγω της κίνησης.

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, για την Παρασκευή είναι προγραμματισμένες από το λιμάνι του Πειραιά 28 αναχωρήσεις πλοίων. Όσο περνούν οι μέρες αναχωρούν όλο και περισσότεροι απ’ την πόλη για τα νησιά.

Απ’ το πρωί, η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

είναι αυξημένη, καθώς εκατοντάδες εκδρομείς καταφθάνουν προκειμένου να επιβιβαστούν στα πλοία τους και να αναχωρήσουν για τους προορισμούς των διακοπών τους. Όμως, σύμφωνα με πληροφορέις δεν είναι λίγοι εκείνοι που χάνουν τα πλοία τους λόγω του κυκλοφοριακού χάους που εντόπισαν γύρω απ’ το λιμάνι.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ακόμη κι εκείνοι που κατάφεραν να φτάσουν στην ώρα τους, είναι αναγκασμένοι να βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλη ταλαιπωρία αφού αρκετά πλοία φτάνουν με καθυστέρηση.

Εάν ταξιδεύετε κι εσεις, φροντίστε να ξεκινήσετε πολύ νωρίτερα ώστε να φθάσετε εγκαίρως στο λιμάνι και να μην αντιμετωπίσετε πρόβλημα με το πλοίο.

Προβλήματα σε πολλά λιμάνια

Όπως δήλωσε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), Μιχάλης Σακέλλης, η εικόνα που παρουσιάζουν τα περισσότερα λιμάνια σήμερα είναι απογοητευτική, με την απουσία των υποδομών να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και προειδοποιεί πως σε περίπτωση κατακόρυφης αύξησης της ακτοπλοϊκής κίνησης θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των επιβατών και τη διακίνηση των εμπορευμάτων.

Ήδη, όπως λέει, στην Σαντορίνη, έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, το θέαμα που παρουσιάζει το λιμάνι είναι απελπιστικό με την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών και φορτηγών να γίνεται μετ’ εμποδίων, καθώς υπάρχει μόνος ένας προβλήτας για να εξυπηρετήσει περίπου 30 πλοία σε καθημερινή βάση.

Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται στα λιμάνια της Πάρου και της Νάξου, και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις, η διαδικασία της αποβίβασης των φορτηγών παίρνει αρκετή ώρα λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου που υπάρχει εντός αλλά και στους γύρω δρόμους του λιμανιού. «Εάν αυξηθεί σημαντικά η κίνηση, τα λιμάνια δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σακέλλης.

Photo: INTIME NEWS /ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Το άρθρο Το αδιαχώρητο στον Πειραιά | Χάνουν τα πλοία τους λόγω της κίνησης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα