Νέα απόδραση απετράπη στις φυλακές Κορυδαλλού

18:37 24/2/2016 - Πηγή: iPop

Νέα απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού προετοίμαζαν κρατούμενοι της πτέρυγας ΣΤ’, η οποία όμως απετράπη από τις εποπτικές αρχές της φυλακής, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε κελιά στην ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών του Κορυδαλλού βρέθηκαν δύο κομμένα και επιμελώς καλυμμένα κάγκελα. Οι εποπτικές αρχές σε έλεγχο που έκανα στα κελιά βρήκαν τα κομμένα κάγκελα και πλέον έχει διαταχθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα πειθαρχική

έρευνα για την υπόθεση.

Στο σημείο κατέφτασαν οι επιθεωρητές και ο επικεφαλής της εξωτερικής φρούρησης του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να εξετασθεί ενδελεχώς τι ακριβώς είχε συμβεί.

Λίγα 24ωρα από την απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη με ελικόπτερο, αυτή η ευτυχώς αποτυχημένη απόπειρα έχει σημάνει ακόμα πιο έντονο συναγερμό και το υπουργείο Δικαιοσύνης ενισχύει τα μέτρα αυξημένης φρούρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Να σημειωθεί πως το υπουργείο ανακοίνωσε πως ήδη εκπονείται επιχειρησιακό σχέδιο για την ασφάλεια των φυλακών από εναέριες προσβολές ενώ τονίζεται ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού για την αποτροπή αποδράσεων μέσω ελικοπτέρων δεν έχουν υποστεί καμία μεταβολή.

Παράλληλα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης διευκρινίζει ότι:

«Σε σχέση με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, σημειώνονται τα εξής:

Στο προαύλιο του συγκεκριμένου παραρτήματος υπάρχουν υπερυψωμένα συρματόσκοινα για την αποτροπή προσέγγισης εναέριων μέσων.Κανένα πλέγμα δεν αφαιρέθηκε, τα τελευταία χρόνια, από το συγκεκριμένο προαύλιο.Κανένα προαύλιο δεν άλλαξε μέγεθος, τα τελευταία χρόνια.Η παραμονή στο Κ.Κ. Κορυδαλλού συγκεκριμένων κρατουμένων δεν είναι επιλογή του Υπουργείου αλλά νομική υποχρέωση λόγω της εκδίκασης των υποθέσεών τους σε δικαστήρια της Αθήνας.Σταθερή θέση του Υπουργείου Δικαιοσύνης παραμένει ότι στη φυλακή πρέπει να υπάρχει ισόρροπα αφενός υψηλό επίπεδο ασφάλειας και αφετέρου σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα».Photo: ©INTIMEnews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

The post Νέα απόδραση απετράπη στις φυλακές Κορυδαλλού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα