«Να μειωθεί δραστικά η μεταναστευτική ροή στη Διαδρομή των Βαλκανίων» αποφάσισαν στη Βιέννη

18:22 24/2/2016 - Πηγή: iPop

«Σκληρή γραμμή» και «να μειωθεί δραστικά η μεταναστευτική ροή στη Διαδρομή των Βαλκανίων» αποφάσισαν στη Διάσκεψη της Βιέννης, το απόγευμα της Τετάρτης. Παράλληλα ανακοινώθηκε η αύξηση του αριθμού των Αυστριακών αστυνομικών στα σύνορά της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα.

Στη Διάσκεψη της Βιέννης, από όπου αποκλείστηκε η Ελλάδα, πρωτοστάτησε η ”στενή συμμαχία” με εκπροσώπους της Αυστρίας,

της Βουλγαρίας, της Κροατίας και της Σλοβενίας, μαζί με εκείνους από τις δυτικοβαλκανικές χώρες , Αλβανία, Βοσνία, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ και Σερβία, αποφασίστηκε ο συντονισμός των περαιτέρω ενεργειών που θα πραγματοποιηθούν στην προσφυγική πολιτική, με σκοπό μία κοινή στάση και μία από κοινού άσκηση πίεσης για μία ευρωπαική λύση, κατά την Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαικής Ενωσης την Πέμπτη.

Όπως τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, «όλες οι χώρες που συμμετείχαν στη Διάσκεψη θα προτιμούσαν μία κοινή ευρωπαική λύση, εξαιτίας όμως της έλλειψης μιας τέτοιας, είναι αναγκασμένες για λύσεις σε εθνικό επίπεδο».

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους υπουργούς από εννέα βαλκανικές χώρες, η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάννα Μικλ-Λάιτνερ, αποφασίστηκε μία «στενή συμμαχία» ανάμεσα στους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων για δραστική μείωση της προσφυγικής ροής. Η ίδια μάλιστα εξήγησε πως στα πλαίσια των μέτρων περιορισμού της προσφυγικής ροής, το ταξίδι από τη διαδρομή των Βαλκανίων θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν ανάγκη προστασίας.

Το ποιος ανήκει στην ομάδα που έχει ανάγκη προστασία, σύμφωνα με την Μικλ-Λάιτνερ, θα καθορίζεται από τις επιμέρους χώρες.

«Θα πρέπει να μειωθεί δραστικά η μεταναστευτική ροή κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων» τονίζεται στο κοινό ανακοινωθέν που υπογράφηκε κατά τη Διάσκεψη της Βιέννης, ενώ η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, έκανε λόγο για την ανάγκη διακοπής των μεταναστευτικών ροών, και ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε η «πλήρης και εξ ολοκλήρου υποστήριξη της ΠΓΔΜ», καθώς επίσης ότι θα υπάρξει αύξηση σε 20, του αριθμού των Αυστριακών αστυνομικών στα σύνορά της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα.

Στη Διάσκεψη της Βιέννης επίσης συμφωνήθηκε πως όσοι προσπαθούν να εισέλθουν σε κάποια χώρα με πλαστά έγγραφα θα απωθούνται και πως θα υπάρχουν κοινοί κανόνες για την καταγραφή των προσφύγων.

Photo:REUTERS/Leonhard Foeger

The post «Να μειωθεί δραστικά η μεταναστευτική ροή στη Διαδρομή των Βαλκανίων» αποφάσισαν στη Βιέννη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα