Απλά tips που θα κάνουν το παιδί σου πιο υπάκουο

18:05 24/2/2016 - Πηγή: iPop

Ένα από τα μεγάλα σου προβλήματα για να μην πούμε το μεγαλύτερο είναι ότι το παιδί σου δεν σε ακούει. Θα ήθελες πάρα πολύ να ήταν πιο υπάκουο και δεν ξέρεις πως να το καταφέρεις. Μην αγχώνεσαι! Δεν είναι δύσκολο, καθώς εμείς θα σου αποκαλύψουμε τα μυστικά μας.

Πώς να κάνεις το παιδί σου πιο υπάκουο;Κάνε κατανοητό πότε μιλάς σοβαρά και πότε όχι: Το παιδί σου πρέπει από μικρό να μάθει να ξεχωρίζει τις στιγμές. Δεν είναι όλες ίδιες. Όταν μιλάς σοβαρά οφείλει να σε ακούει και φυσικά να σε κατανοεί.Ενθάρρυνε το παιδί σου όταν βλέπεις πως κάνει κάτι καλό: Λέγοντας του μπράβο θα το κάνεις να αποκτήσει
θάρρος και θέληση να προσπαθήσει για το καλύτερο. Μην του κόβεις, λοιπόν, τα φτερά. Όσο πιο όμορφα του συμπεριφέρεσαι τόσο πιο πολύ κι αυτό θα προσπαθεί.Μίλησε του με τον πιο θετικό τρόπο που μπορείς: Μην του λες «όχι μην κάνεις αυτό». Η άρνηση δε βοηθά, χρησιμοποίησε την κατάφαση και πρότεινε του εναλλακτικές. Πες του για παράδειγμα: «Θα ήταν καλύτερο να το έκανες έτσι». Πίστεψε μας αυτό το κόλπο έχει πιο άμεσα αποτελέσματα απ΄όσο μπορείς να φανταστείς.Μην χρησιμοποιείς δωροδοκίες: Επιθυμείς το παιδί σου να μεγαλώσει σωστά και όχι να περιμένει συνεχώς κάτι από τους άλλους. Οπότε ξέχνα τη μέθοδο της δωροδοκίας. Είναι λανθασμένη.

The post Απλά tips που θα κάνουν το παιδί σου πιο υπάκουο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα