Μήπως είσαι κολλημένο μυαλό; Έτσι θα το ξεπεράσεις!

11:59 30/10/2019 - Πηγή: iPop

Δεν είσαι υπεύθυνος για όλες τις σκέψεις που περνάνε απ’ το μυαλό σου αλλά είσαι υπεύθυνος για τις σκέψεις που κρατάς παγιδευμένες σε αυτό. Μήπως είσαι κολλημένο μυαλό; Δες πώς θα το ξεπεράσεις!

Ό,τι συμβαίνει στο μυαλό μας και με τα συναισθήματά μας καθορίζει το εσωτερικό μας. Και το εσωτερικό σου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εσένα και το να μάθεις να το διαχειρίζεσαι θα σε κάνει πιο συνειδητό ον και πιο χαρούμενο.

Μερικές φορές, όμως, κάνουμε ορισμένες σκέψεις, άσχημες σκέψεις, οι οποίες κολλάνε στο μυαλό μας και τις επαναλαμβάνουμε διαρκώς. Δεν λένε να φύγουν

αλλά διαρκώς τριγυρνούν εκεί μέσα και μας επηρεάζουν.

Το μυαλό μας είναι σαν τον τροχό. Ξεκινά μια φορά να γυρνά και γυρνά διαρκώς. Όταν ξεκινάς να σκέφτεσαι κάτι, συνήθως είναι δύσκολο απλά να πατήσεις το κουμπί και να σταματήσεις να το σκέφτεσαι. Κι αυτό συμβαίνει περισσότερο με συγκεκριμένες σκέψεις, φόβου και θυμού, που κρατάμε μέσα μας.

Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε για αυτά, αλλά το κολλημένο μυαλό μας τα επαναλαμβάνει.

5 βήματα για ν’ αλλάξεις τη ζωή σου!

Photo: unsplash/shaian rameshtΤι να κάνεις αν είσαι κι εσύ… κολλημένο μυαλό;

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το γεγονός ότι στο μυαλό μας αρέσει να γυρίζει και να γυρίζει… Αλλά όταν το μυαλό γυρίζει γύρω από κάτι που μας κάνει να νιώθουμε άσχημα, αυτό μπορούμε να το αλλάξουμε.

Πώς; Με το να σκεφτούμε κάτι άλλο. Θεωρείται αυτονόητο και πολύ απλό… αλλά γιατί δεν το κάνουμε; Αν δεν σου αρέσει μια σκέψη που κάνεις, κάνε μια διαφορετική.

Εσύ ορίζεις την κίνηση του μυαλό προς τα εμπρός και μπορείς να το περιστρέψεις προς τη μεριά που θέλεις, όπως συμβαίνει και με τον τροχό. Έτσι, θα βάλεις την αρνητική σου σκέψη πιο χαμηλά, σε μειονεκτική θέση.

Οι σκέψεις που μας κολλάνε στο μυαλό είναι δύσκολο να τις αλλάξουμε. Γιατί ακόμα κι αν θέλεις να κάνεις μια διαφορετική σκέψη, τότε η άλλη σκέψη που σε βαραίνει βρίσκει τον τρόπο να επιστρέψει και να σε τραβήξει πίσω.

Photo: Unsplash/Yoann Boyer

Ο τρόπος για να δουλέψεις πάνω σε αυτό το πρόβλημα είναι να έχεις ένα σχέδιο, να προετοιμαστείς. Προετοίμασε μια σκηνή στο μυαλό σου που να σου κολλήσει αλλά με θετικό τρόπο. Σκέψου κάτι που έχει γίνει στο παρελθόν, μια σκηνή στη ζωή σου που αγαπάς και σε κάνει να νιώθεις υπέροχα.

Σκέψου κάτι που αγαπάς και επεξεργάσου το και συμπλήρωσε σε αυτό όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες. Και κράτα αυτή τη στιγμή στο μυαλό σου.

Το ζήτημα είναι να ρυθμίσεις αυτή τη σκηνή στο μυαλό σου και να την έχεις έτοιμη. Στη συνέχεια, την επόμενη φορά που θα αρχίσεις να σκέφτεσαι κάτι που δεν σου αρέσει, μπορείς να σκεφτείς αυτή τη θετική σκηνή.

Αυτό μπορεί να είναι λίγο δύσκολο στην αρχή, αλλά όσο περισσότερο το κάνεις πρακτική, τόσο θα δεις τις σκέψεις σου να αλλάζουν και το εσωτερικό σου να… ηρεμεί!

Διαβάστε επίσης:

5 τοξικές σκέψεις που όλοι κάνουμε για τον εαυτό μας!

Photo: unsplash/Zulmaury Saavedra

Το άρθρο Μήπως είσαι κολλημένο μυαλό; Έτσι θα το ξεπεράσεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα