Πώς θα πληκτρολογείς πιο γρήγορα; Χρήσιμα tips!

10:33 30/10/2019 - Πηγή: iPop

Κάνουμε απομαγνητοφώνιση, γράφουμε γρήγορα γιατί το απαιτεί η δουλειά μας αλλά κι επειδή το έχουμε συνηθίσει. Πώς θα πληκτρολογείς πιο γρήγορα κι εσύ; Τα tips για να γίνεις ο guru του πληκτρολογίου. 

Στο κινητό ασφαλώς στέλνεις ένα μήνυμα σε χρόνο dt γιατί το έχεις συνηθίσει κι έχεις βρει τον τρόπο που σε βολεύει. Ναι, πολύ καλά το κατάλαβες είναι θέμα πρακτικής. Το ίδιο συμβαίνει και με το laptop σου ή τον υπολογιστή

σου.

Το παγκόσμιο ρεκόρ για την πληκτρολόγηση στο αγγλικό αλφάβητο απ’ το Α στο Ζ είναι 1,36 δευτερόλεπτα! Απλώς σκέψου πόσο χρόνο θα γλίτωνες αν έγραφες πιο γρήγορα!

Πώς θα πληκτρολογείς πιο γρήγορα; Υπάρχουν μερικά tips που μπορείς να δοκιμάσεις!Αντιστοίχισε γράμματα σε δάχτυλα

Η αντιστοίχιση γραμμάτων σε διαφορετικά δάχτυλα θα σου γλιτώσει πολύ χρόνο, δεδομένου ότι δεν θα μετακινήσεις το χέρι σου πολύ πάνω από το πληκτρολόγιο και τα πλήκτρα θα είναι πάντοτε εύκολα προσβάσιμα.

Κάθε γραμμή στο πληκτρολόγιο για κάθε δάχτυλο!

Το αριστερό σου χέρι στα γράμματα A, S, D, και F και το δεξί σου χέρι στα J, K, L, και ;

Αυτό θα σε βοηθήσει να πατάς τα κουμπιά απ’ την αριστερά μεριά χωρίς να χρειάζεται να μετακινείς το χέρι σου πολύ πάνω απ’ το πληκτρολόγιο κι έτσι να γλιτώνεις χρόνο! Το ίδιο ισχύει και για τη δεξιά μεριά.

Θα τα έχεις όλα χωρισμένα και πιο εύκολα προσβάσιμα.

Μερικά tips για το πληκτρολόγιο του κινητού που μάλλον αγνοείς!

Χρησιμοποίησε και τα 10 δάχτυλα

Αν χρησιμοποιείς όλα σου τα δάχτυλα θα σε βοηθήσει να γράφεις πιο γρήγορα, καθώς θα έχεις και τις παλάμες σου στην ίδια θέση και θα κουνάς απλά τα δάχτυλά σου.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά θέλει εξάσκηση.

Ο αντίχειρας για το space bar!

Οι αντίχειρες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για το space bar και θα πρέπει πάντα να βρίσκονται από πάνω του για να μπορείς να το πατήσεις οποιαδήποτε στιγμή. Το κάθε δάχτυλο έχει τον ρόλο του!

Μην κοιτάς το πληκτρολόγιο

Προσπάθησε όση ώρα γράφεις να μην κοιτάς το πληκτρολόγιο, καθώς αυτό θα βοηθήσει τον εγκέφαλο να μάθει που έχει τοποθετηθεί το κάθε γράμμα και θα το πατάς χωρίς να το κοιτάς.

Ναι, πίστεψε με θα γλιτώσεις χρόνο και θα κοιτάς και τα λάθη σου! Κάτι σαν τυφλό σύστημα!

Μάθε τις συντομεύσεις

Παρακάτω θα βρεις μια λίστα με τις συντομεύσεις που θα σε γλιτώσουν από πολύ χρόνο και θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη. Μπορείς να τις γράψεις σε ένα χαρτί και να το έχεις κάθε φορά μπροστά σου… μέχρι να τις μάθεις απ’ έξω!

Διαβάστε επίσης:

Συνδυασμοί στο πληκτρολόγιο που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη!

Photo: depositphotos, Photo: unsplash/rawpixel

Το άρθρο Πώς θα πληκτρολογείς πιο γρήγορα; Χρήσιμα tips! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα