Τέλος η ταλαιπωρία με τις θέσεις στο αεροπλάνο; | Το νέο σύστημα

11:03 30/10/2019 - Πηγή: iPop

Ο χρόνος σίγουρα δεν περνά γρήγορα κι εύκολα όταν περιμένεις να επιβιβαστείς στο αεροπλάνο με πλήθος κόσμου που περιμένει το ίδιο με σένα. Η ταλαιπωρία με την επιβίβαση στο αεροπλάνο θα… αλλάξει, καθώς δοκιμάζεται ένα νέο σύστημα.

Εκτός, όμως, από το γεγονός ότι περιμένεις στην ουρά με την ταυτότητα στο χέρι, λίγο νερό και την βαλίτσα, το πράγμα γίνεται χειρότερο όταν μπεις μέσα στο αεροπλάνο και ψάξεις για τη θέση σου.

Πέφτεις πάνω σε άλλους επιβάτες, εμποδίζεις άλλους να περάσουν, ψάχνεις τη θέση σου και προσπαθείς να ανεβάσεις τη βαλίτσα πάνω. Και κάπως έτσι έχεις ήδη εκνευριστεί.

Το

χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο!

Και σκέφτεσαι θα αλλάξει ποτέ όλη αυτή η ταλαιπωρία με την επιβίβαση στο αεροπλάνο; Θέλουμε να πιστεύουμε πως ναι! Το αεροδρόμιο του Gatwick εργάζεται προς το παρόν με την EasyJet για να δοκιμάσει νέους τρόπους επιβίβασης . Στόχος είναι να μειωθούν οι χρόνοι επιβίβασης κατά περίπου 10% και να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία μέχρι να φτάσεις στη θέση σου.

Photo: unsplash/Jackson Hayes

Σύμφωνα με μια αναφορά του BBC News, μια από τις ιδέες είναι να επιβιβάζονται οι άνθρωποι που η θέση τους είναι στο παράθυρο, ξεκινώντας από πίσω προς τα μπροστά, τα πρώτα καθίσματα. Αυτό το μοντέλο καθίσματος από το παράθυρο στο διάδρομο είναι το ιδανικότερο για τα άτομα αλλά και όσους ταξιδεύουν στο business. Ομάδες ατόμων που θέλουν να κάθονται μαζί, όπως οικογένειες, θα κάθονται με σειρά, ξεκινώντας ξανά στο πίσω μέρος του αεροπλάνου. Και στη θεωρία αυτό σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί να ζητήσεις από κάποιον άλλον να αλλάξετε θέση και πάλι θα γλιτώνουμε χρόνο και ταλαιπωρία!

Το «σχέδιο» δοκιμάζεται εδώ και περίπου δύο μήνες, και σύμφωνα με το αεροδρόμιο σε ένα αεροπλάνο κατόρθωσαν να επιβιβαστούν 158 άνθρωποι σε 14 λεπτά. «Αυτό είναι συνήθως δύο με τρία πιο λίγο απ’ τον συνηθισμένο χρόνο», δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Photo: unsplash/Sofia Sforza

Ένα ακόμη σημείο της δοκιμής για να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία, είναι να τοποθετηθεί μια digital οθόνη στο gate, ώστε να γνωρίζουν οι επιβάτες ποια είναι η θέση στους και να είναι έτοιμοι για επιβίβαση. Κι αυτό σημαίνει πως θα υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος για το πότε θα πρέπει να σηκωθείς και τελικά να επιβιβαστείς και να ολοκληρωθεί η διαδικασία πιο γρήγορα και ομαλά.

Κι έτσι, θα γλιτώνουμε και τις ουρές!

Εντάξει, δεν ξέρουμε ποτέ αν η όλη διαδικασία θα γίνει ποτέ πιο ευχάριστη, αλλά οτιδήποτε απλοποιεί τα πράγματα και κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, εμείς το επικροτούμε!

Δες κι αυτό:

O 4χρονος που έκανε παρατήρηση μέσα στο αεροπλάνο κι έγινε viral!

Photo: unsplash/Chris Brignola

Το άρθρο Τέλος η ταλαιπωρία με τις θέσεις στο αεροπλάνο; | Το νέο σύστημα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέλος,telos