Μετάλλαξη Όμικρον: Δεν είναι αποτελεσματικά τα μονοκλωνικά αντισώματα – Όσα έδειξε νέα έρευνα

11:23 22/12/2021 - Πηγή: iPop

Η άφιξη της παραλλαγής Όμικρον έθεσε υπό αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα των τρεχουσών θεραπειών COVID-19. Κατά πόσο τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά; Έρευνα που δημοσιεύτηκε στον διακομιστή preprint bioRxiv* υποδηλώνει ότι οι ήδη υπάρχουσες θεραπείες είναι αναποτελεσματικές έναντι της Όμικρον.

Από τον Δεκέμβριο του 2019, το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο SARS-CoV-2 έχει μολύνει πάνω από 275 εκατομμύρια ανθρώπους και έχει προκαλέσει πάνω από 5,3 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως. Ο ιός SARS-CoV-2 έχει εξελιχθεί σε αρκετές

περιπτώσεις, οδηγώντας σε διάφορες παραλλαγές αρκετά ανησυχητικές.

Νέα έρευνα προτείνει τον συνδυασμό εμβολίων που παρέχει μεγαλύτερη προστασία απέναντι στον κορονοϊό

Μετάλλαξη Όμικρον: Η αναποτελεσματικότητα των μονοκλωνικών αντισωμάτων

Η πιο πρόσφατη μετάλλαξη, η Όμικρον, είναι η αιτία πίσω από το κύμα λοιμώξεων τόσο σε μη εμβολιασμένα όσο και σε εμβολιασμένα άτομα. Από την ανακάλυψή του στα τέλη Νοεμβρίου, η Όμικρον έχει εντοπιστεί σε πολλές χώρες παγκοσμίως, όπως και στη χώρα μας, με τα κρούσματα να αυξάνονται διαρκώς.

Ποιοι άνθρωποι έχουν περισσότερα αντισώματα και αποκτούν «σούπερ ανοσία» έναντι του Covid – 19; – Νέα μελέτη απαντά

Οι θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων από τα Regeneron, Lilly και Celltrion έχασαν εντελώς την αποτελεσματικότητά τους όταν ήρθαν αντιμέτωπες με την μετάλλαξη Όμικρον. Ωστόσο, οι θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων που προσφέρονται από την AstraZeneca και τη Vir Biotechnology διατήρησαν μερική αποτελεσματικότητα.

Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση

Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα ότι τα ήδη επιβαρυμένα νοσοκομεία, που προετοιμάζονται για το επερχόμενο νέο επιδημικό κύμα κρουσμάτων λόγω της Όμικρον, πιθανώς να μην μπορούν να “ποντάρουν” στα μονοκλωνικά αντισώματα, τουλάχιστον στον βαθμό που το έκαναν έως τώρα. Τα αντισώματα αυτά είναι τεχνητές απομιμήσεις φυσικών αντισωμάτων και προορίζονται συνήθως για ασθενείς υψηλού κινδύνου για βαριά Covid-19.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μετάλλαξη Όμικρον: Δεν είναι αποτελεσματικά τα μονοκλωνικά αντισώματα – Όσα έδειξε νέα έρευνα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα