Το Forbes δημοσίευσε τη λίστα με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες για το 2021, η κορυφή μας εξηγεί πολλά

17:16 21/12/2021 - Πηγή: iPop

Η ετήσια λίστα του Forbes που εδώ και 18 χρόνια περιλαμβάνει ισχυρές γυναίκες, φέτος περιλαμβάνει 40 CEOs, 19 παγκόσμιους ηγέτες, μια ανοσολόγο και μετά από δέκα χρόνια έχει διαφορετική γυναίκα στην πρώτη θέση. Ποιες ήταν όμως οι πιο ισχυρές γυναίκες του 2021;

Οι γυναίκες που είναι στην κορυφή

Στα 18 χρόνια που υπάρχει η συγκεκριμένη λίστα μόνο τρεις φορές δεν ήταν στην κορυφή η Καγκελάριος Angela Merkel, η φετινή της αποχώρηση έδωσε τη σκυτάλη στη δισεκατομμυριούχο φιλάνθρωπο
MacKenzie Scott

(πρώην σύζυγος του Jeff Bezos). Πρόκειται για την τρίτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, που χάρη στην απεριόριστη πρόσβασή της σε αυτά τα χρήματα και την αποφασιστικότητά της να δωρίσει με τρόπο ουσιαστικό και επαναστατικό, την τοποθετεί πάνω από τον ανταγωνισμό.

Forbes

Όλοι προσπαθούμε να χαρίσουμε μια κληρονομιά η οποία δημιουργήθηκε χάρη της ανάγκης για αλλαγή

MacKenzie Scott

Γιατί οι εταιρείες χρειάζονται περισσότερες γυναίκες Leaders

Αμέσως μετά στο Νο.2 βρίσκεται η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris, η οποία ανεβαίνει μια θέση τώρα που ορκίστηκε στο αξίωμα, ανταλλάσσοντας θέσεις με την Christine Lagarde, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ήρθε τώρα Νο.3.

Όλες αυτές οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν την κινητήρια θέση. Πίσω από τη λογική στη δομή της λίστας, δεν αρκεί μόνο να έχεις χρήματα ή μια θέση εξουσίας. Ένα άτομο πρέπει να κάνει κάτι με την περιουσία του, τη φωνή του ή τη δημόσια πλατφόρμα του.

Η συνιδρυτής και ανοσολόγος της BioNTech Özlem Türeci, η οποία είναι μια από τις 20 νεοφερμένους φέτος, κάνει το ντεμπούτο της στη λίστα στο Νο. 48 όχι απλώς επειδή συνίδρυσε μια εταιρεία βιοτεχνολογίας, αλλά και λόγω του ρόλου της στην ανάπτυξη της εταιρείας για το εμβόλιο mRNA Covid, σε συνεργασία με τον παγκόσμιο κολοσσό των φαρμακευτικών προϊόντων Pfizer.

Κάνοντας επίσης το ντεμπούτο της στη λίστα, στο Νο. 94, είναι η νέα πρόεδρος της Τανζανίας, Samia Suluhu Hassan, έχει συμβάλει καθοριστικά στην εφαρμογή των πρωτοκόλλων Covid στη χώρα της. Στη συνέχεια, υπάρχει η Πρόεδρος της Ταϊβάν Tsai Ing-wen, της οποίας η ειλικρινής προσήλωση στην ελευθερία και τη δημοκρατία ενόψει της αυξανόμενης πίεσης από την Κίνα, την έφτασε στο Νο.9 της λίστας.

Πρέπει να προστατεύσουμε τις κοινές μας αξίες για να διασφαλίσουμε τον ελεύθερο και δημοκρατικό τρόπο ζωής μας

Πρόεδρος της Ταϊβάν Tsai Ing-wen

Forbes: Οι 100 πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου για το 2020

Ορισμένες γυναίκες σε αυτή τη λίστα είδαν τη δύναμή τους να διαβρώνεται τον περασμένο χρόνο. Ακόμη και η βασίλισσα Ελισάβετ δεν είναι απρόσβλητη από μια επανεκτίμηση και φέτος τη βρίσκουμε στην κατάταξη στο Νο. 70. Η μονάρχης έπεσε 24 θέσεις ως αποτέλεσμα των μειωμένων δημοσίων εμφανίσεών της αλλά και των πολλών κρίσεων φήμης που έπληξαν το Στέμμα φέτος (συμπεριλαμβανομένων, τους ισχυρισμούς της Δούκισσας Meghan Markle για ρατσιστική μεταχείριση).

Οι γυναίκες μπορούν

Η λίστα του Forbes με τις πιο ισχυρές γυναίκες του 2021, είναι εδώ για να δώσει έμπνευση σε όλους μας. Και οι γυναίκες μπορούν. Μπορούν να αναλάβουν ρόλους, να προσφέρουν, να αλλάξουν τον κόσμο αυτό που ζούμε. Κάποιες από τις γυναίκες της λίστας είναι στα τιμόνια κολοσσών και διαχειρίζονται κάθε μέρα δισεκατομμύρια και είναι ηγέτες στον κλάδο τους. Γυναίκες που καλούνται να βγάλουν εις πέρας τόσους ρόλους της ζωής τους και τα καταφέρνουν υπέροχα.

Μπαίνοντας στην επίσημη σελίδα του Forbes, έδωσα το χρόνο στον εαυτό μου να διαβάσει τις ιστορίες αυτών των υπέροχων προσωπικοτήτων, που ζώντας τη ζωή τους δίνουν έμπνευση σε όλους εμάς. Η λίστα με τις γυναίκες του 2021 μας αποδεικνύει ότι κάτι αλλάζει εκεί έξω, οι γυναίκες καταλαβαίνουν ότι έχουν δύναμη, ότι έχουν φωνή. Και αυτό δίνει σε όλες τις υπόλοιπες να δουλέψουμε και να βάλουμε τα δυνατά μας η κάθε μία στον τομέα της.

5 γυναίκες που μας προσφέρουν έμπνευση με τον τρόπο που διάλεξαν να βαδίσουν το μονοπάτι της ζωής τους

Πληροφορίες: Forbes

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το Forbes δημοσίευσε τη λίστα με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες για το 2021, η κορυφή μας εξηγεί πολλά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα