Φέτος τα Χριστούγεννα «Κανείς δεν μένει μόνος»! – Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα που καταπολεμά την μοναξιά και μοιράζει χαρά

16:44 21/12/2021 - Πηγή: iPop

Η πανδημία του Covid-19 και τα αυστηρά μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς της, μας έχουν αναγκάσει τα τελευταία χρόνια να περνάμε τις γιορτές πολύ μοναχικά, χωρίς τους ανθρώπους που αγαπάμε. Αυτό βέβαια για κάποιους ανθρώπους ίσχυε και πριν από την πανδημία, απλά τώρα επιδεινώθηκε το πρόβλημα. Κι όμως, υπάρχουν τρόποι για να δώσουμε λίγη χαρά και να βρούμε παρέα γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Αυτό πιστεύει ο Κρίστιαν Φάιν, ο οποίος δημιούργησε την ψηφιακή πλατφόρμα «KeinerBleibtAllein», που σημαίνει, «Κανείς

δεν μένει μόνος».

Όπως εξηγεί ο ίδιος στην Deutsche Welle, τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας έχουν συνέπειες για όλους μας και ιδιαίτερα για τους μοναχικούς ανθρώπους. «Από τη μία πλευρά η πανδημία προκαλεί μοναξιά, από την άλλη κάνει τη μοναξιά κάτι συνηθισμένο, λιγότερο τρομακτικό», επισημαίνει.

Οι super ήρωες ζωντανεύουν και αυτά τα Χριστούγεννα, μοιράζοντας αγάπη και χαμόγελα στο νοσοκομείο παίδων

Η πλατφόρμα του Κρίστιαν Φάιν λειτουργεί από το 2016 με το hashtag #KeinerBleibtAllein στο Twitter, το Facebook και το Instagram και στόχος του είναι να δικτυώσει μοναχικούς ανθρώπους που αναζητούν λίγη παρέα για τις ημέρες των εορτών.

Πλατφόρμα για μοναχικούς ανθρώπους: Η ιδέα και η δημιουργία της

«Η κοινωνική ζωή έχει παραλύσει, ξαφνικά έγινε κάτι πολύ συνηθισμένο να κλείνεται ο καθένας στο σπίτι του» παρατηρεί ο 36χρονος Φάιν. Άλλωστε, εκείνος το γνωρίζει από προσωπική εμπειρία και είναι κάτι που δε θα ήθελα να συμβεί σε κανέναν, ειδικά τις περιόδους των γιορτών. Συγκεκριμένα, το 2016, μετά από έναν χωρισμό, αναγκάστηκε να περάσει μόνος τα Χριστούγεννα. Εκείνη την ημέρα κάθισε στον υπολογιστή και άρχισε να περιγράφει τη μοναξιά του για πρώτη φορά στο hashtag #keinerbleibtallein. Πήρε τόσα πολλά μηνύματα που γρήγορα κατάλαβε ότι πρόκειται για ένα ευρύτερο κοινωνικό πρόβλημα.

«Να αφήσεις τον κόσμο λίγο καλύτερο απ΄όσο τον βρήκες». Όταν αδειάζουν τα χέρια, αλλά γεμίζει η καρδιά

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για μία ψηφιακή πλατφόρμα δικτύωσης, αρχικά μέσω Twitter. Τον επόμενο χρόνο οι ενδιαφερόμενοι έφτασαν τους 2.700 και με την πάροδο του χρόνου άρχισαν να αυξάνονται ραγδαία. Το 2019 συνολικά 63.000 χρήστες αντάλλαξαν 80.000 μηνύματα, ενώ 6.000 ήταν εκείνοι που τελικά βρήκαν παρέα για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος έγιναν οι καλύτεροι φίλοι μου

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το Γερμανικό Κέντρο Γεροντολογίας (DZA) τον Απρίλιο του 2021 ο κίνδυνος της κοινωνικής απομόνωσης έχει αυξηθεί για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, γένους ή μορφωτικού επιπέδου. Γι αυτό, τονίζει ο Κρίστιαν Φάιν, όλο και περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν στην ψηφιακή πλατφόρμα δικτύωσης για τις γιορτές. «Ειδικά τους νέους η μοναξιά τους επιβαρύνει περισσότερο, ντρέπονται πιο πολύ που είναι μόνοι…», λέει ο ίδιος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Φέτος τα Χριστούγεννα «Κανείς δεν μένει μόνος»! – Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα που καταπολεμά την μοναξιά και μοιράζει χαρά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φέτος, Χριστούγεννα Κανείς,fetos, christougenna kaneis