Οι απόλυτες τραγανές πατάτες φούρνου – Ιδανικές να συνοδεύσουν κάθε γεύμα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου

16:44 21/12/2021 - Πηγή: iPop

Αυτή η συνταγή θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι που ετοιμάζεσαι να οργανώσεις για τους αγαπημένους σου! Αυτές οι τραγανές πατάτες φούρνου είναι το κατάλληλο συνοδευτικό για κάθε γεύμα, είτε έχεις γαλοπούλα, είτε όχι. Είναι τραγανές στο εξωτερικό και αφράτες στο εσωτερικό, μπορεί να σε παιδεύσουν λίγο, αλλά αξίζει τον κόπο.

Συνταγή για παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες δίπλες – Για όσους πιστεύουν ότι αυτό είναι το καλύτερο γλυκό των εορτών

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τις πατάτες
φούρνου χριστουγεννιάτικες:1 κιλό πατάτες 100 γρ λίπος πάπιας ή χήνας ή 100 ml ελαιόλαδο2 κσ αλεύριαλάτι, για το σερβίρισμα

Μάθε βήμα – βήμα να φτιάχνεις ρακόμελο και οινόμελο για τα κρύα βράδια του χειμώνα

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Βάλε ένα ταψί στο φούρνο και προθέρμανε στους 200 C.Καθάρισε 1 κιλό πατάτες και κόψε τες σε 4 ίσα κομμάτια.Ρίξε τις πατάτες σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίξε τόσο νερό ώστε να τις σκεπάσει.Πρόσθεσε αλάτι και μετά περίμενε να βράσει το νερό. Μόλις το νερό φτάσει σε πλήρη βράση, χαμήλωσε τη φωτιά, βάλε το χρονόμετρο και σιγόβρασε τις πατάτες ακάλυπτες, σχετικά δυνατά, για 2 λεπτά.Εν τω μεταξύ, βάλε 100 γρ λίπος πάπιας ή χήνας ή 100 ml ελαιόλαδο στο ζεστό ταψί και ζέστανέ το στο φούρνο για λίγα λεπτά, ώστε να είναι πολύ ζεστό.Στράγγισε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι.Πασπάλισε με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακάτεψέ τες για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.Βάλε προσεκτικά τις πατάτες στο καυτό λίπος ή το ελαιόλαδο – θα τσιγαριστούν καθώς μπαίνουν μέσα – και στη συνέχεια γύρισέ τες ώστε να καλυφθούν παντού.Έπειτα ψήσε τις πατάτες για 15 λεπτά, βγάλε τες και αναποδογύρισέ τες.Ψήσε για άλλα 15 λεπτά και αναποδογύρισε ξανά. Βάλε τες ξανά στο φούρνο για άλλα 10-20 λεπτά, ή όση ώρα χρειαστεί για να γίνουν πραγματικά χρυσαφένιες και τραγανές.Πασπάλισε με αλάτι και σέρβιρε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι απόλυτες τραγανές πατάτες φούρνου – Ιδανικές να συνοδεύσουν κάθε γεύμα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
– Ιδανικές,– idanikes