Πότε θα γίνει η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη;

17:53 21/12/2021 - Πηγή: iPop

Ορίστηκε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος θα καθίσει στο εδώλιο, κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η δίκη του ηθοποιού που κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις θα γίνει στις 18 Μαρτίου 2022 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Θυμίζουμε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει προφυλακιστεί από τον Ιούλιο του 2021, μετά τις καταθέσεις γυναικών για βιασμό κατ’ εξακολούθηση το 2008, και απόπειρες βιασμού το 2010 και 2014 αντίστοιχα. 

Στο

βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου σημειώνεται ότι οι μαρτυρίες των τριών γυναικών ηθοποιών που κατήγγειλαν τον Φιλιππίδη αφορούν σε πραγματικά περιστατικά και καμία από τις ενάγουσες δεν είχε σκοπό να συκοφαντήσει τον κατηγορούμενο, όπως ο ίδιος είχε ισχυριστεί, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην ανακρίτρια.

Τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται ότι βίασε συνάδελφό του, με την οποία είχε συνεργαστεί σε δυο θεατρικές παραστάσεις, από το 2004 έως το 2010. Η καταγγέλλουσα είπε πως ο ίδιος της επιτέθηκε σεξουαλικά τον Σεπτέμβριο του 2008 στο καμαρίνι του θεάτρου «Ήβη», ενώ εκείνη τον είχε επισκεφθεί για επαγγελματικό ραντεβού. Σύμφωνα με την ίδια, ο ηθοποιός προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εναντίον της, οι οποίες συνιστούν το αδίκημα του βιασμού.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά απόπειρα βιασμού τον Φεβρουάριο του 2010 στο θέατρο «Μουσούρη». Ηθοποιός κατέθεσε πως εντός του θεάτρου υπέστη βίαιη σεξουαλική επίθεση από τον Φιλιππίδη και μάλιστα τραυματίστηκε στην προσπάθειά της να ξεφύγει, φωνάζοντας, από τα χέρια του. 

Μια τρίτη ηθοποιός κατήγγειλε ακόμα μία απόπειρα βιασμού, μετά από επαγγελματικό ραντεβού με τον Φιλιππίδη. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηθοποιός την οδήγησε με το αυτοκίνητό του σε δρόμο του Παλαιού Ψυχικού, κλείδωσε τις πόρτες του οχήματος του, της επιτέθηκε και επιχείρησε να την εξαναγκάσει σε σεξουαλικές πράξεις. 

Η αλήθεια είναι ότι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η καθημερινότητα του κ. Φιλιππίδη στη φυλακή

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πότε θα γίνει η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα