Κορονοϊός: Εστίες οι τουριστικοί προορισμοί | Τα νέα κρούσματα

18:53 15/8/2020 - Πηγή: iPop

Εστίες οι τουριστικοί προορισμοί τις πρώτες κιόλας δύο βδομάδες του Αυγούστου τα κρούσματα άγγιξαν τον αριθμό 2.045. Συνολικά πλέον 27 περιφέρειες καταγράφουν τουλάχιστον ένα κρούσμα στην καταγραφή σε σχέση με την 1η Αυγούστου όπου οι περιφέρειες στις οποίες είχε καταγραφεί ένα κρούσμα ήταν μόλις 12. Ξεκίνησε παράλληλα η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου για τον ιό. Τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα 15/8 είναι 230.

Εστίες οι τουριστικοί προορισμοί

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς χαρακτηριστικά έγραψε

σε ανάρτηση του στο Facebook χθες 14/8:

Τα επόμενα 24ωρα, οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες. Θα είναι και εκείνες που θα κρίνουν την πορεία και έκβαση των πραγμάτων σε αυτή τη φάση της εξέλιξης της πανδημίας, της μάχης μας με τον αόρατο εχθρό

Έντονες είναι οι ανησυχίες για το κύμα επιστροφής από τις διακοπές των εκδρομέων του πρώτου μισού του Αυγούστου.

Ξεκίνησε η παραγωγή ρωσικού εμβολίου

Εστίες οι τουριστικοί προορισμοί και όχι μόνο, όμως στον μεγάλο αυτό αγώνα μπήκε δυναμικά η Ρωσία η οποία ξεκίνησε την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου για τον κορονοϊό.

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως το εμβόλιο Sputnik V, έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να κτίζει ανοσία απέναντι στον SARS-CoV-2. Ωστόσο μόλις το 10% περίπου των κλινικών δοκιμών είναι επιτυχείς. Τις ανησυχίες τους έχουν εκφράσει κάποιοι επιστήμονες ότι η Μόσχα θέτει το κύρος της πιο ψηλά από την ασφάλεια.

Ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο δήλωσε ότι το εμβόλιο που ανέπτυξε το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Μόσχας συγκεκριμένα είπε:

Τα πρώτα πακέτα του ιατρικού εμβολίου κατά της μόλυνσης του κορονοϊού θα παραληφθούν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, πρωτίστως για γιατρούς

Πρόκειται να χορηγηθεί σε ανθρώπους σε εθελοντική βάση, συμπεριλαμβανομένων γιατρών.

Τα νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώθηκαν 230 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6858, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες.

1648 (24.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3293 (48.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

23 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (34.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 47.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 226 θανάτους συνολικά στη χώρα. 78 (34.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Κορονοϊός: Νέα έκτακτα μέτρα για μπαρ, νησιά, εκδηλώσεις και… εκδρομείς

Photo: Pexels

Το άρθρο Κορονοϊός: Εστίες οι τουριστικοί προορισμοί | Τα νέα κρούσματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Εστίες,koronoios, esties