Έχεις ημικρανία αλλά είσαι και μαμά; Να τι πρέπει να κάνεις

17:39 15/8/2020 - Πηγή: iPop

Η ημικρανία είναι δύσκολο πράγμα και πόσο μάλλον όταν είσαι μαμά και είσαι στο σπίτι χωρίς κάποια υποστήριξη σε εκείνη τη στιγμή. Οι γυναίκες καταλαμβάνουν το 85% των χρόνιων ημικρανιών και σίγουρα η ευαισθησία στο φως και ο ίλιγγος δεν είναι ένα ευχάριστο συναίσθημα. Αν είσαι ωστόσο μόνη σου θα το διαχειριστείς και θα περάσει, αν όμως είσαι μαμά με ημικρανίες τότε τα πράγματα ανεβαίνουν level απότομα.

Τι να κάνεις αν είσαι μαμά με ημικρανίεςΝα είσαι
πάντα προετοιμασμένη

Από τη στιγμή που ξέρεις ότι οι ημικρανίες είναι ακόμα ένα σταθερό πράγμα στη ζωή σου, σου προτείνω να είσαι πάντα προετοιμασμένη. Δηλαδή, ενημέρωσε τους ανθρώπους που έχεις στη ζωή σου πολύ ανοιχτά για την κατάσταση σου και ζήτησε τους την επιλογή να μπορέσεις να τους καλέσεις αν έχεις κάποιο περιστατικό και δε μπορείς να ανταπεξέλθεις με το παιδί. Θα δεις ότι θα είναι παραπάνω από πρόθυμοι και αυτό είναι κάτι που θα σου λύσει τα χέρια.

Κοιμήσου την ώρα που κοιμάται

Επωφελήσου και εσύ από τις ώρες που θα πάει να κοιμηθεί το παιδί σου με τον πιο απλό τρόπο, να κοιμηθείς κι εσύ! Εξάλλου οι περισσότερες μαμάδες θα έκαναν πάρτι αν μπορούσαν να κοιμήθουν κι εκείνες τις ίδιες ώρες. Σε περιστατικό ημικρανίας επιβάλλεται και θα σου κάνει και καλό. Επίσης, αφού είσαι μαμά με ημικρανίες καλό θα ήταν να το υιοθετήσεις όταν είναι εφικτό καθώς τα άτομα με ημικρανίες είναι μεταξύ 2 και 8 φορές πιο πιθανό να έχουν διαταραχές του ύπνου, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ίδρυμα Ημικρανίας, το οποίο σημειώνει ότι ο κανονικός, επαρκής ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερους πονοκεφάλους.

Μαγείρεψε κάτι που δε χρειάζεται πολύ προετοιμασία

Σε εκείνη την περίπτωση όπου δε θα υπάρχει κάποιος να σε βοηθήσει προτίμησε να μαγειρέψεις κάτι που δε χρειάζεται προετοιμασία. Για αυτές τις στιγμές καλό θα είναι να έχεις στο σπίτι κάποιο προμαγειρεμένο γεύμα ή κάποιο φακελάκι με έτοιμο φαγητό που θέλει μία απλά προετοιμασία του δεκάλεπτου.

Ήσυχες δραστηριότητες για τα παιδιά

Σύμφωνα με την ηλικία στην οποία βρίσκεται το παιδί σου, καλό θα είναι να βρεις ένα τρόπο να τους περιγράψεις την κατάστασή σου και να του εξηγήσεις τις ώρες εκείνες τι χρειάζεσαι από αυτό. Φρόντισε να του κάνεις σαφές ότι δε κινδυνεύεις και ότι απλά αυτό που χρειάζεσαι είναι ησυχία. Σε πιο μικρές ηλικίες μπορείς να έχεις ένα συγκεκριμένο παιχνίδι και να έχεις εξηγήσει στο παιδί ότι αυτό το παιχνίδι είναι για την ώρα ησυχίας. Έτσι θα μπορέσεις να έχεις κάποιες στιγμές ηρεμίας χωρίς να απομακρυνθείς ουσιαστικά από το παιδί σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Ημικρανία στην δουλειά; Σου έχουμε τον τρόπο αντιμετώπισης

Photo: Freepik

Το άρθρο Έχεις ημικρανία αλλά είσαι και μαμά; Να τι πρέπει να κάνεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα