iPop Book Club: 15 βιβλία που θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο

21:02 12/11/2020 - Πηγή: iPop

Τα βιβλία αυτοβελτίωσης είναι απ’ τα αγαπημένα μας γιατί έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο να επιδρούν πάνω μας. Ένα βιβλίο μπορεί να σε κάνει όντως καλύτερο άνθρωπο; Άποψη μας: Ναι μπορεί. Όχι γιατί έχει κάποια μαγική υπερδύναμη, αλλά γιατί ένα καλό βιβλίο μπορεί να σου δώσει απλόχερα απεριόριστη τροφή για σκέψη που θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο!

Υπάρχουν τόσο πολλά βιβλία αυτοβελτίωσης που πραγματικά μπορεί να χαοθείς κοιτώντας τους τίτλους των εκδοτικών οίκων. Ποιο ή μάλλον ποια να πρωτοδιαλέξεις; Ποιο χρειάζεσαι ανάλογα με την φάση στην οποία βρίσκεται η ζωή σου; Ποιο θα έρθει και θα “κουμπώσει”

στις σκέψεις και τις ανησυχίες σου;

Ήρεμα! Οι ερωτήσεις είναι πολλές και η απάντηση σίγουρα δεν είναι μια. Δεν υπάρχει μόνο ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης που είναι καλύτερο για σένα. Και ακριβώς επειδή μιλάμε για ευ ζην, όλα τα βιβλία του είδους μπορούν με κάποιο τρόπο να επιδράσουν πάνω σου και να βελτιώσουν τον τρόπο που σκέφτεσαι. Το θέμα είναι τι έχεις περισσότερη ανάγκη αυτή τη στιγμή.

Χρειάζεσαι μια ένεση αυτοπεποίθησης; Θέλεις να μπορείς να είσαι περισσότερο ο εαυτός σου; Νιώθεις ότι ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους; Θέλεις ένα βιβλίο με ιστορίες- μαθήματα ζωής;

Το σίγουρο είναι ένα. Ό,τι και να θέλεις θα το βρεις σ’ αυτή τη λίστα!

iPop Book Club: 12 αστυνομικά μυθιστορήματα που ξεχωρίσαμε και θα σε κάνουν να χάσεις τον ύπνο σου!

Τα 15 βιβλία αυτοβελτίωσης που ξεχωρίσαμεΒιβλία αυτοβελτίωσης- Εκδόσεις Ψυχογιός

Σκέψου σαν Μοναχός– JAY SHETTY – Εκδόσεις Ψυχογιός

ΣΚΕΨΟΥ ΣΑΝ ΜΟΝΑΧΟΣ και θα καταλάβεις:
Γιατί ο αρνητισμός είναι μεταδοτικός.
Πώς να πάψεις να υπεραναλύεις.
Γιατί η σύγκριση σκοτώνει την αγάπη.
Πώς να χρησιμοποιείς τον φόβο σου.
Γιατί δεν μπορείς να βρεις την ευτυχία ψάχνοντάς την.
Πώς να μαθαίνεις από όποιον συναντάς.
Γιατί δεν είσαι οι σκέψεις σου.
Πώς να βρεις τον σκοπό σου.
Γιατί η καλοσύνη είναι καθοριστική για την επιτυχία.
Και πολλά ακόμη…

Ο Jay Shetty, σούπερ σταρ των social media και δημιουργός του No 1 podcast On Purpose, αποκρυσταλλώνει τη διαχρονική σοφία που διδάχτηκε ως ινδουιστής μοναχός σε πρακτικά βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν όλοι για να ζήσουν μια ζωή με λιγότερο άγχος και περισσότερο νόημα.

Ο Shetty μεγάλωσε σε μια οικογένεια όπου μπορούσες να γίνεις τρία πράγματα – γιατρός, δικηγόρος ή αποτυχημένος. Οι δικοί του ήταν πεπεισμένοι ότι διάλεξε το τρίτο: αντί να παραστεί στην τελετή αποφοίτησης του κολεγίου του, πήγε στην Ινδία να γίνει μοναχός, να κάνει διαλογισμό τέσσερις με οκτώ ώρες την ημέρα και να αφιερωθεί στο να βοηθάει τους άλλους.

Έπειτα από τρία χρόνια, ένας από τους δασκάλους του του είπε ότι θα βοηθούσε περισσότερο τον κόσμο αν άφηνε τον μοναχισμό για να μοιραστεί την εμπειρία και τη σοφία του με τους άλλους. Χρεωμένος και χωρίς καμιά ειδίκευση στο βιογραφικό του, ο Shetty γύρισε στο πατρικό του στο βόρειο Λονδίνο. Από τους παλιούς του φίλους, πολλοί δούλευαν σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου.

Κάποιοι βίωναν απίστευτο στρες, πίεση και δυστυχία. Και ζήτησαν από τον Shetty να τους καθοδηγήσει για να ζήσουν καλύτερα, να αποκτήσουν σκοπό και ενσυναίσθηση. Από τότε μέχρι σήμερα, ο Shetty έχει γίνει ένας από τους δημοφιλέστερους διανοητές του κόσμου. Σε αυτό το βιβλίο, βασισμένος σε όσα έζησε ως μοναχός, μας δείχνει πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που βρίσκονται στον δρόμο μας προς τη δύναμη και προς αυτό που πραγματικά μπορούμε να γίνουμε. Συνδυάζοντας την αρχαία σοφία με τις δικές του πλούσιες εμπειρίες στο άσραμ, αποκαλύπτει πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τις αρνητικές σκέψεις και συνήθειες για να βρούμε την ηρεμία και το νόημα που όλοι έχουμε μέσα μας.

Ο Shetty μετουσιώνει τα αφηρημένα διδάγματα σε συμβουλές και ασκήσεις που όλοι μπορούμε να εφαρμόσουμε για να μειώσουμε το στρες, να αποκτήσουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση, να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να μεταδώσουμε τα δώρα που βρίσκονται μέσα μας στον κόσμο. Ο Shetty αποδεικνύει ότι όλοι μπορούν –και πρέπει– να σκέφτονται σαν μοναχοί.

Αυτοπεποίθηση ή ανασφάλεια; – Γιώργος Πιντέρης- Εκδόσεις Ψυχογιός

Πόσων χρόνων είσαι;
Αυτή είναι η χρονολογική ηλικία σου.
Όμως, συναισθηματικά πόσων χρόνων είσαι;
Κοινωνικά; Σεξουαλικά; Ποιες είναι οι ηλικίες σου;
Διότι, εκτός από τη χρονολογική, έχουμε άλλες 6 ηλικίες!
Όταν λέμε «ηλικία», εννοούμε κάτι περισσότερο από έναν αριθμό.
«Ηλικία» σημαίνει ένα σύνολο συμπεριφορών.
Ο συνδυασμός αυτών των 6 ηλικιών εξηγεί γιατί κάποιοι άνθρωποι νιώθουν ανασφάλεια
και κάποιοι άλλοι αυτοπεποίθηση.
ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
Κατέβασε το ένα για ν’ ανέβει το άλλο.

Το βιβλίο αυτό μας δείχνει το μονοπάτι που οδηγεί
από την ανασφάλεια στην αυτοπεποίθηση.
Όλα εξαρτώνται από τις 6 ηλικίες. Πώς διαμορφώθηκαν; Πώς μπορούν ν’ αλλάξουν τώρα;
Γίνεται ένας άνθρωπος να νιώθει ανασφάλεια και αυτοπεποίθηση;
Και βέβαια γίνεται! Πώς;
Η απάντηση σ’ αυτό το βιβλίο.

Η τέχνη να παίρνεις αποφάσεις –  PAWEL MOTYL– Εκδόσεις Ψυχογιός

Η επόμενη απόφαση που θα πάρεις μπορεί ν’ αλλάξει τη ζωή σου!
Κάθε μέρα κάνουμε αμέτρητες επιλογές, αλλά σπάνια καθόμαστε να σκεφτούμε πώς φτάσαμε σε αυτές. Στο βιβλίο αυτό, ο Πάβελ Μότιλ μάς καλεί να εξετάσουμε πιο προσεκτικά τον τρόπο που παίρνουμε αποφάσεις – και να μάθουμε πώς να το κάνουμε καλύτερα.

Ο Μότιλ εξετάζει σε βάθος τις διαδοχικές αποφάσεις που οδήγησαν σε μερικά από τα πιο δραματικά γεγονότα του σύγχρονου κόσμου: από την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας στην τραγωδία στο Έβερεστ το 1996, από τη διάσωση της αποστολής Apollo 13 στην προβληματική συγχώνευση Daimler-Chrysler. Και αποκαλύπτει δεκαέξι κανόνες αποτελεσματικής λήψης αποφάσεων που θα αλλάξουν για πάντα την οπτική μας. Καθώς η τεχνολογική πρόοδος αλλάζει τον κόσμο μας με ραγδαίο ρυθμό, είμαστε όλοι αντιμέτωποι με έναν λαβύρινθο αποφάσεων στη δουλειά και τη ζωή μας. Το βιβλίο αυτό μας προσφέρει τη γνώση και τη σοφία που χρειαζόμαστε ώστε να αντιμετωπίσουμε ακόμη και τις πιο δύσκολες καταστάσεις με αυτοπεποίθηση, και να βγούμε από τον λαβύρινθο με ευκολία.

Βιβλία αυτοβελτίωσης- Εκδόσεις Διόπτρα

Ανάμεσα σε ηλίθιους– Thomas Erikson- Εκδόσεις Διόπτρα

Αισθάνεστε μερικές φορές ότι είστε ο μόνος που βγάζει νόημα σε μια συνάντηση;
Μήπως οι μακροσκελείς απαντήσεις σάς τρελαίνουν ή ο εριστικός τρόπος του συναδέλφου σάς σπάει τα νεύρα;
Δεν είστε ο μόνος.

Ο Τhomas Erikson μας εξηγεί ότι υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι συμπεριφοράς που προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε και αντιλαμβανόμαστε τους γύρω μας. Η κατανόηση του προτύπου συμπεριφοράς ενός ατόμου αποτελεί το κλειδί της επιτυχημένης επικοινωνίας.

Αναλύει αυτούς τους τέσσερις τύπους –οι Κόκκινοι είναι κυριαρχικοί και καταπιεστικοί, οι Κίτρινοι είναι κοινωνικοί και αισιόδοξοι, οι Πράσινοι είναι χαλαροί και φιλικοί, και οι Μπλε είναι αναλυτικοί και ακριβείς– και μας εξηγεί πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον κάθε τύπο ατόμου και να επικοινωνήσουμε μαζί του.
Το απλό και πρακτικό σύστημα των τεσσάρων χρωμάτων σας επιτρέπει να εντοπίσετε γρήγορα το χρώμα ενός φίλου ή συνεργάτη και να προσαρμόσετε ανάλογα τον τρόπο με τον οποίο του μιλάτε και τις πληροφορίες που μοιράζεστε.

O συγγραφέας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας, να τελειοποιήσετε την επικοινωνία και τις κοινωνικές δεξιότητές σας, να διαχειριστείτε τις συγκρούσεις με αυτοπεποίθηση, να βελτιώσετε τη σχέση με τον προϊστάμενο και την ομάδα σας, να καταλάβετε πότε πρέπει να μιλήσετε και πότε όχι, και γενικά να αλλάξετε τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τους άλλους ανθρώπους, από τους συνεργάτες μέχρι τον/τη σύντροφό σας.

Και με λίγη τύχη, να διασφαλίσετε ότι ο ηλίθιος δεν είστε εσείς!

Το υποσυνείδητο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου– Dr. Mike Dow- Εκδόσεις Διόπτρα

Σας έχει τύχει ποτέ να αναλάβει δράση το υποσυνείδητό σας; Μήπως, για παράδειγμα, επιστρέψατε από το γραφείο στο σπίτι χωρίς να θυμάστε να οδηγείτε, από ποιους δρόμους περάσατε, ενώ σκεφτόσαστε κάτι άλλο; Προσπαθούσατε να θυμηθείτε ένα όνομα χωρίς αποτέλεσμα, και ξαφνικά, ώρες μετά, σας ήρθε αβίαστα στο μυαλό;

Όταν αναλαμβάνει δράση το υποσυνείδητο, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Ο δρ Mike Dow μοιράζεται μαζί μας το πρόγραμμα που δημιούργησε, μια τεχνική οραματισμού για το υποσυνείδητο (SVT), με καινοτόμα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να μάθετε να συνομιλείτε απευθείας με το υποσυνείδητό σας και να αξιοποιείτε τα δυνατά σας σημεία, τα χαρίσματα και τις ικανότητές σας. Το πρόγραμμά του ξεκινάει με γνωσιακή θεραπεία, στην οποία κατόπιν ενσωματώνονται διάφορες μέθοδοι για την προσέγγιση του υποσυνειδήτου: ενσυνειδητότητα, εκπαίδευση στη χαλάρωση, ύπνωση, διαλογισμός, γνωσιακή εξάσκηση και καθοδηγούμενος οραματισμός.

Θα σου επισημάνω τις καλύτερες αναμνήσεις της ζωής σου και θα σβήσω οτιδήποτε αρνητικό δεν χρειάζεσαι.
Με αγάπη, το Υποσυνείδητό σου

Ο δρ Mike Dow, συγγραφέας αρκετών best sellers στη λίστα των New York Times, προτείνει μια πρωτοποριακή προσέγγιση για να ενεργοποιήσετε το υποσυνείδητό σας, ώστε να καταφέρετε να απελευθερωθείτε από το παρελθόν σας και να πλάσετε ένα υπέροχο μέλλον.

Σχολή των θεών – Elio D’Anna- Εκδόσεις Διόπτρα

Η Σχολή των Θεών είναι ένα βιβλίο διαφορετικό από τα άλλα.
Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ψυχολογικό, κοινωνικό, ακόμα και να το δούμε ως ένα χρονικό, στην πραγματικότητα όμως καμία ταμπέλα δεν θα μπορούσε να το περιχαρακώσει.

Ο ήρωας του βιβλίου, που είναι και ο αφηγητής, ζει μια συνηθισμένη, συμβατική ζωή, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται στον δρόμο του ο Dreamer, για να του αποκαλύψει τη δυνατότητα μιας άλλης πραγματικότητας:
ο κόσμος είναι όπως τον ονειρεύεσαι, θα του πει…

Ένα μήνυμα αισιόδοξο δίχως άλλο, που δίνει στον άνθρωπο τη δυνατότητα να κυριαρχήσει στο πεπρωμένο του.
Συγχρόνως, όμως, και ένα μήνυμα ανείπωτης ευθύνης.

Το βιβλίο αυτό στοχεύει να σου αλλάξει τη ζωή, όπως με τον καιρό είδε ο αφηγητής και τη δική του ζωή να αλλάζει χάρη στις συναντήσεις του με τον Dreamer. Ένα βιβλίο με νόημα και συμβολισμό, που το διαπερνά η υποψία ενός μυστηρίου: Ποιος είναι λοιπόν ο Dreamer;

Ποιος θα μπορούσε άραγε να είναι; Και ποιος είναι ο τόπος από τον οποίο ηχεί η άχρονη αλλά πάντοτε επίκαιρη φωνή Του;

Αφηγητής: Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο;
Dreamer: Άλλαξε! Και ο κόσμος θα αλλάξει κι αυτός. Ο κόσμος είναι όπως είναι γιατί εσύ είσαι έτσι όπως είσαι και όχι το αντίθετο. Για να αλλάξεις τον κόσμο, δεν χρειάζεται να κοιτάξεις πουθενά αλλού, παρά μόνο μέσα σου.
Elio D’Anna

Βιβλία αυτοβελτίωσης- Εκδόσεις Key Books

Το Δώρο 2– Στέφανος Ξενάκης- Εκδόσεις Key Books

Ο Στέφανος Ξενάκης ξετυλίγει μέσα από απλές καθημερινές ιστορίες έναν άλλο τρόπο θέασης της ζωής.

«Ένα τσικ μπορεί να απέχει η ζωή που ζεις από αυτή που ονειρεύεσαι.

Μικροί παίζαμε τραμπάλα. Μια τραμπάλα είναι η ζωή. Ποτέ δεν ισορροπεί. Είτε γέρνει προς τα εδώ είτε προς τα εκεί. Είτε γέρνει εκεί που θες είτε εκεί που δεν θες. Κι όμως ένα τσικ μπορεί να είναι αυτό που θα τη γείρει από την άλλη.

Ένα πρωινό περπάτημα, ένα καλό βιβλίο, μια απρόσμενη αγκαλιά, ένα ξαφνικό κοίταγμα, ένα “σ’ αγαπώ” μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ολόκληρης ζωής.

Όταν είσαι ανάμεσα στο να το κάνεις ή να μην το κάνεις το τσικ, πάντα να το κάνεις. Δεν θα μάθεις ποτέ ποιο τσικ είναι αυτό που θα σου αλλάξει τη ζωή αν δεν το κάνεις».

– Στέφανος Ξενάκης

Μετά το εκδοτικό φαινόμενο Το Δώρο και το bestseller Κάπταιν, ο Στέφανος Ξενάκης επιστρέφει με Το Δώρο 2.

Γιατί προσπερνάμε τα δώρα που προσφέρει τόσο απλόχερα η ζωή; Στο Δώρο 2, o Στέφανος Ξενάκης απαντά άμεσα και τρυφερά στο παραπάνω ερώτημα και ξετυλίγει μέσα από απλές καθημερινές ιστορίες έναν άλλο τρόπο θέασης της ζωής.

Πιο μαγικό, πιο συναισθηματικό, πάνω από όλα όμως πιο ανθρώπινο.

Εὖ– Λεωνίδας Καραΐσκος- Εκδόσεις Key Books

Ευτυχία, ευγνωμοσύνη, ευημερία.

«Εὖ». Δύο γράμματα είναι αρκετά για να ρίξουν φως σε μια λέξη, ένα συναίσθημα, μέχρι και στον τρόπο που βλέπουμε την ίδια μας τη ζωή.

Με οδηγό αυτή τη μικρή λέξη, το «Εὖ», ο Λεωνίδας Καραΐσκος ανακαλύπτει το καλό μες στην καθημερινότητά μας. Μέσα από τις ιστορίες του, ταξιδεύει τον αναγνώστη σε έναν κόσμο γεμάτο συναίσθημα, σε έναν κόσμο που μπορούμε να κατοικήσουμε όλοι– αρκεί να στρέψουμε την προσοχή μέσα μας.

Το Εὖ εστιάζει σε όσα συμβαίνουν γύρω μας και μπορεί να δει μόνο η καρδιά – εκεί που βρίσκεται το κλειδί για μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό μας.

Το καλό υπάρχει παντού. Βρες το…

Η Τέχνη της Ηρεμίας- Pico Iyer- Εκδόσεις Key Books

Γιατί άραγε ένας άνθρωπος σαν τον Πίκο Άγιερ, που ταξιδεύει μια ζωή και έχει πάει από τα Νησιά του Πάσχα και την Αιθιοπία έως την Κούβα και το Κατμαντού, θεωρεί ότι λίγες μόνο στιγμές ηρεμίας σε ένα δωμάτιο μπορεί να αποτελούν την απόλυτη περιπέτεια; Ίσως γιατί ο τρελός ρυθμός του σύγχρονου κόσμου γέννησε την ανάγκη να κατεβάσουμε ταχύτητα, να αποσυνδεθούμε και να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να βιώσει την ηρεμία.

Στην Τέχνη της Ηρεμίας ο Άγιερ ερευνά τη ζωή ανθρώπων που αναζήτησαν την ηρεμία μέσω της ακινησίας. Οι απρόσμενες συναντήσεις του με τον Λέοναρντ Κοέν, τα χρόνια που ο τραγουδοποιός ακολούθησε τον δρόμο του Ζεν μοναχού, του αποκάλυψαν πως η ηρεμία μπορεί να διεγείρει τη δημιουργικότητα. Ο Άγιερ εξηγεί πως πολλοί -όπως ο Μαχάτμα Γκάντι, ο Μαρσέλ Προυστ και η Έμιλι Ντίκινσον- βρήκαν στην ακινησία μια αίσθηση πληρότητας. Και τελικά, μας δείχνει έναν τρόπο για να ανακαλύψουμε ξανά τη σοφία μίας παλαιότερης εποχής.

Βιβλία αυτοβελτίωσης- Εκδόσεις Πατάκη

Ιτσίγκο-ιτσιέ. Κάνε κάθε στιγμή κάτι μοναδικό– Γκαρθία (Κιράι) Έκτορ / Μιράλλιες Φρανσέσκ- Εκδόσεις Πατάκη

ην κάθε στιγμή πρέπει να την αντιμετωπίζουμε σαν έναν θησαυρό. Αν την αφήσουμε να φύγει χωρίς να τη χαρούμε, η ευκαιρία θα χαθεί για πάντα.

Οι συγγραφείς του Ικιγκάι, που δημιούργησε ένα τεράστιο παγκόσμιο φαινόμενο, φέρνουν εδώ στο φως μια ακόμη έννοια που κουβαλάει μια πανάρχαιη ιαπωνική παράδοση και μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή μας: το Ιτσίγκο-ιτσιέ. To Ιτσίγκο-ιτσιέ μάς διδάσκει ότι κάθε στιγμή της ζωής μας, όπως κάθε ιεροτελεστία του τσαγιού, είναι κάτι μοναδικό, που δε θα επαναληφθεί ποτέ.

Το Ιτσίγκο-ιτσιέ θα μας εμπνεύσει για να:

– Ελευθερωθούμε από το βάρος του παρελθόντος και από την αγωνία του μέλλοντος και να χαρούμε την κάθε στιγμή.

– Εντάξουμε στη ζωή μας το ζεν (ο Στιβ Τζομπς μυήθηκε στο ζεν από τον Ιάπωνα δάσκαλό του και το θεωρούσε το κλειδί της επιτυχίας του).

– Βελτιώσουμε ουσιαστικά τις σχέσεις και την επικοινωνία μας στην επαγγελματική και προσωπική μας ζωή.

– Απελευθερώσουμε τη δημιουργική πηγή που κρύβεται μέσα μας.

Τα μυστικά που ποτέ δε σου είπαν– Εσπινόσα Αλμπέρτ- Εκδόσεις Πατάκη

Απόλαυσε τη µέρα – ευχαριστήσου τη σαν να είναι η τελευταία ή η πρώτη. Το µέλλον δεν υπάρχει – ζεις στο τώρα!

Γεννιόµαστε και κανείς δε µας δίνει ένα εγχειρίδιο ζωής για το πώς να είµαστε κάθε µέρα ευτυχισµένοι. Όµως, κατά τον Εσπινόσα: «Για να ζήσεις, χρειάζεται να ζεις. Μην το ξεχνάς».

Ένα βιβλίο µε τα µυστικά που ποτέ δε µας είπαν για να χαιρόµαστε τη ζωή· ένα σύντοµο εγχειρίδιο χρηστικών οδηγιών για να µην πάψουµε ποτέ να χαµογελάµε· αποφθέγµατα και συµβουλές που δείχνουν ότι η ζωή είναι απλή, αλλά από παιδιά εκπαιδευόµαστε για να την κάνουµε δύσκολη.

«Στη ζωή υπάρχουν µυστικά που είναι ανάγκη να τα µοιραστείς, γιατί κανένας άλλος δεν το κάνει».

Ζεν ή η τέχνη της απλής ζωής: 100 πρακτικές συμβουλές από έναν Ιάπωνα μοναχό για μια ήρεμη και χαρούμενη ζωή– Shunmyo Masuno- Εκδόσεις Πατάκη

Εκατό συµβουλές από τον Ιάπωνα Σούνµιο Μαζούνο, βουδιστή µοναχό και δάσκαλο του Ζεν: Πώς θα βρούµε τη γαλήνη; Πώς θα απαλλαγούµε από τα περιττά υλικά και ψυχικά βάρη; Τι σηµαίνει «είµαι πολύ απασχοληµένος» στον σύγχρονο κόσµο; Ποια είναι τα µυστικά της µακροζωίας; Πώς θα απολαύσουµε την κάθε συνηθισµένη µέρα; Γιατί είναι τόσο δύσκολες οι ανθρώπινες σχέσεις; Και πώς µπορούµε να τις διευκολύνουµε; Απλές συµβουλές για απλές αλλαγές στη ζωή µας, που µπορούν να έχουν εντυπωσιακά αποτελέσµατα.

Στον βουδισµό λέµε «όλες οι µέρες είναι καλές», εννοώντας ότι, είτε συµβαίνουν καλά πράγµατα είτε κακά, κάθε µέρα είναι πολύτιµη και µοναδική· δε θα ξανάρθει ποτέ. Η αξία της δεν ορίζεται από τα γεγονότα ή τις συναντήσεις, αλλά από το ίδιο µας το µυαλό.

Βιβλία αυτοβελτίωσης- Εκδόσεις Κέδρος

Το έξυπνο κουτάλι μου– Δημήτριος Σαμαράς- Εκδόσεις Κέδρος

Τέρμα οι δίαιτες!
Μαθαίνω να τρώω και αδυνατίζω μια για πάντα!
Από τη μέθοδο διατροφικής βελτιστοποίησης.

Πήρα πάλι βάρος – υπάρχει λύση; Τι κάνω λάθος και τα κιλά επανέρχονται ύστερα από κάθε δίαιτα; Γιατί χάνω τον έλεγχο μπροστά στο φαγητό; Πώς να σταματήσω το βάρος μου που ολοένα αυξάνεται; Αλλα κυρίως… Πώς μπορώ να χάσω βάρος με έναν διαρκή, άνετο και ρεαλιστικό τρόπο; Πώς μπορώ να βελτιώσω την υγεία μου μέσα από τη διατροφή;

Το έξυπνο κουτάλι μου είναι ένα βιβλίο μοναδικό. Aφηγείται τη ζωή ενός σαραντάρη, του Όλιβερ Μπιζ, και κάνει λόγο για τον βραχνά της παχυσαρκίας που τον ταλαιπωρεί. Μέσα από τον Όλιβερ, ο συγγραφέας δίνει μία περιεκτική εικόνα της ζωής των ασθενών του.

Η ζωή του Όλιβερ όμως θα αλλάξει από τη στιγμή που θα συναντήσει έναν αναπάντεχο «επισκέπτη». Ο καινούργιος αυτός «χαρακτήρας» – η φωνή του συγγραφέα – υποδεικνύει στον Όλιβερ τα διατροφικά του λάθη και του δίνει την απαραίτητη γνώση για να βγει από τον διατροφικό του λαβύρινθο. Έτσι, το βιβλίο μυεί τον αναγνώστη στη μέθοδο διατροφικής βελτιστοποίησης , με την οποία ο συγγραφέας έχει βοηθήσει εκατοντάδες ασθενείς να βρουν τη διατροφική τους ελευθερία.

Βασισμένη πάνω στην ανθρώπινη φυσιολογία και στη διατροφική βιβλιογραφία, η μέθοδος θα σας μάθει όχι μόνο τι, αλλά και πώς να τρώτε αποφεύγοντας διατροφικούς περιορισμούς και δίαιτες.

Διαβάστε και αλλάξτε…

Γιόκγα Νίτρα, Ο ύπνος που σε ξυπνάει– Valerie Saier- Εκδόσεις Κέδρος

Η Γιόγκα Νίντρα (ο γιογκικός ύπνος) είναι γνωστή ως συστηματική μέθοδος που προκαλεί πλήρη σωματική, νοητική και συναισθηματική χαλάρωση. Είναι όμως και κάτι παραπάνω. Πρόκειται για μια κατάσταση όπου ο ασκούμενος μπορεί να παρατηρεί τον δικό του βαθύ ύπνο. Σε αυτή την οριακή κατάσταση μεταξύ ύπνου και εγρήγορσης πραγματοποιείται αυθόρμητα η πρόσβαση στην υποσυνείδητη και στην ασυνείδητη διάσταση του νου.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν λεπτομερή οδηγό των σταδίων της Γιόγκα Νίντρα και απευθύνεται τόσο σε όσους έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τη μέθοδο όσο και σε όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν σε αυτή. Στις σελίδες του θα βρείτε αναφορές στις βασικές γιογκικές αρχές μαζί με στοιχεία Δυτικής προσέγγισης. Επίσης θα γνωρίσετε βασικές έννοιες της Ανατολικής φιλοσοφίας: τα περιβλήματα της ψυχής, τα λεγόμενα κόσας, τις τέσσερις διαστάσεις του ατόμου, τι είναι σαμσκάρα και κάρμα, και, κυρίως, τη δύναμη του σανκάλπα. Τέλος, θα βρείτε πρακτικές συμβουλές για την επιτυχή διδασκαλία της Γιόγκα Νίντρα, καθώς και παραδείγματα μαθημάτων.

Τα οφέλη της Γιόγκα Νίντρα είναι πολλαπλά και το παρόν βιβλίο αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση αυτής της τεχνικής, η οποία είναι τόσο ευεργετική ειδικά για τη σημερινή εποχή.

Οι προτάσεις των αναγνωστών του iPop για τα 10+1 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις!

Η συμφωνία της χαράς– ΓΙΟΒΑΝΝΑ- Εκδόσεις Κέδρος

Κι έρχεται η στιγμή που, κοιτάζοντας πίσω, θα μετρήσεις: Tόσα από δω… Τόσα από κει… Αν είχα κάνει αυτό, αν το άλλο…

Είναι κι εκείνη η από μέσα φωνή που σε καρφώνει: «Με καταδίκασες, με έθαψες».

Τότε τα σπας όλα: δισταγμούς, αλυσίδες…

Και η Νίκη τα ’σπασε. Τα τίναξε όλα στον αέρα κι άρχισε, ελεύθερη πια, το κυνηγητό της ζωής, που της επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη. Μιας ζωής που μέχρι τότε δεν είχε ζήσει.

Ιστορία και μύθος, μύθος και ιστορία παλεύουν για να βγει στο φως όρθια η ζωή.

Και βγαίνει. Στον μύθο.

Μια δυνατή, βαθιά ανθρώπινη ιστορία, με συναρπαστική εξέλιξη και με ισχυρό μήνυμα ζωής, από την αγαπημένη συγγραφέα δεκάδων χιλιάδων αναγνωστών.

Εσύ ποιο από αυτά τα βιβλία αυτοβελτίωσης θα επιλέξεις να διαβάσεις; Ποιο άλλο σε έχει ενθουσιάσει τον τελευταίο καιρό; Περιμένουμε την απάντησή σου στον λογαριασμό του iPop στο Instagram!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο iPop Book Club: 15 βιβλία που θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
ipop, book, club, βιβλια, ipop, book, club, new york times, ευ ζην, new york, στιβ τζομπς, σταρ, media, podcast, σημαίνει, apollo, μπλε, ηλίθιος, mike, δραση, svt, york, times, key, θες, φως, βρες, πασχα, ζεν, προυστ, λύση, google, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, βιογραφικο, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , δωρο πασχα, www.google.gr, αξια, σαμαρας, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, Τελετή Λήξης, τελος του κοσμου, η ζωη, ξανα, αποτελεσματα, δυνατα, το θεμα, γιογκα, γκαντι, γνωση, διαιτες, δουλεια, δωρα, εργαλεια, ζεν, θεμα, ινδια, λονδινο, νησια, πιεση, προγραμμα, ρυθμος, σημερινη, σταρ, τυχη, υγεια, φως, times, αγαπη, αβιαστα, αγκαλια, αγχος, αγωνια, αρθρο, αιθιοπια, ανθρωπος, αναμνησεις, απιστευτο, αρχαια, αυτοπεποιθηση, βγαινει, βιβλιο, βρες, βρειτε, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, δυναμη, δυνατοτητα, δικη, δειχνει, δωσει, δωρο, εαυτος, εβερεστ, εγχειριδιο, ευκαιρια, ευτυχια, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εκπαιδευση, ελευθερια, εννοια, εξελιξη, επικοινωνια, εποχη, επιτυχια, ερευνα, εριστικος, ερχεται, ερχονται, ευ ζην, ευημερια, τεχνη, εξυπνο, ζωη, ζωης, ιδια, ιδιο, ηλικια, ηλίθιος, υπνο, ηρεμια, η φωνη, θες, ιαπωνικη, εικονα, υπνος, καρμα, εκδοσεις, κυνηγητο, κιλα, κοεν, κουβα, λαθη, λαθος, λεωνιδας, λογο, μπλε, μοναχο, μπορεις, μυθος, μυστικα, νικη, νοημα, ομαδα, παντα, οικογενεια, οκτω, ονομα, ουσιαστικα, παιδια, πεπρωμενο, πηγη, πρωινο, σελιδες, σιγουρα, σιγουρο, συγκεντρωση, σκεφτεσαι, σκεψεις, σοφια, σπιτι, συγχρονο, σουπερ, τι ειναι, τρια, υπνωση, φωνη, φορα, χρωμα, ωρες, apollo, βηματα, chrysler, δωματιο, ερωτησεις, για σενα, ηρωας, ιδιαιτερο, key, καρδια, media, μεθοδος, μπροστα, new york times, new york, νιωθεις, mike, πληροφοριες, podcast, προυστ, σημαίνει, σκοτωνει, τρελος, θεματα, υλικα, υπεροχο, york
Τυχαία Θέματα