Αυτή είναι η πιο υγιεινή και απολαυστική μους σοκολάτας που μπορείς να φτιάξεις!

16:32 12/11/2020 - Πηγή: iPop

Αυτή είναι η πιο υγιεινή και απολαυστική μους σοκολάτας που μπορείς να φτιάξεις κι όταν τη φτιάξεις το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας θυμηθείς!

Όχι μη σε τρομάζει η λέξη “υγιεινή” στον τίτλο γιατί αυτή η μους σοκολάτας δεν περιέχει αβοκάντο ή κάποιο άλλο λαχανικό. Περιέχει μόνο έξι συστατικά, τα οποία όλοι αγαπάμε.

Αν δε θέλεις τη ζάχαρη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέλι, αν δεν θέλεις τη σοκολάτα,

μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο το κακάο. Οι εναλλακτικές πολλές, εσύ είσαι έτοιμη να τη φτιάξεις;

Τι θα χρειαστείς για την υγιεινή μους σοκολάτας;2 φλιτζάνια γάλα (ή κονσέρβα από γάλα καρύδας)1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάοstevia ή 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη ή μέλι1/2 φλιτζάνι γάλα + 3 κουταλιές της σούπας άμυλο αραβοσίτου3/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιαςπροαιρετικά κομμάτια σοκολάταςΠώς θα φτιάξεις την υγιεινή μους σοκολάτας;Συνταγή:Ζεσταίνουμε τα 2 φλιτζάνια γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με το αλάτι, το κακάο και τη ζάχαρη ή το μέλι.Χτυπάμε το άμυλο αραβοσίτου μαζί με το 1/2 φλιτζάνι γάλα σε ένα μικρό μπολ μέχρι να διαλυθεί. Όταν τα γάλα στην κατσαρόλα ζεσταθεί, προσθέτουμε το μείγμα αραβοσίτου το αφήνουμε να βράσει.Μόλις βράσει, ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά και σβήνουμε σιγά σιγά τη θερμότητα.Όταν βγάλουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά προσθέτουμε τη βανίλια και τα κομμάτια σοκολάτας κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.Μεταφέρουμε τη μους στο ψυγείο και την αφήνουμε εκεί για μερικές ώρες ή για ένα ολόκληρο βράδυ, πριν την καταναλώσουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτή είναι η πιο υγιεινή και απολαυστική μους σοκολάτας που μπορείς να φτιάξεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα