Τα ρούχα σου μυρίζουν μούχλα; Ξέρουμε το μυστικό για να μοσχοβολάνε!

18:31 12/11/2020 - Πηγή: iPop

Αν υπάρχει έστω και ένας που δεν του αρέσει τα ρούχα του να μυρίζουν φρεσκάδα, ας σηκώσει το χέρι τώρα! Όλοι οι υπόλοιποι, δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση τα ρούχα να μυρίζουν μούχλα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που περνάει πάντα απ’ το χέρι μας.

Ειδικά εάν στο σπίτι σου έχεις πολλή υγρασία, το να μυρίζουν τα ρούχα μούχλα είναι ίσως μονόδρομος. Εάν το πρόβλημα μάλιστα εντοπίζεται έντονα και μέσα στην ντουλάπα, πιθανολογούμε πως κάθε αλλαγή σεζόν, απλά δεν θες να βλέπεις τα ρούχα μπροστά σου! Τα χειμωνιάτικα θέλουν 10 πλυσίματα για

να ξεμυρίσουν, ενώ το ίδιο συμβαίνει κι όταν έρχεται η ώρα να κατεβάσεις τα καλοκαιρινά που έχουν μείνει όλο τον Χειμώνα κλεισμένα στην ντουλάπα.

Για να μυρίζουν και πάλι υπέροχα τα ρούχα σου χρειάζεται απλά να ακολουθήσεις 3 βήματα!

Τι να κάνεις για να μην μυρίζουν τα ρούχα μούχλα

Πρώτα απ ‘όλα, υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις για να απαλλαγείς από τη μυρωδιά. Για παράδειγμα, μην χρησιμοποιείς απορρυπαντικό που έχει ισχυρό άρωμα, καθώς αυτό θα καλύψει τη μυρωδιά της μούχλας, αλλά ενδέχεται να μην αφαιρέσει τους μύκητες, οπότε η μυρωδιά θα επιστρέψει γρήγορα. Επίσης, μην χρησιμοποιείς μαλακτικό, καθώς ένα υπόλειμμα του μαλακτικού μπορεί να κάνει το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο. Τέλος, πλύνε καλά το πλυντήριό σου! Αυτή η συσκευή μπορεί να είναι ακόμα η πηγή της άσχημης μυρωδιάς.

PixabayΜυρωδιά φρεσκάδας σε 3 βήματα

Βήμα 1: Πλύσιμο με ξύδι

Πρώτα, πλύνε τα ρούχα με ξύδι. Για να το κάνεις αυτό, ρύθμισε το πλυντήριο στην υψηλότερη θερμοκρασία (εκτός εάν τα ρούχα είναι ευαίσθητα). Άπλωσε τα ρούχα όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα στο πλυντήριο και ρίξε ένα μεγάλο ποτήρι λευκό ξύδι πάνω στα ρούχα. Στη συνέχεια, εκτέλεσε το πρόγραμμα χωρίς απορρυπαντικό! Τα οξέα στο ξύδι βοηθούν στην καταπολέμηση των βακτηρίων. Οι μύκητες θα εξαφανιστούν σε μεγάλο βαθμό μετά από αυτό το πλύσιμο.

Βήμα 2: Πλύσιμο με μαγειρική σόδα

Όταν ολοκληρωθεί η πλύση με ξύδι, ξεκίνησε το επόμενο βήμα. Άπλωσε ξανά τα ρούχα στο πλυντήριο και τώρα πασπάλισε το ύφασμα με ένα μεγάλο φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Βάλε ξανά το πλυντήριο στην υψηλότερη θερμοκρασία και χωρίς απορρυπαντικό. Η μαγειρική σόδα έχει εξουδετερωτικό αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να εξαφανίζονται τα υπολείμματα άσχημης μυρωδιάς.

Unsplash/ Sarah Brown

Βήμα 3: Άπλωμα στον ήλιο

Οι ακτίνες του ήλιου έχουν απολυμαντικό αποτέλεσμα, το οποίο θα σκοτώσει ακόμη περισσότερα βακτήρια. Εάν δεν απλώνεις τα ρούχα σου έξω, τότε βάλτα στο στεγνωτήριο στο κατάλληλο πρόγραμμα.

Απλώνεις τα ρούχα μέσα στο σπίτι; Μην το ξανακάνεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα ρούχα σου μυρίζουν μούχλα; Ξέρουμε το μυστικό για να μοσχοβολάνε! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα