Η «μια κουταλιά» που μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος!

16:23 5/7/2021 - Πηγή: iPop

Τι ψυχή έχει μια κουταλιά; Πολύ μεγάλη σε πληροφορούμε και γι΄αυτό πρέπει να δίνεις προσοχή. Διαφορετικοί τρόποι για να χάσεις βάρος που ίσως δεν είχες σκεφτεί.

Γιατί άλλο είναι να βάλεις μια κουταλιά ζάχαρη και άλλο να βάλεις μια κουταλιά μέλι! Η μια κουταλιά έχει μεγάλη σημασία στο φαγητό και σε κάθε σνακ που απολαμβάνεις και δεν δίνεις τη σημασία που της πρέπει. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να χάσεις βάρος που… βασίζονται στη μια κουταλιά!

Η μια κουταλιά στη μαγειρική μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά γι’ αυτό

είναι καλό να είσαι προσεκτικός στο τι θα περιέχει αυτή η κουταλιά!

Διαφορετικοί τρόποι για να χάσεις βάρος… με μια κουταλιά!Μια κουταλιά μηλόξιδο

Το μηλόξιδο έχει πολλές και διαφορετικές χρήσεις και σε βοηθά να χάσεις και βάρος. Το μηλόξιδο ενισχύει την αίσθηση πληρότητας μεταξύ των γευμάτων και είναι επίσης σημαντικό για την ισορροπία των επιπέδων ζάχαρης στο σώμα. Ένα κουταλάκι μηλόξιδο σε ένα ποτήρι με νερό πριν πέσεις για ύπνο, θα σε κρατήσει μακριά από ένα κομμάτι κέικ σοκολάτας!

Μια κουταλιά λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας όχι μόνο αποτελείται από λιπαρά οξέα που δεν αποθηκεύονται στο σώμα ως συσσωρευμένο λίπος, αλλά επίσης ενισχύει τον μεταβολισμό. Και αφού ενισχύει τον μεταβολισμό, σε βοηθά να κάψεις λίπος και να χάσεις κιλά πιο εύκολα. Μπορείς να αντικαταστήσεις το φυτικό λάδι με λάδι καρύδας για ένα πιο υγιεινό γεύμα.

Μια κουταλιά κουρκουμά

Ένα από τα αγαπημένα μπαχαρικά των σεφ σε όλο τον κόσμο και σύμμαχός σου για να χάσεις κιλά. Μια κουταλιά κουρκουμά είναι αρκετό για να χάσεις βάρος, αφού αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και ενισχύει τον μεταβολισμό και καις περισσότερο λίπος, πιο εύκολα. Βάλε μια κουταλιά κουρκουμά σε ένα ποτήρι νερό και πιες το κατευθείαν!

Μια κουταλιά μέλι

Το μέλι μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος πιο εύκολα, διότι επιδρά στην όρεξή σου. Αν συνήθως προτιμάς τη ζάχαρη, μπορείς να την αντικαταστήσεις με μέλι και αυτό σε βοηθά με τις διάφορες λιγούρες που έχεις στο φαγητό. Το μέλι ρυθμίζει την όρεξή σου και σε κάνει να πεινάς όταν πραγματικά πεινάς! Μια κουταλιά μέλι λοιπόν, αντί για μια κουταλιά ζάχαρη.

Μια κουταλιά chia

Είναι ένα superfood γεμάτο με φυτικές ίνες. Η κατανάλωση δύο κουταλιών chia σημαίνει ότι έχει ήδη καταναλώσει το 40% της απαραίτητης πρόσληψης ινών. Σε κρατά γεμάτο, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και ρυθμίζει τη λειτουργία του εντέρου.

Μια κουταλιά… κεράσια!

Τα κεράσια περιέχουν υψηλά επίπεδα μελατονίνης, η βασική ορμόνη για έναν υγιή ύπνο. Μπορεί να μην φαίνεται σημαντικό για την απώλεια βάρους, αλλά αν κοιμηθείς σωστά και ξεκουραστεις, τότε δεν θα επιθυμείς τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας. Και αυτό είναι σίγουρα μια μικρή νίκη, ενώ τα κεράσια είναι απολαυστικά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η «μια κουταλιά» που μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η «μια κουταλιά» που μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος!,