6 Queer Fashion Designers που καταρρίπτουν τα στερεότυπα της μόδας

17:21 4/7/2021 - Πηγή: iPop

Μήπως ήρθε η ώρα να νιώσεις ελεύθερη με τον εαυτό σου και να πάψεις να κρύβεις αυτό που πραγματικά είσαι; Στη βιομηχανία της μόδας πάντως έχουν αρχίσει και γίνονται ορισμένα βηματάκια και ανοίγουν ορισμένες πόρτες που δίνουν φωνή στους σχεδιαστές της LGBTQ+ κοινότητας.

Υπάρχουν άνθρωποι στη βιομηχανία της μόδας που φέρνουν την αλλαγή και αφήνουν το στίγμα τους. Υπάρχουν queer σχεδιαστές μόδας που μέσα από τη δουλειά τους, στοχεύουν στο να κάνουν “normalize” το να βλέπεις στην πασαρέλα queer προσωπικότητες. Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, υπάρχουν, είναι “εδώ”, εκπροσωπώντας την LGBTQI+ κοινότητα

με τον σωστότερο τρόπο.

#QueertheBallet: Το νέο κίνημα στο μπαλέτο που ελπίζουμε να φέρει την αλλαγή

Γνώρισε κι εσύ τους 6 Queer Fashion Designers που καταρρίπτουν τα στερεότυπαAlan Crocetti

Τα κοσμήματα του Alan Crocetti φαίνεται να κοσμούν το γυναικείο και το ανδρικό σώμα με όμορφους, αν και ιδιαίτερους τρόπους. “Με γοητεύει η ανατομία”, λέει o Βρετανός σχεδιαστής. “Μου αρέσει να μη θεωρώ δεδομένα τα μέρη του σώματος.” Τα κομμάτια με το βαρύ τους υλικό, τις πολύ λεπτές, μαλακές και λιτές γραμμές τους είναι κατάλληλα και για άνδρες και για γυναίκες. “Τα κοσμήματα ποτέ δεν είχαν φύλο στα μάτια μου”, λέει ο Crocetti. “Τα κομμάτια μου αναγνωρίζουν την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Δεν δεσμεύονται από τις περιοριστικές ιδέες της γυναικείες ευαισθησίας ή της ανδρικής δύναμης”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ALANCROCETTI jewellery & co. (@alancrocetti)

Hana Holquist

Η δουλειά της Hana Holquist επικεντρώνεται στις γυναίκες και δημιουργεί σουρεαλιστικά κοσμήματα, πλούσια σε ύφασμα και πέτρες. Όπως αναφέρει και η ίδια “Ως λεσβία δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να φροντίσω τους άντρες ή το ανδρικό βλέμμα”, εξηγεί. Δουλεύοντας στη μόδα, η Holquist έχει δει πώς η γυναικεία έκφραση εξακολουθεί να επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς κι εκείνη προσπαθεί να δημιουργήσει ρούχα και κοσμήματα για ομοφυλόφιλες. “Μου αρέσει να είμαι ψηλή, και μου αρέσει να είμαι γκέι”, λέει. “Θέλω να υπάρχει μια “οπτική γλώσσα” που να το εκφράζει”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη hanaquist (@hanaquist)

Πώς να κάνω coming out στους γονείς μου;

NIHL by Neil Grotzinger

Ο Neil Grotzinger φέρνοντας στους άνδρες τη λάμψη, τις χάντρες και τα βραχιόλια που είχαν, προηγουμένως, δεσμευτεί για γυναίκες, στόχευε στην ανατροπή και την κατάρριψη των αρσενικών στερεοτύπων. “Στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολο για μένα να διαλέξω το συγκεκριμένο άτομο για το οποίο σχεδιάζω”, λέει ο Grotzinger. “Τα κοσμήματά μου είναι πραγματικά για όποιον δεν θέλει να συμμορφώνεται με τα στερεότυπα του φύλου.”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Neil Grotzinger (@nihl.nyc)

Rich Mnisi

Η νοτιοαφρικανική μάρκα RICH MNISI, που πήρε το όνομά της από τον σχεδιαστή της, αφορά τη βιομηχανία της μόδας και τον σχεδιασμό επίπλων, αλλά ο Mnisi προσεγγίζει και τα δύο από την ίδια οπτική. “Τα ρούχα και τα έπιπλα εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό: να υποστηρίξουν το ανθρώπινο σώμα. Είναι το ανθρώπινο σώμα που σχεδιάζω και όχι οι ιδέες των ανθρώπων πίσω τους.” Οι πελάτες του Mnisi είναι, συνήθως, λάτρεις της τέχνης που δεν χρειάζεται απαραίτητα να καταλάβουν ένα κομμάτι για να το λατρέψουν, ανταποκρίνονται στα τολμηρά χρώματα και μοτίβα, στην ένταση μεταξύ της λεπτότητας και της δύναμης και στην αποδόμηση της δομής. Ο Mnisi αντιμετωπίζει καλλιτεχνικά τις ιδέες του φύλου και της φυλής στον πολιτισμό της Νότιας Αφρικής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RICH MNISI (@rich_mnisi)

5+1 gay friendly προορισμοί στον κόσμο που θα σε μαγέψουν με την ομορφιά τους

Diego Montoya

Αν έχεις παρακολουθήσει το RuPaul’s Drag Race, είναι πιθανό να έχεις δει ένα από τα κομμάτια που έχει σχεδιάσει ο Diego Montoya. Οι μάσκες ήταν πάντα κεντρικές για το έργο του και προσπαθούσε να δημιουργήσει μια εικόνα που δεν δεσμεύεται από την πραγματικότητα. Οι περίτεχνες δημιουργίες του Montoya έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με τους πελάτες του, μια σχέση που εκτιμά. “Το έργο που κάνω βασίζεται σε αυτά που έχουν ήδη δημιουργήσει”, λέει. “Μου αρέσει να εργάζομαι σε αυτό το χώρο γιατί όλα βασίζονται στη φαντασία. Μπορούμε να είμαστε οτιδήποτε”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Diego Montoya (@diegomontoyastudio)

Christopher John Rogers

Ροζ υφάσματα, ζεβρέ αποχρώσεις, γούνα και οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς αποδεικνύουν πως ο Christopher John Rogers δεν φοβάται εύκολα τους συνδυασμούς. “Τα υφάσματα τα οποία οι άλλοι τείνουν να αποφεύγουν, είτε λόγω της παράξενης απόχρωσης, είτε λόγω αισθητικής, είναι αυτά που τράβηξαν τα μάτια μου”, λέει ο σχεδιαστής από το Brooklyn. “Μου αρέσει να πιέζω τα όρια του υφάσματος και του χρώματος και να εξερευνώ τη φαντασία. “Προσπαθώ να σκεφτώ την άνεση και την ικανότητα πολλών τύπων σωμάτων να αισθάνονται άνετα μέσα στα ρούχα μου” λέει ο Rogers.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CJR (@christopherjohnrogers)

Πώς είναι να είσαι σε μια LGBTQ+ σχέση στην Ελλάδα του σήμερα; Η Βαλέρια και η Άννα μας λένε την ιστορία τους

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 6 Queer Fashion Designers που καταρρίπτουν τα στερεότυπα της μόδας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα