Η κατηγορία των ζευγαριών που κάνουν επανασύνδεση μόνο και μόνο για να πάνε μαζί διακοπές. Γιατί δεν σου αξίζει αυτή η σχέση

20:42 4/7/2022 - Πηγή: iPop

Γνωρίζεις ίσως εκείνη την κατηγορία των ζευγαριών που τα καλοκαίρια κάνουν επανασύνδεση για να πάνε διακοπές μαζί και τους χειμώνες χωρίζουν. Φυσικά αυτή είναι μια μεταξύ τους σύμβαση η οποία δεν ξεκαθαρίζεται εξ αρχής, απλώς εκεί γύρω στον Ιούλιο και αφού δεν έχουν άλλα σχέδια, επιστρέφουν στο «λιμανάκι τους», πάνε τις διακοπές τους και με το που γυρίσουν στην πραγματικότητα, χωρίζουν ξανά οι δρόμοι τους. Είναι μια άτυπη συμφωνία που έχουν αποφασίσει από κοινού και φυσικά εξυπηρετεί και τους δύο.

Ζευγάρια που κάνουν επανασύνδεση για να πάνε διακοπές μαζί

Πόση μοναξιά και πόση ανάγκη για

να καλύψουν το φαίνεσθαι μπορεί να νιώθουν αυτά τα ζευγάρια. Δηλαδή έχεις μια σχέση που, απ’ όσο καταλαβαίνω, έχει κάποια καλά σημεία, περνάτε καλά όταν τα πράγματα είναι δίχως ευθύνες ή όταν έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο αν θα κολυμπήσουμε στη πισίνα ή στη θάλασσα, αλλά όταν στενεύουν λίγο τα πράγματα, σηκώνετε τα χέρια ψηλά και φεύγετε.

Μπορεί να θέλεις να περάσεις καλά γνωρίζοντας εγγυημένα ότι μ’ αυτόν τον άνθρωπο θα περάσεις καλά γιατί το έχετε ξανακάνει τόσες φορές, αλλά στις πόσες φορές σπάει το μοτίβο, πότε καταλαβαίνεις ότι πια θες κάτι παραπάνω που εκείνος δεν μπορεί ή δεν θέλει να σου δώσει; Ή σε καλύπτει αυτό το 15νθήμερο διακοπών τον Αύγουστο; Σου φτάνουν αυτές οι 15 μέρες δηλαδή να καλύψουν την ανάγκη όλης της χρονιάς;

Unsplash Η «δικτατορία» των διακοπών

«Πού θα πας διακοπές», «Πότε θα πας διακοπές», «Με ποιον θα πας διακοπές»; Οι 3 πιο στάνταρ ερωτήσεις που σου κάνουν με το που σκάσει μύτη ο Ιούνιος. Οι διακοπές είναι Ιερές! Διακοπές θα πάμε για να χαλαρώσουμε, να φύγουμε λίγο από τα καθημερινά μας, να αλλάξουμε παραστάσεις, να γεμίσει το μυαλό μας και το σώμα μας με νέες εικόνες.

Η παρέα είναι πολύ βασική προϋπόθεση για τις διακοπές, πόσες φορές δεν πήγαμε διακοπές με εντελώς ακατάλληλα άτομα και ορκιστήκαμε ότι δεν θα το ξανακάνουμε ποτέ; Μεγαλώνουμε, αλλάζουν οι ανάγκες και οι ανοχές μας σε καταστάσεις και πράγματα που μέχρι χθες δεν μας ένοιαζαν.

Αν δεν έχεις σχέση, αν όλοι οι φίλοι σου είναι σε σχέση ή έχουν πια τις οικογένειές τους, αν δεν έχεις με ποιον να πας διακοπές, μη σκας! Όσο και αν σου φαίνεται κάπως, γιατί αυτό δεν το έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, το να πας διακοπές μόνος με τον εαυτό σου είναι ένα τεράστιο δώρο! Να πας κάπου που θα κανονίζεις εσύ πού θα κολυμπήσεις, πού και πότε θα φας, πώς θα περάσεις την μέρα σου δεν είναι δα και το τέλος του κόσμου.

Πολλοί άνθρωποι το θεωρούν pathetic και δεν το έχουν καν σαν σενάριο για τη ζωή τους το ενδεχόμενο να αφιερώσουν λίγο χρόνο στον εαυτό τους, γι’αυτό καταφεύγουν στο να πηγαίνουν διακοπές ακόμα και με έναν πρώην σύντροφο που έτυχε να μην έχει ακόμα σχέση μ’ άλλον άνθρωπο ή με φίλους που ξέρουν ότι θα τους κάνουν τη ζωή κόλαση στις διακοπές.

Πώς να περάσω καλά ακόμα και με τον ίδιο μου τον εαυτό στις διακοπές

Βάλε αυτή τη σχέση στο μικροσκόπιο

Αυτός ο πρώην σύντροφος που είναι εξαιρετική παρέα διακοπών, αλλά με το που πατήσετε το πόδι σας στον Πειραιά νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις ούτε μέρα μαζί του, δεν χρειάζεται να έχεις μάστερ στις ανθρώπινες σχέσεις για να καταλάβεις ότι αυτό που κάνετε είναι κάτι μη λειτουργικό και με ημερομηνία λήξης μακροπρόθεσμα.

Εκτός και αν η ζωή έχει μόνο νόημα για τις δύο εβδομάδες των διακοπών… Ο άνθρωπος αυτός που θυμάσαι μόνο εκεί κοντά στον Ιούλιο, για κάποιο λόγο είναι στη ζωή σου τους δύο πιο όμορφους μήνες του χρόνου και αυτή είναι μια ευθύνη που βαρύνει και τους δύο. Άλλωστε η αγάπη και οι σχέσεις είναι σαν το ταγκό. Κανείς ποτέ δεν χόρεψε μόνος του.

Κάνε ερωτήσεις στον εαυτό σου, αφιέρωσε χρόνο σε σένα και διερωτήσου: «Τελικά τι είναι αυτό που θέλω εγώ»; Τι θες από σένα, από τον άλλον, πώς σε βλέπεις σε βάθος πενταετίας ή ακόμα και στο τέλος αυτού του καλοκαιριού ή του έτους, αν δεν μπορείς να δεις τόσο μακροπρόθεσμα. Πρέπει να ξέρεις τι θες για να ξέρεις προς τα πού να πας.

Ο χρόνος μας είναι περιορισμένος και, όπου επενδύσεις χρόνο, εκεί θα πάρεις αποτελέσματα. Αν αυτή η σχέση του καλοκαιριού είναι αδιέξοδη ή δεν μπορεί να σου δώσει αυτά που προσδοκάς, καλό είναι να μην ξοδεύεις άσκοπα το χρόνο και την ενέργειά σου, για την διασκέδαση.

Πήγαμε τις πρώτες μας διακοπές και χωρίσαμε: Μπορώ να το ξεπεράσω;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η κατηγορία των ζευγαριών που κάνουν επανασύνδεση μόνο και μόνο για να πάνε μαζί διακοπές. Γιατί δεν σου αξίζει αυτή η σχέση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η κατηγορία των ζευγαριών που κάνουν επανασύνδεση μόνο και  μόνο για να πάνε μαζί διακοπές. Γιατί δεν σου αξίζει αυτή η σχέση,