Όλα όσα έχει ο ανταγωνιστικός συνάδελφος μέσα στο μυαλό του και δεν φανταζόσουν ποτέ ότι τον απασχολούν

19:57 4/7/2022 - Πηγή: iPop

Κεφάλαιο: «ανταγωνιστικός συνάδελφος»! Τι έχει μέσα στο μυαλό του και ποια κίνητρα ωθούν τη συμπεριφορά του; Η περίπτωση του ανταγωνιστικού συναδέλφου είναι εκείνη που θα καταλάβεις από το πρώτο δευτερόλεπτο που θα τον δεις μπροστά σου. Είναι ο τύπος που όταν πήγαινε στο σχολείο ήθελε να είναι το αγαπημένο παιδί του δασκάλου και έκανε τα πάντα για να μην χάσει την αγάπη του. Πολλή δουλειά, πολύ διάβασμα, συχνά μαρτυρούσε και τους πάντες μέσα στην τάξη ώστε να διαφυλάξει ότι εκείνος θα έχει την αιώνια αγάπη του δασκάλου. Αυτή η συμπεριφορά τον ακολουθεί και στην ενήλικη ζωή του, στη δουλειά του,

στις φιλίες του, στις σχέσεις του. Θέλει πάντα να έχει το νούμερο 1 στη φανέλα του και θα το κατακτήσει με κάθε τρόπο.

Ο ανταγωνιστικός συνάδελφος

Θα κάτσει στο γραφείο μέχρι να νυχτώσει για να κάνει τη δουλειά του άψογα. Θα συνδεθεί πρώτος, θα δουλεύει ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο του. Ο ανταγωνιστικός συνάδελφος θέλει να είναι παντού ο καλύτερος. Παίζει καλύτερα στα ατομικά παιχνίδια παρά στα ομαδικά, γι’αυτό οι γονείς του όταν είναι παιδί θα το γράψουν σε ατομικό άθλημα γιατί στην ομάδα υποφέρει από την ανάγκη του να είναι μονίμως ο καλύτερος.

Πάντα έχει κάτι να κυνηγάει, απλώς δεν ξέρει ακόμα ότι αυτό που κυνηγάει είναι, όχι ο αμέσως καλύτερος συνάδελφος μετά από εκείνον, αλλά επιτέλους να καταφέρει να αγαπήσει τον εαυτό του χωρίς καμία προϋπόθεση και απόδειξη ότι αξίζει την αγάπη του. Από εκεί πηγάζει όλη αυτή η ανάγκη του για το τέλειο. Από το γεγονός ότι πίστευε πάντα ότι θα πρέπει να κάνει το καλύτερο για να τον αγαπήσουν οι σημαντικοί άλλοι της ζωής του. Ένα μοτίβο που τον ακολουθεί σε όλη τη ζωή του.

Πώς να επιβιώσεις με έναν επικίνδυνα ανταγωνιστικό συνάδελφο

Οι σημαντικοί άλλοι:

Η αγάπη των γονιών. Των ανθρώπων που μας μεγάλωσαν και μας αγαπούν ή θα έπρεπε να μας αγαπούν χωρίς καμία προϋπόθεση. Οι άνθρωποι που μας μαθαίνουν τον τρόπο που πρέπει να αγαπάμε και οι ίδιοι τον εαυτό μας χωρίς να τον τιμωρούμε στο πρώτο λάθος.

Στη συνέχεια η αγάπη του δασκάλου και μετά στην ενήλικη ζωή η αγάπη του εργοδότη. Το καμάρι του! Ο υπάλληλος του μήνα που χάρη σε αυτόν κυρίως προοδεύει η εταιρεία. Ο ανταγωνιστικός υπάλληλος δεν τα κάνει όλα αυτά για να σιγουρέψει ότι δεν θα χάσει τον επιούσιο, άλλωστε είναι καλός στη δουλειά του και το ξέρει, το κάνει γιατί παλεύει για την αγάπη και την αποδοχή των σημαντικών άλλων ακόμα και αν με αυτόν τον τρόπο χάσει την αγάπη όλων των άλλων συναδέλφων ή συμμαθητών.

©Pexels/olia danilevichΜε την ομάδα τι γίνεται;

Εκείνος ίσως δεν έχει καταλάβει πόσο δύσκολο είναι για τους υπόλοιπους συναδέλφους, συμμαθητές, συναθλητές, η συνύπαρξη με αυτού του είδους τους ανθρώπους. Οι υπόλοιποι υπάλληλοι αγαπούν την φανέλα της ομάδας τους αλλά ποτέ δεν πρόκειται να χάσουν τον έλεγχο και να πέσουν σε ανταγωνιστικές συμπεριφορές. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ξέρω προτιμούν να εργάζονται μέσα σε ένα φιλικό και κλίμα αγάπης. Να προσφέρουν και εκείνοι την ενέργειά τους ώστε να προοδεύσει η εταιρεία και καθόλου δεν τους απασχολεί το αν θα πάρουν τον τίτλο του Υπαλλήλου του μήνα.

Να είσαι περήφανος για τη φανέλα της ομάδας που φοράς. Γιατί το ομαδικό πνεύμα είναι το βασικό συστατικό μιας πετυχημένης επιχείρησης

Η ισχύς εν τη ενώσει είναι η φράση κλειδί σε αυτό. Όλοι μαζί θα πάμε πιο μακριά και πιο καλά. Θα απολαύσουμε το αποτέλεσμα, θα πηγαίνουμε στη δουλειά σαν να πηγαίνουμε σε γιορτή και όλο αυτό θα βγαίνει προς τα έξω, που λένε και στην τηλεόραση. Μαζί θα πάμε πιο μακριά!

Αν παρόλα αυτά δεν μπορείς με τίποτα να διαχειριστείς τον ανταγωνιστικό σου χαρακτήρα, μήπως θα έπρεπε να βρεις κάποια δουλειά που θα δουλεύεις μόνος σου, χωρίς ομάδα, χωρίς άλλο παίκτη να κονταροχτυπηθείς, παρά μόνο τον ανταγωνιστή σου της «αντίπαλης» εταιρείας; Όπως και να έχει αυτό το σημείο του εαυτού σου ίσως δε σε αφήνει να ευτυχήσεις γενικά στις σχέσεις σου με τους ανθρώπους και σου στερεί πολλές χαρές που σε περιμένουν και δεν τις έχεις φανταστεί.

Το σύνδρομο του άριστου μαθητή: Αν δεν διορθωθεί νωρίς, μπορεί να σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όλα όσα έχει ο ανταγωνιστικός συνάδελφος μέσα στο μυαλό του και δεν φανταζόσουν ποτέ ότι τον απασχολούν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όλα,ola