Pommes Anna: Αυτή η παραδοσιακή γαλλική συνταγή για πατάτες θα σε ξετρελάνει! Και ναι χρειάζεσαι μόνο 2 υλικά

16:11 4/7/2022 - Πηγή: iPop

Μετάτρεψε την ταπεινή πατάτα σε ένα πιάτο που αξίζει τον κόπο σου με αυτή την εξαιρετικά απλή συνταγή που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σου με το εκπληκτικό και γευστικό αποτέλεσμα! Δώσε στις πατάτες σου ακόμα περισσότερη γεύση με το κλασικό γαλλικό Pommes Anna, που φτιάχνεται με στρώσεις λεπτής πατάτας, βουτηγμένες σε άφθονη ποσότητα βουτύρου. Καλή τύχη! Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψεις!

Πατάτες Tornado για μικρούς και μεγάλους! Μάθε πώς να τις φτιάχνεις

Pommes Anna – Συνταγή: Τα υλικά που
θα χρειαστείς2 μεγάλες πατάτες1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυροαλάτι και πιπέρι, για γεύση

Πατάτες όπως δεν τις έχει φάει ποτέ ξανά

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Προθέρμανε το φούρνο στους 200 C. Χρησιμοποιώντας ένα μαντολίνο, κόψε σε λεπτές φέτες τις καθαρισμένες πατάτες. Τοποθέτησε τις φέτες σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μόλις είσαι έτοιμη, τοποθέτησε τις φέτες σε χαρτοπετσέτας για να αφαιρέσεις την υπερβολική υγρασία. Ζέστανε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Στρώσε προσεκτικά τις φέτες πατάτας σε κυκλικό σχέδιο ξεκινώντας από το κέντρο και φτάνοντας μέχρι την εξωτερική άκρη μέχρι να καλυφθεί το κάτω στρώμα του τηγανιού. Άλειψε με βούτυρο και πρόσθεσε επιπλέον αρωματικά συστατικά όπως σκόρδο, παρμεζάνα ή θυμάρι, αν θέλεις. Πασπάλισε τις πατάτες με αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.Επανάλαβε τη διαδικασία στρώσης άλλες δύο φορές, αλείφοντας με βούτυρο και καρυκεύοντας ενδιάμεσα. Μαγείρεψε σε μέτρια – δυνατή φωτιά μέχρι ο πάτος να αρχίσει να χρυσίζει, περίπου πέντε λεπτά. Ανακίνησε απαλά το τηγάνι για να βεβαιωθείς ότι οι πατάτες δεν κολλάνε στη βάση. Μόλις ψηθεί το κάτω στρώμα, σκέπασε το ταψί με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και βάλε το στο φούρνο για 10 με 15 λεπτά. Αφαίρεσε το κάλυμμα και μαγείρεψε άλλα 5 έως 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Βγάλε από το φούρνο και αναποδογύρισε προσεκτικά τις πατάτες σε πιατέλα για να τις σερβίρεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Pommes Anna: Αυτή η παραδοσιακή γαλλική συνταγή για πατάτες θα σε ξετρελάνει! Και ναι χρειάζεσαι μόνο 2 υλικά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Pommes Anna, Αυτή,Pommes Anna, afti