Γιατί τρέφεις ψεύτικες ελπίδες και πώς να το αντιμετωπίσεις;

16:21 19/1/2020 - Πηγή: iPop

Λένε πως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και πως είναι όμορφο και καλό να ελπίζεις. Όμως, δεν είναι λίγοι αυτοί που τρέφουν ψεύτικες ελπίδες. 

Κι όσο κι αν σου δίνει δύναμη πολλές φορές το να ελπίζεις, ακόμα και για κάτι που είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί, το να έχεις ελπίδες για κάτι που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ίσως να είναι ακόμα χειρότερο. Ουσιαστικά, ονειρεύεσαι και επιθυμείς την επίτευξη αδύναμων στόχων, που σε απομακρύνουν από την πραγματικότητα.

PexelsΓιατί έχεις ψεύτικες ελπίδες;

Η ελπίδα από μόνη της δεν είναι αρνητική, εφόσον ο στόχος έχει νόημα και αξίζει

τις προσπάθειες που απαιτούνται για την επίτευξή του. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσο πολύ θες κάτι, υπάρχουν στόχοι που είναι πολύ δύσκολο έως και απίθανο να επιτευχθούν.

Γιατί ελπίζεις ακόμα;

Η ελπίδα είναι αυτό που σου έχει απομείνει τελικά. Όταν ελπίζεις δεν έχεις τίποτα να χάσεις, όμως όταν ελπίζεις και περιμένεις χωρίς αποτέλεσμα, τότε η απογοήτευση είναι ακόμα μεγαλύτερη. Η κάλπικη ελπίδα σε παρασύρει ύπουλα και σε απομακρύνει από την πραγματικότητα. Τι νόημα, όμως, έχει να ζεις με ψευδαισθήσεις; Κανένα!

Γι’ αυτό καλό είναι όχι μόνο να μην έχεις ψευδείς ελπίδες, αλλά και να μην δίνεις σε άλλους.

Απόφυγέ τες!

Η ελπίδα είναι έμφυτη και κανείς δεν μπορεί να την αποβάλλει και καλά κάνει. Αλλά για να είναι η ελπίδα μόνο θετική και να οδηγεί στην επίτευξη των στόχων, πρέπει να έχεις έναν ισχυρό και ισορροπημένο χαρακτήρα. Πρέπει να αποφύγεις τον φαύλο κύκλο που συνίσταται στην επιθυμία σου να πετύχεις κάτι, στη συνειδητοποίηση της επίτευξης αυτής της επιθυμίας και στη διακοπή της προσπάθειας. Θες, απογοητεύεσαι, τα παρατάς. Κάθε φορά το ίδιο.

Αυτό είναι το μυστικό για να μετατρέψεις μια κακή συνήθεια σε καλή!

Τι πρέπει να κάνεις με τους στόχους σου;

Πρέπει, όπως είπαμε, να είσαι συνειδητοποιημένος σχετικά με τις ελπίδες και τους στόχους που έχεις και να μην “πετάς” στα σύννεφα.Όχι απλά συνειδητοποιημένος, αλλά και ρεαλιστής. Να θέτεις εφικτούς στόχους.Έχε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Αν θες να πετύχεις κάτι που είναι πολύ δύσκολο, τότε προσπάθησε και εμπιστεύσου τον εαυτό σου και τις ικανότητές σου. Αν περιμένεις από άλλους να κάνουν πράγματα για εσένα και δεν παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου, τότε είναι λογικό να έχεις ελπίδες που μπορεί να αποδειχθούν ψεύτικες.Διάβασε ακόμα:

Αυτό που θα σε βοηθήσει να φτάσεις στην επιτυχία

Photo: unsplash/Ben Blennerhassett

Το άρθρο Γιατί τρέφεις ψεύτικες ελπίδες και πώς να το αντιμετωπίσεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα