Αυτές είναι οι συνήθειες όσων αρρωσταίνουν σπάνια!

15:01 19/1/2020 - Πηγή: iPop

Μα πώς αρρωσταίνουν σπάνια μερικοί άνθρωποι; Πώς γίνεται να μην είναι κρυωμένοι όταν ο καιρός αλλάζει κι ειδικά όταν η θερμοκρασία πέφτει; Τι κάνουν; 

Κι όμως, δεν είναι και τόσο δύσκολο να μείνεις υγιής, παρά τον καιρό. Σίγουρα κάποια στιγμή όλοι θα αρρωστήσουμε λιγάκι, όμως και το να αρρωσταίνουν κάθε τρεις και λίγο δεν είναι και το καλύτερο, πόσο μάλλον όταν έχεις και πολλή δουλειά στο γραφείο.

Τελικά πώς αρρωσταίνουν σπάνια κάποιοι άνθρωποι;

Αν, λοιπόν, αναρωτιέσαι τι πρέπει να κάνεις κι εσύ, ώστε να μην πέφτεις

τόσο συχνά στο κρεβάτι κρυωμένος, τότε μάλλον πρέπει να αποκτήσεις κάποιες από αυτές τις συνήθειες όσων αρρωσταίνουν σπάνια.

Τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν;

Αποφεύγουν τα μικρόβια. Το να κάνεις μπάνιο και να παραμένεις καθαρός είναι αυτονόητο. Το να καθαρίζεις συχνά τα χέρια σου, κυρίως όταν είσαι σε δημόσιους χώρους είναι κάτι που πολλοί δεν κάνουν. Καλό θα ήταν, βέβαια, αν μπορείς να ακουμπάς όσο το δυνατόν λιγότερο σημεία που αγγίζουν χιλιάδες ακόμα άνθρωποι, όπως τις θέσεις του μετρό, τα πόμολα στις τουαλέτες, τα κουμπιά στο ασανσέρ και στο ATM. Αν δεν μπορείς να τα αποφύγεις όλα αυτά, τότε προσπάθησε μερικά να τα ακουμπάς με τον αγκώνα σου ή αφού τα αγγίξεις με τα χέρια σου, στη συνέχεια να τα πλύνεις καλά.Κοιμούνται καλά. Αν θες να είσαι υγιής δεν γίνεται να θυσιάζεις τον ύπνο και την ξεκούρασή σου. 7-8 ώρες την ημέρα είναι απαραίτητες για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.Πίνουν πολλά υγρά. Φυσικά και είναι πολύ σημαντικό να πίνεις πολλά υγρά μες τη μέρα και κυρίως νερό για να παραμένεις ενυδατωμένος.Γυμνάζονται συχνά. Η σωματική άσκηση δυναμώνει το σώμα, μειώνει το άγχος και κάνει τον οργανισμό πιο ανθεκτικό.Τρώνε σωστά. Το να φας και μια σοκολάτα που και που δε θα σε αρρωστήσει. Όμως, το να τρως όλη μέρα junk food μόνο καλό δε θα σου κάνει. Βάλε στη διατροφή σου τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνες.
unsplash/bruce marsΚαθαρίζουν συχνά το κινητό και το πληκτρολόγιό τους. Πράγματα που χρησιμοποιείς καθημερινά, όπως το κινητό και το πληκτρολόγιο, θέλουν συχνά καθάρισμα, καθώς μαζεύουν μικρόβια, αφού ειδικά το κινητό το ακουμπάς παντού και το πιάνεις με βρώμικα χέρια πολλές φορές.Ντύνονται καλά. Το να μείνεις μέσα κλεισμένος επειδή κάνει κρύο και φοβάσαι μην κρυώσεις είναι λίγο υπερβολικό. Το θέμα δεν είναι να μην βγαίνεις, αλλά να ντύνεσαι σωστά όταν βγαίνεις έξω. Φόρα ένα φανελάκι μέσα από τα ρούχα σου για να σε κρατάει ζεστό και φυσικά ένα ζεστό μπουφάν πάνω από αυτά, ενώ όταν κάνει πάρα πολύ κρύο και η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή, το καλσόν μέσα από το παντελόνι θα σε σώσει.Αποφεύγουν όσους είναι κρυωμένοι. Δεν είναι παράλογο το να αποφεύγεις όσους είναι κρυωμένοι, αφού μεταφέρουν μικρόβια που εύκολα μπορείς να κολλήσεις. Και αν πρέπει να συναναστραφείς κάποιον που είναι κρυωμένος, τότε φρόντισε μετά να απολυμάνεις καλά τα χέρια σου, πριν τα ακουμπήσεις στο πρόσωπό σου.Πίνουν ζεστά. Δεν χρειάζεται να είσαι άρρωστος για να πιεις ζεστά ροφήματα. Με το που νιώθεις ερεθισμό στο λαιμό ή τη μύτη σου να μπουκώνει, είναι καλό να πίνεις ένα ζεστό ρόφημα. Το ζεστό γάλα με μέλι είναι ιδανικό για το λαιμό σου, ενώ συγχρόνως θα σε χαλαρώσει, αλλά και το τσάι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία και την ευεξία σου.Κάνουν σεξ. Παράλογο; Όχι βέβαια. Το σεξ δεν είναι μόνο μια απόλαυση. Μειώνει το στρες, ενισχύει το ανοσοποιητικό και αυξάνει τα επίπεδα των αντισωμάτων στο σάλιο, καταπολεμώντας έτσι τα μικρόβια.Διάβασε ακόμα 7 tips για να προλάβεις το κρυολόγημα:

Έτσι θα σταματήσεις το κρυολόγημα στις… αρχές του!

Photo: Pexels

Το άρθρο Αυτές είναι οι συνήθειες όσων αρρωσταίνουν σπάνια! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα