Γέμισε με νερό το συντριβάνι στην πλατεία Ομονοίας! (Photos)

19:42 20/2/2020 - Πηγή: iPop

Γέμισε με νερό το συντριβάνι στην πλατεία Ομονοίας, ενώ η ανακατασκευή της πλατείας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας η πλατεία θα παραδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Το τελικό αποτέλεσμα θα παραπέμπει στο σχεδιασμό της δεκαετίας του ’60 και γι’ αυτό όλοι ανυπομονούν για τα επίσημα αποκαλυπτήρια.

Περιμετρικά του συντριβανιού έχει τοποθετηθεί γκαζόν, ενώ επαναλειτουργεί το υδροκίνητο έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου, «Πεντάκυκλο».

Με αυτό το υδροκίνητο έργο, ο καλλιτέχνης συμμετείχε για τελευταία φορά στην Μπιενάλε της Βενετίας σε ηλικία

100 ετών.

Το «Πεντάκυκλο» είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και έχει κύριο χαρακτηριστικό του τη χρήση του νερού, προβλέποντας τη ρίψη του με τη δύναμη του ανέμου.

Το έργο παραμένει ανενεργό από το 2009 ενώ πλέον θα δεσπόζει τέλεια δίπλα στο συντριβάνι στην ανανεωμένη πλατεία Ομονοίας!

Δες το video του ΑΠΕ- ΜΠΕ απ’ το συντριβάνι στην πλατεία Ομονοίας:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η πλατεία Ομονοίας βρίσκεται στην τελική ευθεία και θα παραδοθεί στους κατοίκους της Αθήνας. Πάμε να την αγαπήσουμε από την αρχή…», έγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων στα social media, ενώ ανέβασε στο Instagram ένα σχετικό βίντεο με την στιγμή που άρχιζε να γεμίζει το νερό το συντριβάνι, γράφοντας «ετοιμασίες στο φουλ, τελευταία φορά που το συντριβάνι είναι άδειο».

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η πλατεία Ομονοίας βρίσκεται στην τελική ευθεία και θα παραδοθεί στους κατοίκους της Αθήνας. Πάμε να την αγαπήσουμε από την αρχή…

Gepostet von Κώστας Μπακογιάννης – Kostas Bakoyannis am Mittwoch, 19. Februar 2020

Photos: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Το άρθρο Γέμισε με νερό το συντριβάνι στην πλατεία Ομονοίας! (Photos) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα