Αν έχεις χάσει τον εαυτό σου σε μια σχέση… αυτά είναι τα σημάδια!

16:40 20/2/2020 - Πηγή: iPop

Όταν χάνεις τον εαυτό σου στη σχέση νιώθεις λιγάκι ότι χάνεις τα όρια και δεν γνωρίζεις πού σταματά ο σύντροφός σου και πού ξεκινάς εσύ. Ποια είναι τα σημάδια για να το διαπιστώσεις;

Γιατί η αλήθεια είναι πως πολλές φορές δεν το αντιλαμβάνεσαι. Χάνεις τον εαυτό σου στη σχέση αλλά επειδή εσύ το ζεις όλο αυτό και είσαι σε αυτή τη σχέση, μπορεί να μη το συνειδητοποιείς. Μέχρι που μια μέρα κάποιος θα στο πει ή θα σου περάσει σαν σκέψη απ’ το μυαλό ή άλλα πράγματα που δεν σε ενοχλούσαν πριν, αρχίζουν να σε προβληματίζουν.

Είναι υγιές

σε μια σχέση να υπάρχουν όρια. Είναι σημαντικό να έχεις και τα δικά σου όνειρα, τη δική σου καριέρα στην οποία επικεντρώνεσαι, τα δικά σου θέλω και τις δικές σου απόψεις. Αυτό δεν σημαίνει πως είσαι εγωιστής ή ότι δεν σκέφτεσαι τον άλλον.

Ποια είναι τα σημάδια ότι χάνεις τον εαυτό σου στη σχέση;Αλλάζει τη γνώμη σου για το “καλό” της σχέσης

Αν κάτι που είπε ή έκανε ο σύντροφός σου πραγματικά άλλαξε τη γνώμη σου, αυτό είναι οκ. Αλλά αν δεν μιλάς και δεν λες τη δική σου άποψη σε οποιοδήποτε θέμα -ή αν νομίζεις πως δεν έχεις άποψη- και το κάνεις για να διατηρήσεις την ηρεμία, τότε είσαι λάθος.

Είναι σημαντικό να λες τη γνώμη σου και το πώς εσύ σκέφτεσαι τα πράγματα κι ας διαφωνείτε σε αρκετά. Είσαι εσύ και σε αγαπά για αυτό που είσαι.

Photo: Unsplash/taylor hernandezΘυσιάζεις τα ενδιαφέροντά σου για αυτά του συντρόφου σου

Είναι φυσιολογικό σε μια σχέση να προσπαθήσετε να καταλάβετε ο ένας τον άλλον καλύτερα με το να συμμετέχετε ο ένας στις αγαπημένες δραστηριότητες του άλλου. Αλλά ρώτα τον εαυτό σου αν εμπλέκεσαι κι ακολουθείς τις δικές του δραστηριότητες επειδή θέλεις να τον μάθεις καλύτερα ή απλά για να τον εντυπωσιάσεις.

Κι αν συνεχίσεις μέσα στη σχέση να το κάνεις για να είσαι αρεστή στον σύντροφό σου και δίνεις προτεραιότητες στα δικά του χόμπι, τότε δεν είσαι σε καλό δρόμο.

Μην ξεχνάς δεν χρειάζεται να γίνεις σαν τον σύντροφό σου για να έχετε μια όμορφη σχέση…

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις όταν ξεκινάς μια σχέση μετά τα 40

Αντιμετωπίζεις τα προβλήματά του σαν δικά σου

Είναι διαφορετικό να στεναχωριέσαι για τον σύντροφό σου και διαφορετικό να στεναχωριέσαι γενικά και να περνάς όλα του τα προβλήματα ως δικά σου. Μην ανησυχείς: Δεν είσαι κακός άνθρωπος αν είσαι χαρούμενος ενώ ο σύντροφός σου περνά μια δύσκολη φάση.

Αν ο σύντροφός σου έχει δυσκολίες, μπορείς να του σταθείς, μπορείς να πεις τη γνώμη σου, να τον υποστηρίξεις και να δώσεις μια συμβουλή αλλά μην ξεπεράσεις αυτή τη λεπτή γραμμή. Μην το περάσεις μέσα σου… γιατί αυτό δεν θα βοηθήσει κανέναν.

unsplash/ Gül KurtaranΧάνεις ευκαιρίες εξαιτίας του

Αν απορρίψεις τη δουλειά των ονείρων σου επειδή θα πρέπει να μετακομίσεις ή αν δεν πας σε αυτό το ταξίδι με την παρέα σου επειδή ο σύντροφός σου δεν μπορεί … τότε η σχέση σου μπορεί να σου κοστίζει πράγματα που είναι σημαντικά για σένα.

Ίσως αξίζει να αναρωτηθείς: “Αν ο σύντροφός μου δεν ήταν στη ζωή μου, θα το ήθελα αυτό;” Αν η απάντηση είναι “ναι”, τότε έχεις την απάντηση. Αν έχεις παρατηρήσει κάποιο αυτά, τότε ίσως αξίζει να προβληματιστείς.

Διαβάστε επίσης:

Πόσο εξαρτημένη ή ανεξάρτητη είσαι σε μια σχέση;

Photo: Love, Rosie / Constantin Film

Το άρθρο Αν έχεις χάσει τον εαυτό σου σε μια σχέση… αυτά είναι τα σημάδια! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα