Vintage ή ρετρό; Ξέρεις τη διαφορά;

18:01 20/2/2020 - Πηγή: iPop

Τι είναι vintage και τι ρετρό; Ξέρεις τις διαφορές τους; Αν όχι, μην αγχώνεσαι γιατί με το παρακάτω τεστ θα μάθεις να ξεχωρίζεις αυτές τις δύο έννοιες, ενώ θα δοκιμάσεις και την τύχη σου! Vintage ή ρετρό, λοιπόν;

Πριν κάνεις το τεστ,

καλό είναι να μάθεις τους ορισμούς για να σου είναι πιο εύκολο!

Vintage

Η λέξη vintage συνήθως χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει έπιπλα ή άλλα αντικείμενα που υπάρχουν στην ζωή μας, όπως κυρίως διακοσμητικά, αλλά είναι σ’ ένα στυλ παλαιότερης εποχής. Μπορεί πολλές φορές το vintage συνήθως να έχει διαφορετική έννοια για κάθε άνθρωπο, όμως, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να έχει περάσει τουλάχιστον μια 20ετία για να θεωρηθεί κάτι vintage.

Ρετρό

Αντίθετα, το ρετρό ξεκίνησε γύρω στην δεκαετία του ’70 και χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάτι το οποίο δεν είναι σύγχρονο, δηλαδή αντικείμενα που ναι μεν έχουν φτιαχτεί σ’ αυτή την εποχή, αλλά μοιάζουν να είναι βγαλμένα από μια άλλη περίοδο. Τα ρετρό αντικείμενα είναι επίτηδες φτιαγμένα με έναν συγκεκριμένο τρόπο ώστε να μοιάζουν παλαιότερα.

Αυτές οι δύο έννοιες συχνά χρησιμοποιούνται και συγχέονται καθώς δεν ξέρουμε την διαφορά τους. Όμως, απ’ ό,τι κατάλαβες απ’ τους ορισμούς παραπάνω, έχουν μεγάλη διαφορά!

Vintage ή ρετρό; Κάνε το τεστ!

Δες ακόμα:

5 πράγματα που έχεις στο σπίτι σου και μπορεί να έχουν μεγάλη αξία

Photo credits: Δώρα Αντωνίου

Το άρθρο Vintage ή ρετρό; Ξέρεις τη διαφορά; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα