Εσύ βουρτσίζεις το σώμα σου;

13:31 10/10/2014 - Πηγή: iPop

Ας το πάρουμε από την αρχή! Βουρτσίζεις καθημερινά τα δόντια σου, βουρτσίζεις τα μαλλιά σου, γιατί δεν το κάνεις και στο σώμα σου; “Ισως, γιατί το ακούς πρώτη φορά; Λάθος! Το να βουρτσίζεις το σώμα σου δεν αποτελεί νέα μόδα! Έρχεται από την Αρχαία Αίγυπτο, όπως άλλωστε και άλλα πολλά μυστικά ομορφιάς.

Εκείνη την εποχή, λοιπόν, οι γυναίκες που λάτρευαν το σώμα τους και περιποιούνταν καθημερινά ώρες ατελείωτες την επιδερμίδα τους, βούρτσιζαν και

το σώμα τους. Είχαν ειδικές βούρτσες με απαλές τρίχες (από τρίχωμα ζώων) οι οποίες έμοιαζαν με τις βούρτσες που χρησιμοποιούμε στις μέρες μας για τα κατοικίδια και περνούσαν απαλά με αυτές το σώμα τους.

Καθημερινά αφού έκαναν απολέπιση στο κορμί τους, πριν ξεπλυθούν, αφαιρούσαν να περιττά προϊόντα με αυτόν τον τρόπο. Έτσι, έδιωχναν μακριά τα περιττά νεκρά κύτταρα ενώ παράλληλα, βοηθούσαν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Πάντα οι κινήσεις τους ήταν ανοδικές και κυκλικές ενώ ποτέ δεν βούρτσιζαν το σώμα τους κάθετα γιατί έτσι θα το βοηθούν να γεράσει και να χαλαρώσει πριν από την ώρα του.

Συμβουλή!

Καλό θα ήταν, λοιπόν, και εσύ αν ζηλεύεις την επιδερμίδα και την ομορφιά των γυναικών τις Αιγύπτου να βουρτσίζεις το σώμα σου και να ακολουθείς τις συμβουλές που άφησαν για παγκόσμια κληρονομία.

The post Εσύ βουρτσίζεις το σώμα σου; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα