Όλα τα social media ανά ηλικιακή ομάδα

11:06 10/10/2014 - Πηγή: iPop

Πες μου πόσο χρονών είσαι να σου πω σε ποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και online κοινότητα πρέπει να καταφύγεις. Γιατί μπορεί τα social media να είναι μέρος της καθημερινότητας όλων μας, αλλά οι άγραφοι κανόνες του διαδικτύου λένε ότι υπάρχει ένα ηλικιακό pattern ανά μέσο. Κανένας δεν θα σε πετάξει έξω από το HI5 επειδή είσαι 55άρης, αλλά για να στο πούμε απλά θα είσαι μόνος σου. Οι φίλοι σου, οι συνάδελφοι, οι παλιοί συμμαθητές δεν θα είναι εκεί.

Το παρακάτω σχεδιάγραμμα αποτυπώνει

ακριβώς αυτό: τα social media ανά ηλικιακή ομάδα. Τι ηλικίες μαζεύει το Facebook, το Twitter, το Linkedin, το Pinterest, το Flickr, το Reddit; Πλέον έχεις την απάντηση.

Για να αναφέρουμε κάποια στοιχεία συγκεντρωτικά, το deviantART συγκεντρώνει τη «νεολαία» των social media, καθώς το 50% του κοινού του είναι έως 24 ετών. Αντίστοιχα, το Reddit απευθύνεται επίσης σε μικρό ηλικιακά κοινό, γι΄αυτό ακόμα και ανυπόστατες ειδήσεις γίνονται viral. Το Twitter είναι κάπου στη μέση γιατί μπορεί να έχει τα πιτσιρίκια, αλλά έχει και ένα σεβαστό ποσοστό 45+. Ο μέσος όρος ηλικίας του Facebook έχει ανέβει επικίνδυνα. Αυτό μάλλον δεν σε ξαφνιάζει, καθώς η θεία, η μαμά, η παλιά σου δασκάλα και ίσως η γιαγιά σου έχουν λογαριασμό. Όπως είναι αναμενόμενο, το LinkedIn, ως βασικό εργαλείο των εργαζομένων κάθε ηλικίας, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο κοινό. Μόνο το 20% των χρηστών του είναι κάτων 25 ετών.

The post Όλα τα social media ανά ηλικιακή ομάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα