Ο Έλληνας παραγωγός που χτίζει (διεθνή) καριέρα στο Youtube

09:30 10/10/2014 - Πηγή: iPop

O Πέτρος Ιωάννου είναι ο πολυτάλαντος νέος που βρίσκεται πίσω από τη σειρά του YouTube My Life as a Video Game. Την κατάλληλη στιγμή αναγνώρισε τη δυναμική που προσφέρει το YouTube σε νέους δημιουργούς και υλοποίησε μια web series

με άρτια παραγωγή και πολλά ειδικά εφέ. Δεν είναι μόνο ο παραγωγός της ταινίας, αλλά και ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της. Μόνο ο ίδιος θα μπορούσε να παίξει το ρόλο ενός φανατικού gamer που εισβάλλει στον κόσμο του παιχνιδιού που παίζει και αγωνίζεται για να επιβιώσει, μιας και EINAI φανατικός του gaming!

Ο Πέτρος Ιωάννου, ο οποίος κατάγεται από αριστοκρατική οικογένεια Ελλήνων με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, το 2013 κέρδισε το διεθνές βραβείο για το καλύτερο σενάριο στο St. Tropez Film Festival για το Red Sun. Την απόλυτη αναγνώριση, όμως, την εισέπραξε από το ίδιο το κοινό, που του έδωσε τα εφόδια για να υλοποιήσει τη σειρά του. Στις 29 Οκτωβρίου 2013 η Leon Films του Πέτρου Ιωάννου ξεκίνησε crowdfunding καμπάνια στο Kickstarter με σκοπό να συγκεντρώσει $30.000 για τη χρηματοδότηση της ταινίας «My Life as a Video Game», μέσα σε 35 μέρες. Με τη βοήθεια του συμπρωταγωνιστή του Ιωάννου στην ταινία αυτή, του Brent Black (γνωστός στο YouTube και ως bretnafloss), ο οποίος ανήρτησε το promo και στο δικό του κανάλι, κατάφερε όχι μόνο να πιάσει τον φιλόδοξο στόχο του, αλλά να φθάσει τα $32,314!

Το «My Life as a Video Game» περιγράφεται ως ένα αμερικανο-βρετανικό action-comedy web series, με δημιουργό και βασικό πρωταγωνιστή τον Petros L. Ioannou. Ξεκίνησε να ανεβαίνει YouTube στις 12 Νοεμβρίου 2013 με την υπογραφή της LeonUnity channel. Ενδεικτικά, το 1ο επεισόδιο έχει πάνω από 40.000 views.

Ο κ. Ιωάννου μιλά στο iPop για τα στοιχεία που ξεχωρίζουν τη σειρά του από άλλες web series και την αναδυόμενη τάση παραγωγών στου YouTube.

«Συνδυάζουμε τα games με πολύ σύγχρονα στοιχεία όπως το storytelling και τη χρήση των social media, όπου είμαστε σε θέση να αλληλεπιδρούμε με τους θεατές κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της πλοκής.»

«Είμαι μεγάλος gamer -από την παιδική μου ηλικία έως τώρα. Δεν νομίζω ότι θα έκανα αυτή τη σειρά, αν δεν ήμουν και η σειρά είχε επιρροές από όλα τα παιχνίδια που έπαιζα σε όλη τη ζωή μου, σε διάφορες γενιές. Το «Call of Duty», «Battlefield», το «Double Dragon», το «Streets of Rage», το «Final Fight» , το «Starfox», το «Wing Commander» και το «Star Citizen». Γι “αυτό ελπίζουμε ότι η σειρά απευθύνεται σε gamers ανεξαρτήτως ηλικίας και προσωπικών προτιμήσεων.»

«Το YouTube σου επιτρέπει να δεις οποτεδήποτε αυτό που θες και αυτό αλλάζει τη σχέση θεατή και θεάματος. Για παράδειγμα, οι βραδινές ώρες είναι άχρηστες για την τηλεόραση -δεν υπάρχει καν πρόγραμμα. Αλλά αυτό μπορούμε να το κάνουμε όπλο μας με το YouTube».

«Δεν υπάρχουν όρια στη γενιά του YoutΤube. Έχεις απίστευτες δυνατότητες να υλοποιήσεις ό,τι θες. Και παράλληλα είναι πολύ δημοκρατικό γιατί ο καθένας μπορεί να αφήσει σχόλια για όσα του άρεσαν ή δεν του άρεσαν».

«Ο παραδοσιακός ανταγωνισμός μεταξύ δημιουργών μετατρέπεται σε συνεργασία στο YoutΤube. Κανάλια συνεργάζονται για να προωθήσουν το ένα το άλλο. Δεν λειτουργεί ο καθένας για τον εαυτό του. Αν ήθελα να προτείνω εξαιρετικές σειρές στο δικό μου είδος στο YoutΤube, θα έλεγα το Nuka Break, που ξέρω ότι είχε και το ίδιο budget με εμάς, το Video Game High School και το Τhe guild».

Το story:
Ο βασικός χαρακτήρας, ο Don DeWitt, είναι ένας μανιώδης gamer ο οποίος με κάποιον μαγικό τρόπο μεταφέρεται σε μια άλλη πραγματικότητα, στην οποία η πραγματική ζωή είναι τύπου video game!Κάποια στιγμή συναντά την Kera Althorn (Jennifer Polansky), η οποία -φυσικά- είναι μια έκπτωτη πριγκίπισσα η οποία προσπαθεί να επανακτήσει το θρόνο της από την «άκαρδο» General, που εκθρόνισε και φόνευσε την οικογένειά της.Με τη βοήθεια του Kera’s «MENU System» (Brent Black), δηλαδή ενός φορητού A.I. με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, ο Don και η Kera ταξιδεύουν στον κόσμο διάσημων video game (από First Person Shooters μέχρι Beat “Em Ups, Space Combat Simulators, RPGs, Platformers και Racing) σε μια προσπάθεια να φέρει την ειρήνη ανάμεσα σε όλους τους πρωταθλητές των video games, έτσι ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν την Kera από κατατρεγμένη να ξαναγίνει πριγκίπισσα και τον Don από παιδί να γίνει ήρωας.

Δες το website της σειράς εδώ και τα επεισόδια που έχουν ανέβει στο κανάλι του Leon Unity. Η σελίδα της σειράς στο Facebook.

The post Ο Έλληνας παραγωγός που χτίζει (διεθνή) καριέρα στο Youtube appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα