Έρευνες αποκάλυψαν με τι συνδέεται το χαμηλό IQ και είναι τρομακτικό!

15:40 17/10/2019 - Πηγή: iPop

Μια έρευνα για το χαμηλό IQ κατέληξε σε τρομακτικά συμπεράσματα. Τι εξέτασαν οι ερευνητές και που κατέληξαν;

Μια έρευνα για το χαμηλό IQ κατέληξε στο συμπέρασμα πως αυτό συνδέεται με τις αυτοκτονίες. Περίπου ένας άνθρωπος αυτοκτονεί ανά 40 δευτερόλεπτα κι αυτό είναι τραγικό και τρομακτικό.

Τώρα μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ της ευφυίας και των πιθανοτήτων ενός ατόμου να αυτοκτονήσει. Οι ερευνητές από το Karolinska Institutet στη Σουηδία, βρήκαν μια σύνδεση μεταξύ του χαμηλού δείκτη νοημοσύνης στην εφηβεία και του μεγαλύτερου κινδύνου αυτοκτονίας ή απόπειρας

αυτοκτονίας κατά την ενηλικίωση.

Οι μελετητές παρακολούθησαν σχεδόν 50.000 Σουηδούς άνδρες για δεκαετίες, από τη δεκαετία του 1970 μέχρι πρόσφατα, πριν βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Προηγούμενες έρευνας, είχαν ήδη συνδέσει τη χαμηλή νοημοσύνη με πιο φτωχό συναισθηματικό έλεγχο και μεγαλύτερη πιθανότητα αυτοκτονίας και η συγκεκριμένη έρευνα έρχεται να προστεθεί εξετάζοντας και παρακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται μια αυτοκτονική συμπεριφορά σε άτομα με χαμηλό IQ και μη ώριμα συναισθήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

iStock

Αναλυτικότερα, οι μελετητές διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος αυτοκτονίας αργότερα στη ζωή παρέμεινε υψηλός μεταξύ των ατόμων που εμφάνιζαν κάτω από το μέσο όρο της νοημοσύνης κατά την εφηβεία τους.

Αυτό που προκαλεί το ενδιαφέρον είναι επίσης, το γεγονός ότι δεν παρατηρήθηκε το ίδιο φαινόμενο στους ενήλικες που εμφάνιζαν κακό έλεγχο των συναισθημάτων τους κατά τη διάρκεια της εφηβείας, μάλιστα για αυτά τα άτομα ο κίνδυνος αυτοκτονίας εμφανίστηκε μειωμένος.

«Η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή αυτής της μελέτης είναι ότι η αρνητική επίδραση της χαμηλής συναισθηματικής σταθερότητας είναι ισχυρότερη στην εφηβεία», επισημαίνει η καθηγήτρια της μελέτης Alma Sörberg Wallin, ψυχολόγος και συντονιστής του έργου στο Τμήμα Επιστημών της Δημόσιας Υγείας στο Karolinska Institutet.

 Ο δικός σου τύπος νοημοσύνης ποιος είναι;

Πώς έγινε η έρευνα για το χαμηλό IQ;

Προκειμένου να συγκριθεί η σχέση μεταξύ συμπεριφοράς αυτοκτονίας, IQ και συναισθηματικού ελέγχου, η ερευνητική ομάδα χώρισε τους συμμετέχοντες χρησιμοποιώντας μια κλίμακα πέντε επιπέδων που βασιζόταν σε βαθμολογίες IQ, οι οποίες κυμαινόταν από λιγότερο από 82 έως πάνω από 126. Το επίπεδο ένα ήταν το πιο χαμηλό και το πέντε το πιο υψηλό.

Οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες αυτοκτονίας εντοπίστηκαν χρησιμοποιώντας μητρώα κατασχέσεων θανάτου και νοσηλείας της περιόδου 1973-2008. Αφού ανέλυσαν τους συμμετέχοντες με χαμηλό IQ, συμπέραναν πως ήταν 6 φορές πιο πιθανό να κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας ή να αυτοκτονήσουν.

Παράλληλα, οι άνδρες με τις χαμηλότερες βαθμολογίες σχετικά με τον συναισθηματικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είναι σχεδόν 7 φορές πιο πιθανό να αυτοκτονήσουν, συγκριτικά με τους άνδρες με τα υψηλότερο έλεγχο στα συναισθήματα.

Ωστόσο, τα άτομα με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης είχαν περισσότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν κατά την ενηλικίωση, ενώ τα συναισθηματικά ασταθή άτομα είχαν λιγότερες πιθανότητες αυτοκτονίας κατά την ενηλικίωση.

Παρ’ όλα αυτά οι ερευνητές δεν έχουν καταφέρει να προσδιορίσου ακριβώς τον λόγο αυτής της σύνδεσης.

Διαβάστε επίσης:

Στα άδυτα του «άγνωστου» κόσμου της ψυχικής υγείας

Photo: Pixabay

Το άρθρο Έρευνες αποκάλυψαν με τι συνδέεται το χαμηλό IQ και είναι τρομακτικό! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρευνες,erevnes