Το νέο feature του Instagram που μας κρατάει ασφαλείς

11:15 17/10/2019 - Πηγή: iPop

To Instagram για ακόμα μια φορά μας βοηθάει να παραμείνουμε ασφαλείς. Το app έβαλε ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο κάνει πιο εύκολο τον έλεγχο τρίτων εφαρμογών, οι οποίες έχουν αποκτήσει πρόσβαση στο account μας. Ποιο είναι το νέο feature του Instagram;

Το νέο feature του Instagram θα λανσαριστεί σταδιακά μέσα στο επόμενο 6μηνο. Όταν είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα,

θα μπορούμε να ελέγχουμε ποιες πληροφορίες μοιραζόμαστε με εφαρμογές τρίτων που έχουν πρόσβαση στο Instagram, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Πώς σε βοηθάει το νέο feature του Instagram;

Μ’ αυτό τον τρόπο, το Instagram εισάγει μεθόδους ελέγχου τρίτων εφαρμογών, οι οποίες μοιάζουν με εκείνες του Facebook. Την πρώτη φορά που χρησιμοποιείς μια απ’ αυτές τις εφαρμογές, θα δεις μια οθόνη όπου σου εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες που η εφαρμογή ζητάει και εσύ θα πρέπει να δώσεις τη συγκατάθεσή σου εάν θέλεις να έχει πρόσβαση.

Παράλληλα, το νέο feature του Instagram καθιστά πολύ εύκολο το να δεις σε πόσες εφαρμογές έχεις δώσει προηγουμένως τη συγκατάθεσή σου, αλλά και να αφαιρέσεις όσες θέλεις απ’ τον λογαριασμό σου. Στο κεντρικό μενού των ρυθμίσεων του app, θα υπάρχει ένα section «Apps and Websites», το οποίο θα είναι μέρος του Security menu, και θα μπορείς να δεις όλες τις εφαρμογές τρίτων που είναι συνδεδεμένες με το account σου.

Δες εδώ πώς να ενεργοποιήσεις το dark mode στο Instagram.

Θυμίζουμε ότι το Facebook τον προηγούμενο μήνα είχε κάνει γνωστό πως αφαίρεσε χιλιάδες εφαρμογές τρίτων απ’ το app του, οι οποίες δεν τηρούσαν τους κανόνες και τις πολιτικές του Facebook, ως αποτέλεσμα των ερευνών για το σκάνδαλο Cambridge Analytica.

Οι εφαρμογές τρίτων έχουν επίσης προκαλέσει προβλήματα και στο Instagram στο παρελθόν. Χάκερς είχαν καταφέρει να χακάρουν προφίλ και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εκατομμύρια στοιχεία χρηστών.

Δες ακόμα:

Άλλο περιμέναμε απ’ το Instagram… κι άλλο τελικά μας δίνει!

Το άρθρο Το νέο feature του Instagram που μας κρατάει ασφαλείς εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα